reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Na przyokopowej. Twoja Pani dr w opiniach na fb ma, że wysyła na usg tyle razy ile potrzeba, więc nie jestem pewna czy ma to usg w gabinecie (ale nie spotkałam się z twierdzeniem, że nie ma, więc jednoznacznie stwierdzić ciężko). Przekonasz się na wizycie 🤷‍♀️
Na szczęście to już tylko dwa dni i wszystko będzie jasne. Najwyżej będę do niej chodzić tylko żeby robić badania w pakiecie luxmed, a znajdę kogoś z dobrym sprzętem prywatnie. To moja 1 ciąża i jestem jak dziecko we mgle..

reklama
Teoretycznie bierzesz sporo proga, chociaż ja poprzednio przyjmowałam 1100 a były dziewczyny z większymi dawkami. To dobrze że masz wizytę, nie ma co tak gdybać tylko najlepiej sprawdzić przez specjalistę. Musi być dobrze🤞😉

Dlaczego brałaś tak dużą dawkę? Ja miałam progesteron 7 dlatego 600 mg. Chyba że przy tak niskim progesteronu powinnam brać większą dawkę.

Na szczęście to już tylko dwa dni i wszystko będzie jasne. Najwyżej będę do niej chodzić tylko żeby robić badania w pakiecie luxmed, a znajdę kogoś z dobrym sprzętem prywatnie. To moja 1 ciąża i jestem jak dziecko we mgle..
Ogólnie panuje pogląd, że luxmed ma bardzy słaby sprzęt 🙄 aczkolwiek ja robiłam (poza pappa) usg tylko u nich i było ok 🤷‍♀️ z tym, że osobno trzeba się zapisywać. Za 2 tyg był wolny termin i się właśnie zapisałam. A do swojego gina idę za tydzień. on ma usg w gabinecie, ale tylko słabiutkie dla ogólnego oglądu, bo to mały gabinecik.

Dziewczyny, wizytę miałam z samego rana ale dopiero teraz po niej ochłonęłam. Usłyszałam bicia DWÓCH serduszek 🙈 dwie małe myszki 💖💖 kolejna wizyta 1.06 w dzień dziecka, ciagle jestem w szoku…
tak ja też jak się dowiedziałam o bliźniakach to byłam w takim szoku że nie wiem jak do domu doszłam. Gartulacje.
kuzynka mojej mamy ma dwujajowe a tak to nie kojarzę 🙈 coś ty, w ogóle się nie spodziewałam. Miałam dość duży progesteron przy badaniu bety na początku i przeszukałam cały internet co to może oznaczać - jedna z możliwości była właśnie ciąża bliźniacza 💖💖
ja przy bliźniakach miałam mega nasilone objawy. Ale teraz też mam nasilone a jest ciąża pojedyncza.
Lo 😍 no to podwójne szczęście, gratulacje 🥰 u mnie z kolei była możliwość bo moja babcia(mama mamy) miała 2 razy ciąże bliźniacze i nawet lekarz mi potwierdził na pierwszej wizycie ze w takim razie mam wieksze prawdopodobieństwo ale na ostatniej była jedna fasolka także nie tym razem 😁
no masz duze szansę bo to wlasnie od twoich genów zależy czy będą blizniaki. Tzn. Dwujajowe są genetycznie a jednojajowe losowo.
pierwsza wizyta 🙈 zaczęłam płakać ze szczęścia, śmiać się i trząść się. Podobno są jednojajowe ale nie umiała jeszcze określić ilu owodniowe i ilu kosmówkowe. Ogólnie byłam w takim szoku ze zapomniałam zapytać o milion rzeczy ale dowiedziałam sie ze Nitfty odpada w ciąży bliźniaczej bo nie da się oddzielić DNA dwóch dzieci od siebie.
który to masz tydzień ? Nie zleciła ci częstszych wizyt?

