reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

@Hol-inka pisalas do Dr P.? Mi wczoraj na 15tys dzień po dawce odpisał ze bez zmian. Za to Acard wydłużył mi do 12tc.
W końcu nie napisałam, bo doszłam do wniosku, że morfologię robiłam 3,5 dnia po zastrzyku i to miało prawo spaść. Dzisiaj mam kolejny zastrzyk i jutro przejdę się na badanie krwi. Accofil mam do 12 tyg, ale nie mam pojecia, czy on liczy do 12+0 czy 12+6… a może skończony 11 i zaczęty 12, czyli 11+0?? Pytałaś się o to?
Jeśli chodzi o Acard, to ja dr P nie słucham w tej kwestii. Mam w najbliższej rodzinie przypadki zakrzepicy, mutacje mthfr i pai i moja gin zaleciła acard prawie do końca ciąży.

reklama
w którym byłaś tygodniu . Ja byłam 4 mają według OM 6+0, był pęcherzyk, było ciałko żółte. 6 dni później byłam był już zarodek i serduszko, ale według USG dopiero wtedy byłam w 6+1 🙂
Czyli ja też mogę mieć ciąże tydzień młodsza więc będzie termin na styczeń....

To prywatna przychodnia. Miała super miejsce wcześniej, tak na uboczu, w spokojnej okolicy. Przenieśli się do centrum i niby dla mnie trochę bliżej, ale zaparkować - ciężko, więc najczęściej kawał drogi gnam 😖 i mniej miejsca sama przychodnia zajmuje. Wcześniej pediatra przyjmował to było osobne wejście, więc dzieciaki się z nikim nie stykały, a teraz wszystko na kupie 🙄
Szkoda, ze nie wszystkie zmiany są zawsze na lepsze :( a dla mnie parkowanie to bardzo istotny punkt 🙈

A tu zdjęcie bo zapomnialam dodać do wpisu

Załączniki

• 9dceb96a-4374-4a6d-baee-6f2acf4da199.jpg
    9dceb96a-4374-4a6d-baee-6f2acf4da199.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 82
W końcu nie napisałam, bo doszłam do wniosku, że morfologię robiłam 3,5 dnia po zastrzyku i to miało prawo spaść. Dzisiaj mam kolejny zastrzyk i jutro przejdę się na badanie krwi. Accofil mam do 12 tyg, ale nie mam pojecia, czy on liczy do 12+0 czy 12+6… a może skończony 11 i zaczęty 12, czyli 11+0?? Pytałaś się o to?
Jeśli chodzi o Acard, to ja dr P nie słucham w tej kwestii. Mam w najbliższej rodzinie przypadki zakrzepicy, mutacje mthfr i pai i moja gin zaleciła acard prawie do końca ciąży.
Tez nie wiem jak on to liczy wiec będę pytać bliżej 12tygodnia :)
Mi wczoraj gin kazał odstawić heparynę a zostać na Acardzie do końca, czyli odwrotnie niż P 😱 oczywiście nie odstawiłam i tez nie wiem czy nie pociągnę obu do końca…

Dziewczyny, ja dzisiaj już po wizycie. Z owu 9+6, maluszek na 10+0/10+1 (3,22cm). Serduszko ok ♥️ Dzisiaj miałam badanie przez brzuch i wszystko pięknie było widać. Partner nagrał filmik, na którym maluch macha rączkami i nóżkami - coś pięknego 😭🥰

Z ciekawostek ważę 0,8kg więcej, ale byłam po śniadaniu i w ubraniu. Czasam mam wrażenie, że jem sporo więcej (przynajmniej zdrowo) i czuję się „większa”, ale widocznie nie jest tak źle. Chyba, że waga w gabinecie była zepsuta 😂 Zapytałam się gin o basen i powiedziała, że woli żebym na razie spacerowała, a basen mogę zacząć w 2 trymestrze.
Muszę dorobić badanie na cytomegalię, a tak to wszystko ok. Bałam się o glukozę, ale wyszła 81, więc spoko.

Mogłybyście zapytać, czy to wszystko dla mnie? Odpowiem…być może 😂😂 jeju, ale mnie wyjątkowo pognalo do cukierni 🙈🙈
Ojeeej, przede mną lepiej takich rzeczy nie kłaść teraz 🙈
ja właśnie za mało pije, zawsze za mało piłam . Teraz w ogóle mało. Nie wiem jak się zmusic do picia wody 😕
Ja kiedyś miałam to samo, woda przyprawiała mnie o odruch wymiotny. Najpierw zaczynalam od wody lekko gazowanej, później przeszlam
Na zwykła, ale w ilościach pomogła mi aplikacja i telefon mi non stop brzeczal zeby pic 😁 ale teraz w sumie pije tak koło 2l wiec tez przydałoby się więcej, liczę na arbuzy latem ze mi pomogą 😁

reklama
Do góry