reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, wizytę miałam z samego rana ale dopiero teraz po niej ochłonęłam. Usłyszałam bicia DWÓCH serduszek 🙈 dwie małe myszki 💖💖 kolejna wizyta 1.06 w dzień dziecka, ciagle jestem w szoku…
Wow, gratulacje!! 💚 💚 Teraz będzie trzeba do Ciebie pisać z podwójnymi emotkami :D :D

reklama
Ja po wizycie
Heh... standard luxmed czyli pani dr w badaniu paluszkami na fotelu stwierdziła, że mam powiększoną macice jak w ciąży i dała skierowanie na usg, więc dalej wiem to co wiedziałam 🤦‍♀️
A gdzie byłaś? Dzisiaj dzwoniłam na infolinie i mnie Pani zapewniała że standardem jest usg w gabinecie lekarza. Czyli mnie oszukała? :/

Ja urodziłam teraz w styczniu i również z synkiem od razu wychodziłam :) nie zamierzam kisić dziecka w domu, ciepło ubrać, do gondolki i na spacerek :) położna też mówiła, że jak najbardziej można na 15-20 minut wychodzić od razu :) a pierwsze wyjście dzieci mają już jak się opuszcza szpital :) miłego dnia wszystkim i udanych wizyt ❤️
dziwnie mi pisać o grudniu 🙈 dzieci nie mam, ale sporo czytałam o korzyściach z hartowania na mrozie. Jedyna moja obawa to smog… Ja co prawda mieszkam w Warszawie i tu mamy z tym spory problem, ale to też dotyczy mniejszych miejscowości czy miasteczek, bo ludzie palą różnymi rzeczami 🙄 Mamy dobry oczyszczacz powietrza, więc na pewnie w domu będzie chodził non-stop, a jeśli jakość powietrza będzie straszna, to będę jeździła na spacery do lasu za miasto 😊
Wszystko dobrze! 🥺❤️
10+1,
32mm
Serduszko bije, słyszałam 😍😍😍
Było odłożone tyłem, i ruszał się cały 😍
gratulacje! ja jutro mam usg w 9+6 (lub 10+0, bo zarodek był ostatnio jeden dzień do przodu). Mam nadzieję, że doświadczę podobnej wizyty 😊
Ja po wizycie
Heh... standard luxmed czyli pani dr w badaniu paluszkami na fotelu stwierdziła, że mam powiększoną macice jak w ciąży i dała skierowanie na usg, więc dalej wiem to co wiedziałam 🤦‍♀️
u mnie w medicover też tak jest, dlatego chodzę prywatnie, a od nich wyłudzam tylko skierowania na badania 😅

Wow😱😱 ❤❤
Spodziewałaś się? Były w rodzinie takie przypadki?
kuzynka mojej mamy ma dwujajowe a tak to nie kojarzę 🙈 coś ty, w ogóle się nie spodziewałam. Miałam dość duży progesteron przy badaniu bety na początku i przeszukałam cały internet co to może oznaczać - jedna z możliwości była właśnie ciąża bliźniacza 💖💖

Przed ciążą codziennie kawa lub kilka a teraz póki co nie jestem w stanie o niej myśleć 🙈. Próbowałam zbożową ostatnio i spoko, taki napój bardziej ale zwykła kawa nawet przez głowę mi nie chce przejść...
Ja w sumie przed ciąża nie byłam kawoszem i piłam jedna dziennie i w sumie przy tym zostałam, po prostu trochę słabsza pije i tyle 😁

Dziewczyny, wizytę miałam z samego rana ale dopiero teraz po niej ochłonęłam. Usłyszałam bicia DWÓCH serduszek 🙈 dwie małe myszki 💖💖 kolejna wizyta 1.06 w dzień dziecka, ciagle jestem w szoku…
Lo 😍 no to podwójne szczęście, gratulacje 🥰 u mnie z kolei była możliwość bo moja babcia(mama mamy) miała 2 razy ciąże bliźniacze i nawet lekarz mi potwierdził na pierwszej wizycie ze w takim razie mam wieksze prawdopodobieństwo ale na ostatniej była jedna fasolka także nie tym razem 😁

Bliźniaki?!?! Wcześniej wiedziałaś czy to pierwsza wizyta? Wooow, ogólnie woooow i gratulacje 🤩
pierwsza wizyta 🙈 zaczęłam płakać ze szczęścia, śmiać się i trząść się. Podobno są jednojajowe ale nie umiała jeszcze określić ilu owodniowe i ilu kosmówkowe. Ogólnie byłam w takim szoku ze zapomniałam zapytać o milion rzeczy ale dowiedziałam sie ze Nitfty odpada w ciąży bliźniaczej bo nie da się oddzielić DNA dwóch dzieci od siebie.

reklama
Zazwyczaj brązowe plamienia to za mało progesteronu, ale może być że jakieś naczynko pękło. Jest jeszcze opcja że to uszkodzenie mechaniczne lub podrażnienie od leku. Co i ile bierzesz? Podajesz aplikatorem czy paluszkiem? Od kiedy masz te plamienia?
U mnie np. wyszło ze to było plamienie z nadżerki :)

Do góry