reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

W ogóle termin na koniec grudnia to chyba najbardziej kijowy w roku jak może być 🙄 i pod względem porodu i dziecka potem 🙄
właśnie dlatego chyba bym wolała ten 2 stycznia. Ja jestem z października i pamiętam jak się denerwowałam zawsze że prawie ostatnia mam urodziny. A jak przyszła 18 i prawko to w ogóle byłam mega wkurzona 😉

reklama
a masz prace siedząca? Ja właśnie tak, w biurze i bidon mam przed sobą zawsze i siedzę i pije. Ze słomka to nawet nie muszę go podnosić z Biurka 😅
no właśnie pracę mam tak pół na pół. Część dnia siedzę, część dnia jestem w terenie albo w laboratorium. Ale na biurko o do samochodu, bidon będzie jak znalazł 😉

Uświrgnę do tego 18.05 do wizyty 😓😓😓
Ale przynajmniej nauczona doświadczeniem (niestety) zapisałam się potem na usg do kogoś kto mi na pewno wyznaczony termin. Bo poprzednim razem trafiłam do jakiegoś patafiana co twierdził, że z pierwszego usg się terminu nie wyznacza 🤦‍♀️ a przecież właśnie się wyznacza, bo przyjmuje się, że ten z usg przed 10 tyg jest to najbardziej prawdopodobny termin, bo potem dzieci rosną wg indywidualnego rytmu. A jak nie ustępowałam to odburknął, że termin zgodny z OM 😡 co było niemożliwe, bo ja nie znałam daty i był wpisany po prostu początek miesiąca na zasadzie, że coś musiało być wpisane 🤦‍♀️ i potem jak poszłam na pappa to mi dopiero na swoich przyrządach ginka wbijała to co mu wyszło z pomiarów i z kalendarzem liczyła od nowa termin 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja będę robić 😊 przed robiłam też badanie genetyczne na niscielstwo SMA, chce mieć spokojną głowę.

Nie do końca wiem w jaki sposób osoby są dodawane do takiej grupy, czy to obejmuje zwyczajnie wszystkich którzy się udzielali?

Rolki, rower, biegam na bieżni, jeżdżę konno, wszystko tak jak przed z tym, że mniejsze dystanse, bo padam na ryj 3x szybciej . Konie mam zamiar z bólem jedynie odpuścić, jednak boję się upadku.. a tak to zamierzam ćwiczyć dopóki będę mogła i miała siłę.
Podziwiam i to jest super, trzeba tylko zachować ostrożność. Ja bym tak nie mogła, bo przed ciążą miałam mało aktywny tryb życia, więc to byłby zbyt duży szok.

reklama
Do góry