tak też jestem tego zdania.. będzie to przykre kolejny raz.. ale chyba wolałabym teraz na początku niż np. Tak jak rok temu w 13tygodniuProgesteron jest też wydzielany skokowo, może trafiłaś na kiepski moment. Możesz też zbadać jutro - wiadomo że nie musi być tych wymaganych 66% ale zawsze jakieś info będzie i o becie i progesteronie. Chociaż piątek byłby najlepszy.
Ja mam może dość oschle podejście do tematu - ale uważam ze czasami warto zaufać naturze i sama wolałabym - jeśli zarodek byłby chory lub źle umiejscowiony - by ciaza po prostu zakończyła się jak najszybciej, jak najbezpieczniej dla mnie. A z kolei zdrowa ciaza sobie poradzi.
Nie rozumiem forumowego polecania progesteronu do podtrzymania ciąży o której nic nie wiadomo (gdzie jest, jaka jest).
Mówię oczywiście o etapie tych pierwszych tygodni i miesięcy i kobietach bez obciążeń w postaci niedomogi itp.
reklama
Mamafasolki
Fanka BB :)
Nie przejmuj się, każda z nas inaczej przechodzi ten czas. Nie stresuj sięTo moja pierwsza ciąża stąd ta niepewność
DziękujęTeoretycznie mogłabyś powtórzyć laser, ale najlepiej w ciąży na jakikolwiek zabieg mieć zaświadczenie od ginekologa o braku przeciwwskazań. Jeżeli możesz to możesz sobie rozcierać rozcięgno podeszwowe, czyli tam gdzie mamy laskotki na stopie. Najlepiej od pięty w stronę palców mocniejszymi uciskami. Jest również fala uderzeniowa, ale w ciąży niewskazana. Jeżeli masz taki masażer do stop, gdzie można nalać wody możesz sobie zrobić taki masaż. Zazwyczaj te masażery maja takie rolki w środku i tak sobie można rozcierać
Takalenka
To jeszcze nic straconego nie martw się na zapas progesteron ma bardzo duże wahania moze kiepski momentdziękuję za odpowiedź, plemień przed okresem nie mam, cykle regularne co 27dni, także to odpada. Mój lekarz jest jutro lub dopiero w poniedziek, a 48h wypada mi w piątek i nie wiem co robić.. od razu przejrzałam wyniki poprzednich ciąż z córką 9 lat temu w ogóle nie miałam badanego, rok temu (ciąża stracona) też nie. A podbrzusze pobolewało mnie w każdej. Nie jest to ból jakiś ostry.. Nie mniej jednak nie wiem czy pchać się jutro czy w poniedziałek
Masz możliwość sprawdzenia jeszcze raz ?
Agness29
Zaciekawiona BB
Nie jestem jedyna, która mówi o podnoszeniu progesteronu i nie ja to wynyslilam. Przekopujac setki różnych for w poszukiwaniach odpowiedzi na swoje pytania, zawsze trafiałam na wątki, gdzie dziewczyny brały duphaston luteine gdy prog miały w badaniach niski i to na początku ciąży więc nie jest to nic dziwnego, tym bardziej, że jest to decyzja lekarza. Ja też na 1 wizycie dostałam luteine 2x dziennie mimo wysokiego wyniku.
H
Helena!
Gość
czyli jesteś związana zawodowo lub studiami z tą wiedzą?W większości zapomnianą już
tak będę sprawdzać ale już oczywiście nie dzisiajTo jeszcze nic straconego nie martw się na zapas progesteron ma bardzo duże wahania moze kiepski moment
Masz możliwość sprawdzenia jeszcze raz ?
Mamafasolki
Tak, ale @kasiaa91 ma dużo racji w tym, co pisze. W Polsce przepisuje się progesteron jak cukierki, a powinno się wtedy, kiedy faktycznie są wskazania - nawet poronienie w wywiadzie takim wskazaniem nie jest. Ale presja na lekarzy jest, bo właśnie koleżanka miała to czemu nie ja... Niestety, ale zdarza się, że natura wie, co robi. Znając polskie realia będzie recepta na progesteron na wszelki wypadek...Nie jestem jedyna, która mówi o podnoszeniu progesteronu i nie ja to wynyslilam. Przekopujac setki różnych for w poszukiwaniach odpowiedzi na swoje pytania, zawsze trafiałam na wątki, gdzie dziewczyny brały duphaston luteine gdy prog miały w badaniach niski i to na początku ciąży więc nie jest to nic dziwnego, tym bardziej, że jest to decyzja lekarza. Ja też na 1 wizycie dostałam luteine 2x dziennie mimo wysokiego wyniku.
Ja gdybym nie dostała progesteronu to pewnie poroniłabym samoistnie w domu, a nie w szpital plus zabieg.
kasiaa91
Studiami tylko, od razu po studiach wylądowałam w dużej firmie, nigdy nie miałam praktyki.czyli jesteś związana zawodowo lub studiami z tą wiedzą?
reklama
kasiaa91
Dostałaś luteinę bez żadnych wskazań ? (Piszesz że wynik miałaś wysoki)Nie jestem jedyna, która mówi o podnoszeniu progesteronu i nie ja to wynyslilam. Przekopujac setki różnych for w poszukiwaniach odpowiedzi na swoje pytania, zawsze trafiałam na wątki, gdzie dziewczyny brały duphaston luteine gdy prog miały w badaniach niski i to na początku ciąży więc nie jest to nic dziwnego, tym bardziej, że jest to decyzja lekarza. Ja też na 1 wizycie dostałam luteine 2x dziennie mimo wysokiego wyniku.