reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

W ogóle termin na koniec grudnia to chyba najbardziej kijowy w roku jak może być 🙄 i pod względem porodu i dziecka potem 🙄
właśnie dlatego chyba bym wolała ten 2 stycznia. Ja jestem z października i pamiętam jak się denerwowałam zawsze że prawie ostatnia mam urodziny. A jak przyszła 18 i prawko to w ogóle byłam mega wkurzona 😉

reklama
a masz prace siedząca? Ja właśnie tak, w biurze i bidon mam przed sobą zawsze i siedzę i pije. Ze słomka to nawet nie muszę go podnosić z Biurka 😅
no właśnie pracę mam tak pół na pół. Część dnia siedzę, część dnia jestem w terenie albo w laboratorium. Ale na biurko o do samochodu, bidon będzie jak znalazł 😉

Uświrgnę do tego 18.05 do wizyty 😓😓😓
Ale przynajmniej nauczona doświadczeniem (niestety) zapisałam się potem na usg do kogoś kto mi na pewno wyznaczony termin. Bo poprzednim razem trafiłam do jakiegoś patafiana co twierdził, że z pierwszego usg się terminu nie wyznacza 🤦‍♀️ a przecież właśnie się wyznacza, bo przyjmuje się, że ten z usg przed 10 tyg jest to najbardziej prawdopodobny termin, bo potem dzieci rosną wg indywidualnego rytmu. A jak nie ustępowałam to odburknął, że termin zgodny z OM 😡 co było niemożliwe, bo ja nie znałam daty i był wpisany po prostu początek miesiąca na zasadzie, że coś musiało być wpisane 🤦‍♀️ i potem jak poszłam na pappa to mi dopiero na swoich przyrządach ginka wbijała to co mu wyszło z pomiarów i z kalendarzem liczyła od nowa termin 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja będę robić 😊 przed robiłam też badanie genetyczne na niscielstwo SMA, chce mieć spokojną głowę.

Nie do końca wiem w jaki sposób osoby są dodawane do takiej grupy, czy to obejmuje zwyczajnie wszystkich którzy się udzielali?

Rolki, rower, biegam na bieżni, jeżdżę konno, wszystko tak jak przed z tym, że mniejsze dystanse, bo padam na ryj 3x szybciej . Konie mam zamiar z bólem jedynie odpuścić, jednak boję się upadku.. a tak to zamierzam ćwiczyć dopóki będę mogła i miała siłę.
Podziwiam i to jest super, trzeba tylko zachować ostrożność. Ja bym tak nie mogła, bo przed ciążą miałam mało aktywny tryb życia, więc to byłby zbyt duży szok.

reklama
Do góry