reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ale państwowo chodzisz? Czy prywatnie? Bo prenatalane to fajnie by było państwowo zrobić. Mi z racji peselu 🫣 już przysługują darmowe 😂
Do ginekologa prywatnie ;D , pisałam o badaniach morfologii moczu itp. Częściowo zrobiłam na NFZ to co lekarz rodzinny mi dał skierowanie a resztę prywatnie, zapłaciłam jakieś 390 zl

reklama
Ale państwowo chodzisz? Czy prywatnie? Bo prenatalane to fajnie by było państwowo zrobić. Mi z racji peselu 🫣 już przysługują darmowe 😂
Trzeba by zapytać jak jest tam gdzie wystawia Ci lekarz skierowanie. Np. Pappa mogłam zrobić na NFZ ze skierowaniem od lekarza z luxmed (tylko mnie ginka tak urządziła ze skierowaniem, że musiałam na szybko prywatnie robić, bo źle dobrała terminy wizyt i telewizyt 🙄).

Drogie Ciocie, Mama czyta Was cały czas i jest na bieżąco, ale ostatnio jakoś nie miała czasu pisać… mówię cześć wszystkim ❤️- wszystko ok- wg USG: 8+4, tętno 180.

Dziewczyny mega jestem wzruszona dzisiejszym dniem, bo widok piękny. 🥺Zmartwiłam się tylko, bo nie dostałam wyznaczenia terminu badań prenatalnych a zapomniałam o to zapytać. A jak wiecie młódką to ja nie jestem 🥺 Mam zrobić cały zestaw badań, najgorsze ze chyba prywatnie i trzeba będzie płacić, No ale cóż.
Podpowiedzcie jak robicie prowadzicie ciąże prywatnie? Czy państwowo? Czy może i tu i tu ? Jak to ogrywacie?
Piękny widok 😍

Apropo prowadzenia to ja chodzę do lekarza tylko prywatnie, akurat na prenatalne dostalam
Skierowanie z racji poprzednich poronień, ale na wszystkie inne badania dostaje normalne skierowanie płatne. Udało mi się tylko od rodzinnej wziac z tego wszystkiego co mi przepisał morfologie, glukozę i mocz a za reszte będę placic.

Jeju! Dobrze, ze doczytalas! 😰
Wyobraźcie sobie, że zaczęłam drążyć temat. Zadałam kilka pytań m.in. że szczepienie nie wpłynie na zafałszowanie wyników chorób genetycznych i okazało się, że dają gwarancję na wynik prawidłowy. jak wyjdzie dziewczynka to będzie to prawda. Jak chłopczyk to jest 0,1% szansy, że wynik zafałszowany, więc rzeczywiście nie dają 100% gwarancji na płeć, tylko 99,9% - chyba przeżyję tę niepewność 😆

W przypadku nieprawidłowego wyniku powtórzą badanie z innej próbki krwi. To samo, jak po prostu nie uda się uzyskać wyniku. Także wychodzi na to, że jeśli wynik będzie prawidłowy, to szybko się o tym dowiem.

Ja za pakiet który mi Prof zleciła jak wyliczyłam to ponad 500 zł w Alab🫣
Jezus Maryjo to co tam masz ? Ja miałam morfologię i mocz podstawe, crp, toxo, kiłę, HIV, cmv, homocysteine, TSH, ft4 i 3. I to chyba wszystko.

Dziewczyny a propo detektora tętna pytalam mojego gina powiedział że mam nie kupować bo zawału dostanie a on razem ze mną 🙊 ogolnie powiedział mi że u dzieci jest tak że niekiedy zdarzają się przerwy w biciu serca i to jest normalne jakoś tak mi tłumaczył i wtedy jest stres. Powiedział że mam jego numer prywatny i jakby cokolwiek się działo to mam dzwonić o każdej porze i on mnie przyjmie czy to w szpitalu czy u siebie, żeby uspokoi ale z detektorem mam sobie dać spokój.

Jezus Maryjo to co tam masz ? Ja miałam morfologię i mocz podstawe, crp, toxo, kiłę, HIV, cmv, homocysteine, TSH, ft4 i 3. I to chyba wszystko.

Dziewczyny a propo detektora tętna pytalam mojego gina powiedział że mam nie kupować bo zawału dostanie a on razem ze mną 🙊 ogolnie powiedział mi że u dzieci jest tak że niekiedy zdarzają się przerwy w biciu serca i to jest normalne jakoś tak mi tłumaczył i wtedy jest stres. Powiedział że mam jego numer prywatny i jakby cokolwiek się działo to mam dzwonić o każdej porze i on mnie przyjmie czy to w szpitalu czy u siebie, żeby uspokoi ale z detektorem mam sobie dać spokój.
Ja zamówiłam, ale wiem że wszystko z umiarem i z głową. Dla mnie to "wspomagacz" na trudniejsze chwile. Nie zamierzam słuchać całą dobę 😂 A niestety nie mam takich kontaktów z lekarzem, chodzę na NFZ i o zwykłe USG, które nie idzie wg karty ciąży muszę błagać, więc nie mam możliwości konsultować wszystkiego z lekarzem 😢

Myślałam o detektorze, ale moja ginekolog mi odradziła. Nie słyszałam nigdy o przerwach w biciu serca, ale podobno często tętna się nie znajduje. Poza tym, czy jeśli ze słuchaniem serduszka czekamy do 10tyg, a wizyty dziewczyny mają co kilka tyg, to czy słuchanie tętna kilka razy w tygodniu nie jest szkodliwe?

Drogie Ciocie, Mama czyta Was cały czas i jest na bieżąco, ale ostatnio jakoś nie miała czasu pisać… mówię cześć wszystkim ❤️- wszystko ok- wg USG: 8+4, tętno 180.

Dziewczyny mega jestem wzruszona dzisiejszym dniem, bo widok piękny. 🥺Zmartwiłam się tylko, bo nie dostałam wyznaczenia terminu badań prenatalnych a zapomniałam o to zapytać. A jak wiecie młódką to ja nie jestem 🥺 Mam zrobić cały zestaw badań, najgorsze ze chyba prywatnie i trzeba będzie płacić, No ale cóż.
Podpowiedzcie jak robicie prowadzicie ciąże prywatnie? Czy państwowo? Czy może i tu i tu ? Jak to ogrywacie?
prowadzę ciążę prywatnie w klinice gdzie robiłam inseminacje. Jak przyjdzie do prenatalnych to pewnie trzeba będzie zapłacić...

reklama
Do góry