reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Podziwiam i to jest super, trzeba tylko zachować ostrożność. Ja bym tak nie mogła, bo przed ciążą miałam mało aktywny tryb życia, więc to byłby zbyt duży szok.
U mnie to samo, lubię długie spacery i rower ale przez zimę było tego mniej a więcej siedzenia na pupie w pracy. Teraz staram się rozruszać, ale nic na siłę. Ale mam nadzieję do końca ciąży się "uaktywnić" :)

Wróciłam od lekarza. Serducho bije z USG 7+1. Zostaje z dawką jaką mam progesteronu 600mg na dobe. Muszę cierpliwe czekać, a plamienia póki nie ma żywej krwi mam się nie stresować.
Super wiadomości! Maluszek daje radę, to najważniejsze :)

reklama
W ogóle termin na koniec grudnia to chyba najbardziej kijowy w roku jak może być 🙄 i pod względem porodu i dziecka potem 🙄
czemu? Prezent na święta fajny będzie 😌 i na nowy rok

A ja po dentyście, zęby wszystkie w stanie idealnym. Ale boli mnie ta siódemka po plombowaniu😑 a paracetamolu nie chce brać, choć jak nie przejdzie to na noc wezmę.
Ale zupka dyniowa wyszła wyborna

Załączniki

• 78cfda95-4926-4736-89c9-c06bbc005a23.jpg
    78cfda95-4926-4736-89c9-c06bbc005a23.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 56
✊🏼✊🏼✊🏼 I byle bez stresu, musi być dobrze 🤗❤️
Ja pojechałam dziś bez stresu.. miałam ostatnio spokój w głowie i to mnie dla odmiany martwiło 😅 (zawsze coś). Wszystko w jak najlepszym porządku !! 🥰 groszek ma 2 cm, serducho bije, dzisiaj 8+3. Ehhh, piękny widok.. 😊 luteina do odstawienia i od razu myśl "ale jak, dlaczego😱". Po co brać skoro wszystko dobrze.. także polecenie trzeba wykonać, ciekawe co głowa na to odpowie za kilka dni😅

czemu? Prezent na święta fajny będzie 😌 i na nowy rok

A ja po dentyście, zęby wszystkie w stanie idealnym. Ale boli mnie ta siódemka po plombowaniu😑 a paracetamolu nie chce brać, choć jak nie przejdzie to na noc wezmę.
Ale zupka dyniowa wyszła wyborna
Taaa... No zarąbiście spędzić np. święta w szpitalu zamiast z rodziną albo nie móc pojechać do rodziny, bo się będzie czekać czy a nóż coś się zacznie czy jednak nie 🙄 tak samo dalej: myślałam o wykupieniu położnej do porodu to już widzę jak wstaje od wigilijnej kolacji czy leci w sylwestra, żeby się mną zająć 😑
Że o pogodzie i dojechaniu do szpitala w śnieżycę nie wspomnę bo to zima przecież 🤷‍♀️
Dziecko też się potem na 100% będzie cieszyć, że zamiast jak zdecydowana większość dzieci dostawać prezenty na urodziny i święta będzie je dostawać właściwie tylko raz 😑

Ja pojechałam dziś bez stresu.. miałam ostatnio spokój w głowie i to mnie dla odmiany martwiło 😅 (zawsze coś). Wszystko w jak najlepszym porządku !! 🥰 groszek ma 2 cm, serducho bije, dzisiaj 8+3. Ehhh, piękny widok.. 😊 luteina do odstawienia i od razu myśl "ale jak, dlaczego😱". Po co brać skoro wszystko dobrze.. także polecenie trzeba wykonać, ciekawe co głowa na to odpowie za kilka dni😅
coraz więcej nas z odstawienie luteiny i proga! ❤️ ciesz się, ze jest na tule dobrze, Ze nie trzeba nic brać! Głowa do góry, myśli rozluźnione!

Super ze jest wszystko dobrze ❤️

Taaa... No zarąbiście spędzić np. święta w szpitalu zamiast z rodziną albo nie móc pojechać do rodziny, bo się będzie czekać czy a nóż coś się zacznie czy jednak nie 🙄 tak samo dalej: myślałam o wykupieniu położnej do porodu to już widzę jak wstaje od wigilijnej kolacji czy leci w sylwestra, żeby się mną zająć 😑
Że o pogodzie i dojechaniu do szpitala w śnieżycę nie wspomnę bo to zima przecież 🤷‍♀️
Dziecko też się potem na 100% będzie cieszyć, że zamiast jak zdecydowana większość dzieci dostawać prezenty na urodziny i święta będzie je dostawać właściwie tylko raz 😑
najważniejsze, ze będzie dzieciatko. Mamy dużo czasu do porodu. Nie wiemy, czy pójdzie tydzień orzed terminem, tydzień po, dwa po, czy w terminie. Ja myśle, ze pora roku, miesiąc, aż tak dużego znaczeni tutaj nie ma.

Mojej koleżanki córka zmarła w zeszłym tygodniu mając 6 miesięcy. To uświadomiło mi, ze Naprawdę martwimy się niepotrzebnymi, zbędnymi sprawami. Najważniejsze, se będziemy mieć dziecko przy sobie…

Prezenty to tez nie jest pierwszorzędna kwestia. Najwaznijese jest to, żebyśmy urodziły zdrowe dzieci i donosiły ciąże do końca.Jeśli będzie nieszczęśliwe z powodu prezentu, to sprawisz jej dwa prezenty rozdzielając na dwa dni. rzadko kiedy się zdarza, ze dzieci dostaje jedna zabawkę. Śnieżyca? Dawno nie było zimy takiej, żeby nie można było jechać. Jeśli poczujesz skurcze to poprostu pojedziesz szybciej gdyby była śnieżyca jednak.. itp itd.

To tylko moja opinia, ale nie warto patrzeć przez taki pryzmat, bo jest bardzo mylny. :)

reklama
coraz więcej nas z odstawienie luteiny i proga! ❤️ ciesz się, ze jest na tule dobrze, Ze nie trzeba nic brać! Głowa do góry, myśli rozluźnione!

Super ze jest wszystko dobrze ❤️
Oczywiście, że się cieszę !😁 ale do tych piguł się już przyzwyczaiłam 😅 czas je z głowy wyrzucić i uwierzyć, że są niepotrzebne 😊🙃

Do góry