Masakra, jestem głodna, ale mam ochotę zupełnie na nic. No nic kompletnie mi na ile przychodzi do głowy co bym mogla zjeść 😕
Ja dziś żyje na lekkiej jarzynowej. Mój się śmieje, że przydałby się koncentrat jarzynowej to bym sobie do picia robiła bo nic mi nie wchodzi. Ani woda z sokiem ani już nawet napoje słodzone.. Woda absolutnie. Mam iść na krzywą cukrową i nie wiem jak ja to przeżyje. Dziś miałam iść ale w nocy musiałam kanapkę zjeść bo aż miałam wrażenie, że zemdleje jak nie zjem.

tak ja też jak się dowiedziałam o bliźniakach to byłam w takim szoku że nie wiem jak do domu doszłam. Gartulacje.
ja przy bliźniakach miałam mega nasilone objawy. Ale teraz też mam nasilone a jest ciąża pojedyncza.
no masz duze szansę bo to wlasnie od twoich genów zależy czy będą blizniaki. Tzn. Dwujajowe są genetycznie a jednojajowe losowo.
który to masz tydzień ? Nie zleciła ci częstszych wizyt?
mam 6+1, wizytę mam za 3 tygodnie dokładnie a potem możliwe ze będą częstsze. Ile już maja twoje bliźniaki? Miałaś CC jak pewnie podejrzewam :) w którym TC?

Chociaż u mnie nieciekawie moje plamienia od piątku nie ustały ☹️ Małe brązowe plamki niby normalne w pierwszym trymestrze, ale kolejny dzień zaniepokojona jestem. Czekam na telefon od lekarza.
No powiem Tobie, że ja też trochę schizuje bo na papierze co któryś raz mam ślady takie można powiedzieć brązowe. Hmm.. I to ma. Miejsce od ostatniej wizyty (od 4tego maja - biorę duphaston ale nie jakąś zawrotną dawkę).
Dziewczyny, wizytę miałam z samego rana ale dopiero teraz po niej ochłonęłam. Usłyszałam bicia DWÓCH serduszek 🙈 dwie małe myszki 💖💖 kolejna wizyta 1.06 w dzień dziecka, ciagle jestem w szoku…
O ja ❤️😍❤️😍 podwójne gratulacje 🤩🤩

Super wieści dzisiaj, ja czekam na swoją wizytę do 18,czemu umówiłam się na taka późną godzinę ?! najgorsze jest to, że złapałam jakiś katar i gardło mnie boli, już przechodziłam jedno przeziębienie na początku ;( mam nadzieje ze przejdzie szybko

mam 6+1, wizytę mam za 3 tygodnie dokładnie a potem możliwe ze będą częstsze. Ile już maja twoje bliźniaki? Miałaś CC jak pewnie podejrzewam :) w którym TC?
kochana ja niestety poroniłam w 11 tyg, ale bliźniaki zatrzymały się na 9 tyg. Od początku były o dużo dużo mniejsze. W 9 tyg. Wymiaramy były na 7 tydzień, to trochę duża rozbieżnośc. Ja miałam ciążę jednokosmowka i jednoowodniowa. W 7 tyg. Już mi to lekarz potwierdził bo niby do 10 tyg. To najlepiej widać a potem już ciężej, ale czytałam na forum że nagle w 20 tyg okazywało się że dzieci są dwuoowodbiowe. U mnie przyczyną była albo wada dzieci albo zakrzep się zrobił i raczej stawiamy na ten zakrzep, dlatego teraz biorę zastrzyki z heparyny. Pamiętaj że ta ciąża co się ci przytrafiła to jak wygrana w totka 🙂 trzymam mocno, podwójnie kciuki. A co do CC to tak lekarz mi mówił że raczej cesarki w 34-35 tyg. A jakby były dwuoowodbiowe jednak to w 36-38. Dbaj tam o siebie podwójnie.
Jak w ogóle samopoczucie ?

reklama
No powiem Tobie, że ja też trochę schizuje bo na papierze co któryś raz mam ślady takie można powiedzieć brązowe. Hmm.. I to ma. Miejsce od ostatniej wizyty (od 4tego maja - biorę duphaston ale nie jakąś zawrotną dawkę).

O ja ❤️😍❤️😍 podwójne gratulacje 🤩🤩

Rozmawiałam z lekarzem jutro idę na wizytę zobaczymy jakie będą informację.

Do góry