reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
niestety te moje omegi nie są wegańskie nad czym ubolewam, nie są nawet wegetariańskie, bo są z ryb😭, ale ostatnio gdy się tym interesowałam, to nie było badań na temat wchłanialności dha z suplementów z alg (wcześniej kupowałam omegę wegańską Moller’s). W związku z tym wybrałam te wcześniej wymienione, ale mięsa ryby nie tknę. Przewagą suplementów nad jedzeniem ryb jest to, że sprawdzają je pod kątem toksyczności, a z rybami to nigdy nie wiadomo…🙄 ryb chyba nikt nie bada, tak jak mięsa…
Wegetarianie mają łatwiej z b12, bo chyba sporo jest jej w nabiale, ale serio warto sprawdzić poziom.
W Diagnostyce jest pakiet, który nazywa się „dla wegan i wegetarian” i on jest też świetny właśnie dla kobiet w ciąży. Trochę kosztuje, ale ciągle taniej, niż jakby kupować wszystkie badania oddzielnie.
ja nie mieszkam w Polsce , ale zapytam położną na następnej wizycie 🙂 właśnie ten suplement który mam posiada kwasy omega z alg morskich hmm póki co czuje się po nim bardzo dobrze "new day mama complete" ma dobre opinie. No ale tak nie wiadomo nigdy... może spróbuję później prenatal Duo.

po obróbce cieplnej myślę że jak najbardziej 🤔
No tylko po takiej domowej. W sensie nie wiesz, jak on jest ciepły w środku...ze stoiska nie. Oglądałam webinar o żywieniu w ciąży i właśnie dietetyczka zwracała uwagę, że nie. Podobnie jak nie dla bigosu z winem (bo nie wiesz, ile tego wina i czy na bank wyparowało...)

Ja dziś byłam na dodatkowym USG, bo zdecydowałam się jednak ciąże prowadzić podwójnie. Maleństwo ma już 4cm, serce pięknie bije, wszystkie raczki i nóżki obecne 💗 mogę świętować dziś 🥲
Zobacz załącznik 1405062
Podwójnie? W sensie, że u dwóch różnych lekarzy? Dlaczego? Zawsze mam zaległości w czytaniu niestety, pomimo że staram się wchodzić codziennie.. ale tu jest tyle treści, że ciężko nadrobić 😅

reklama
Do góry