reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Tez miałam mówiłam lekarzowi i od czasu do czasu podobno ma prawo i kazał mi nie panikować 🙂
Ja tez mam czasami kłucia albo bóle lekkie w podbrzuszu czasamem podobne do menstruacyjnych, mówiłam o tym lekarzowi, powiedział, że jeśli nie towarzyszy temu plamienie to nie ma się czym martwić ;)

reklama
No skąd - już w badaniu typu nifty można oznaczyć grupę krwii 🤷‍♀️ tylko trzeba za to zapłacić 🙄
Ja nie robiłam, więc dziecko miało oznaczaną grupę krwii zaraz po urodzeniu, bo ja mam rh- (ponoć teraz to standard).
Tak? O kurczę, to nie wiedziałam! Ale...wydaje mi się że ktoś nam tak powiedział 🤨

a skoro rozmawiacie o jedzeniu czy któraś z Was też tak jak ja jest wegetarianką? 🌱😄 jestem ciekawa 👀 jeżeli tak to suplementujecie się jakoś dodatkowo? bo np ja nie wiem czy powinnam brać dodatkowo żelazo czy raczej nie 🤷
Ja jestem wegetarianką🙂 dotąd wyniki miałam bardzo dobre , zaraz jadę do lekarza to się dowiem czy muszę się czym wspomóc 🙂 2 poprzednie ciąże be żadnych problemów 🙂

Tak? O kurczę, to nie wiedziałam! Ale...wydaje mi się że ktoś nam tak powiedział 🤨
Na logikę: jakby nie można było oznaczyć krwi dziecka do któregoś roku życia to by nie można było przeprowadzać operacji na dzieciach 🤷‍♀️
Ale wydaje mi się, że kiedyś był taki mit 🤷‍♀️

O, tu konkretna oferta oznaczenia samego rh: płacisz 6 stów i wiesz czy konflikt serologiczny może być zagrożeniem dla dziecka:

Moja endokrynolog zawsze powtarzała, że mam suplementować witaminę D cały rok, bo u nas nie ma możliwości aby ekspozycja na słońce nam coś dała. Jak normalnie każdemu zaleca się 2tys jednostek to mi kazała. 4 tys bo mam hashimoto.
Ja dłuższy czas brałam 6tys., ponieważ miałam niedobór w wynikach i kazała 4 tys. + 2 tys. są w Prenatal Uno. Jak wskoczyłam w normę to zredukowała do 4 tys. i tak ciągle mam.

reklama
Dziewczyny jak to jest z wakacjami w ciąży podczas zwolnienia lekarskiego. Powiedzmy idę na zwolnienie lekarskie w 5 czy 6 miesiącu ciąży i chcę lecieć na wakacje za granicę. Zwolnienie lekarskie na pewno nie jest leżące. Czy można, czy jakiś dodatkowy dokument od lekarza jest potrzebny z zaleceniem wczasów i odpoczynku? Pod kątem kontroli ZUS w sumie mi chodzi. Macie takie doświadczenia bądź wiedzę?

Do góry