Ja nie biorę żadnych leków oprócz Femibion i probiotyku jeśli chodzi o ciążę samą w sobie.Ok musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?
reklama
panna_anna
Fanka BB :)
Dziewczyny, czy któraś z Was prowadziła ciąże w Luxmed w Warszawie? Mam wizytę w piątek u mojej docelowej prowadzącej ale nie wiem czy standardem jest usg w gabinecie, i czy ona będzie miała to usg. Trochę mi odbija jak się naczytałam o tylu stratach, że nagle objawy ustąpiły i świruje. A jak nie będzie w gabinecie usg to nic mi z tej wizyty.. Jutro tam zadzwonię, ale to dopiero jutro.. może któraś chodziła do gin w luxmedzie i wie czy są aparaty na stanie
U mnie nic, wszystko okej, ale tak po tylu wiadomościach na wątku o stratach, że w 8 i 9 tc zatrzymuje się często serduszko, a ja dzisiaj 10+0 to przez to trochę spanikowałam i zapisałam się na jutro do lekarza, żeby sprawdzić czy jest wszystko okej, bo następna wizyta dopiero 24 maja - prenatalne i bym myślała cały czas, a tak jak pójdę teraz i będzie okej to będę spokojniejsza, a jak nie będzie okej, to też wolę się dowiedzieć teraz niż za 2 tygodnie dopiero..Czemu spanikowałas? Co się dzieje?
Ostatnią wizytę miałam 22 kwietnia
kasiaa91
Przecież Ty masz prawo w godzinach pracy wyjść normalnie na badania. Nie musisz brać L4, jest to normalnie pełnopłatneprzez sytuacje jaka jest w firmie (nie ma kto mnie zastąpić) l4 nie wezmę. Niestety myśle o wszystkich wokół? Tylko nie o sobie
kasiaa91
Tyle że niektórzy Z FB nie korzystają. Prywatną grupę można założyć spokojnie i na forum. Potrzeba do tego tylko moderatora (któraś chętna?) lub dwóchA może właśnie powinnyśmy zastanowić się nad grupą prywatną na fb
7grudnia
U mnie pierwsza ciąża, biorę kwas foliowy, magnez z wit. B6. No i euthyrox przez lekką niedoczynność. Poza tym nic. Nie wiem czy to dużo czy mało Ja nawet nie miałam badanego progesteronu. Nie mam żadnych krwawień, plamień (odpukać!), poczytując forum i słysząc o stratach innych dziewczyn wpadam w lekką panikę, ale myślę, że doczekam do wizyty (mam za tydzień i za dwa).Ok musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?
pannadarianna
można utworzyć czat na messengerze. Nie trzeba do tego mieć konta na fbTyle że niektórzy Z FB nie korzystają. Prywatną grupę można założyć spokojnie i na forum. Potrzeba do tego tylko moderatora (któraś chętna?) lub dwóch
Blondynka w sieci
Ja mam progesteron, ale to ze względu na zbyt krótka fazę lutealna No i w ciąży juz zostałOk musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?
MartaMarkry
w ciąży owszem. Ale tak jak wspomniałam, o ciazy dowiedzą się po skończeniu 1 trymestru.Przecież Ty masz prawo w godzinach pracy wyjść normalnie na badania. Nie musisz brać L4, jest to normalnie pełnopłatne
reklama
kasiaa91
Ja choruje na szparagiAle mam dziś smaki zjadłam bułkę z serem żółtym i pomidorem chyba znów pójdę po kolejnego pomidorka ale jeszcze żeby mi się tak chciało to robić