Czy coś w ogóle, a jeśli tak to co, mogłabym zastosować w ciąży na ostrogę piętową?Śmiało
Od lutego odczuwam ból, chodziłam na laser i ultradźwięki, jest ciut lepiej, ale ból cały czas występuje. Miałam kontynuować terapię, ale zaszłam w ciążę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy coś w ogóle, a jeśli tak to co, mogłabym zastosować w ciąży na ostrogę piętową?Śmiało
Teoretycznie mogłabyś powtórzyć laser, ale najlepiej w ciąży na jakikolwiek zabieg mieć zaświadczenie od ginekologa o braku przeciwwskazań. Jeżeli możesz to możesz sobie rozcierać rozcięgno podeszwowe, czyli tam gdzie mamy laskotki na stopie. Najlepiej od pięty w stronę palców mocniejszymi uciskami. Jest również fala uderzeniowa, ale w ciąży niewskazana. Jeżeli masz taki masażer do stop, gdzie można nalać wody możesz sobie zrobić taki masaż. Zazwyczaj te masażery maja takie rolki w środku i tak sobie można rozcieraćCzy coś w ogóle, a jeśli tak to co, mogłabym zastosować w ciąży na ostrogę piętową?
Od lutego odczuwam ból, chodziłam na laser i ultradźwięki, jest ciut lepiej, ale ból cały czas występuje. Miałam kontynuować terapię, ale zaszłam w ciążę.
Nie zawsze warto podnosić progesteron bo i różnie z ciążą może być.
spróbuj z rodzinnym pierw skonsultować proga (chyba, ze masz kontakt z ginekolog od ręki) i może przepisze do czasu wizyty u giną. U mnie prog 10 wyszedł, a ja testowałam 8 dpo. Powtarzam jutro jeśli wyjdzie mały przyrost to zadzwonię do rodzinnego właśnie. Ja to wogole mam z tym progiem problem, bo jestem nadal 5 dni przed okresem, jeśli jutro zrobię nie wiem ile on powinien wynosic po 2 dniach od ostatniego badania :/Ja miałam przed czasem szkoda tylko, że ten progesteron taki kiepski
dziękuję za odpowiedź, plemień przed okresem nie mam, cykle regularne co 27dni, także to odpada. Mój lekarz jest jutro lub dopiero w poniedziek, a 48h wypada mi w piątek i nie wiem co robić.. od razu przejrzałam wyniki poprzednich ciąż z córką 9 lat temu w ogóle nie miałam badanego, rok temu (ciąża stracona) też nie. A podbrzusze pobolewało mnie w każdej. Nie jest to ból jakiś ostry.. Nie mniej jednak nie wiem czy pchać się jutro czy w poniedziałekNie zawsze warto podnosić progesteron bo i różnie z ciążą może być.
Może być zdrowa, a progesteron będzie rosnąć.
Może jest pozamaciczna a organizm stara się ją poronić i przyjmowac progesteron to w tej sytuacji strzał w kolano.
Może to być chora ciaza - zarodek z wadą genetyczną który poronić się powinien i walczenie z tym to proszenie się o problemy.
Jedyny przypadek kiedy progesteron należy brać to niedomoga lutealna - masz taką historię? (Plamienia przed okresami, rożna długość cykli, krótki czas od owu do okresu)
Zbadaj betę i progesteron po 48 h - jeśli beta rośnie nieprawidłowo lub będzie spadać to przyjmowanie progesteronu jest bez sensu. Jeśli będzie rosła ładnie to skonsultuj się z lekarzem i jeśli będzie można potwierdzić że ciaza jest w macicy - być może zaproponuje progesteron (chociaż np moja dr jest bardzo z tym ostrożna z powodów wyżej wymienionych)
Progesteron jest też wydzielany skokowo, może trafiłaś na kiepski moment. Możesz też zbadać jutro - wiadomo że nie musi być tych wymaganych 66% ale zawsze jakieś info będzie i o becie i progesteronie. Chociaż piątek byłby najlepszy.dziękuję za odpowiedź, plemień przed okresem nie mam, cykle regularne co 27dni, także to odpada. Mój lekarz jest jutro lub dopiero w poniedziek, a 48h wypada mi w piątek i nie wiem co robić.. od razu przejrzałam wyniki poprzednich ciąż z córką 9 lat temu w ogóle nie miałam badanego, rok temu (ciąża stracona) też nie. A podbrzusze pobolewało mnie w każdej. Nie jest to ból jakiś ostry.. Nie mniej jednak nie wiem czy pchać się jutro czy w poniedziałek
wow Kasia, ale Ty masz wiedzę.Progesteron jest też wydzielany skokowo, może trafiłaś na kiepski moment. Możesz też zbadać jutro - wiadomo że nie musi być tych wymaganych 66% ale zawsze jakieś info będzie i o becie i progesteronie. Chociaż piątek byłby najlepszy.
W większości zapomnianą jużwow Kasia, ale Ty masz wiedzę.