reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was prowadziła ciąże w Luxmed w Warszawie? Mam wizytę w piątek u mojej docelowej prowadzącej ale nie wiem czy standardem jest usg w gabinecie, i czy ona będzie miała to usg. Trochę mi odbija jak się naczytałam o tylu stratach, że nagle objawy ustąpiły i świruje. A jak nie będzie w gabinecie usg to nic mi z tej wizyty.. Jutro tam zadzwonię, ale to dopiero jutro.. może któraś chodziła do gin w luxmedzie i wie czy są aparaty na stanie :)

Czemu spanikowałas? Co się dzieje?
U mnie nic, wszystko okej, ale tak po tylu wiadomościach na wątku o stratach, że w 8 i 9 tc zatrzymuje się często serduszko, a ja dzisiaj 10+0 to przez to trochę spanikowałam i zapisałam się na jutro do lekarza, żeby sprawdzić czy jest wszystko okej, bo następna wizyta dopiero 24 maja - prenatalne i bym myślała cały czas, a tak jak pójdę teraz i będzie okej to będę spokojniejsza, a jak nie będzie okej, to też wolę się dowiedzieć teraz niż za 2 tygodnie dopiero..
Ostatnią wizytę miałam 22 kwietnia

Ok musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?
U mnie pierwsza ciąża, biorę kwas foliowy, magnez z wit. B6. No i euthyrox przez lekką niedoczynność. Poza tym nic. Nie wiem czy to dużo czy mało 🤔 Ja nawet nie miałam badanego progesteronu. Nie mam żadnych krwawień, plamień (odpukać!), poczytując forum i słysząc o stratach innych dziewczyn wpadam w lekką panikę, ale myślę, że doczekam do wizyty (mam za tydzień i za dwa).

reklama
Do góry