Kurczę nie strasz mnie nawet, 39 lat, pierwsza ciąża i zero leków, jedynie suple Moje szanse chyba nie wyglądają najlepiej...Mówią ciąża nie choroba, ale obecnie ciąża dobrze przebiegająca bez leków to wyjątki. Jak poroniłam i zaczęłam po kilku miesiącach o tym mówić głośno okazało się że tylko jedna ze znajomych nie poroniła i dwie ciąże przeszła super, a inne komplikację albo poronienia.
reklama
Kamilad
Fanka BB :)
Niby tu jest ten krwiak. No i mam też torbiel na prawym jajniku, co też ponoć jest standardem w ciazy...znam to. Moja dała sobie zrobić jednego zęba ale przy kolejnym już tak się wyrywała że musieliśmy jej pod narokaza robić. Sama narkoza 2 tys. Poleczylismy wszystkie zęby o teraz co 6 miesięcy jeździmy na zdjęcie zębów i czekamy aż mleczkami zaczną wypadać. 7 lat i jeszcze nic się nie dzieje ale plomby fajnie trzymają. Koleżanka.chodzi na NFZ z córką i co chwilę plomba wypada.
super wieści kochana ja dla bezpieczeństwa w ogóle w każdej ciąży zero seksu mimo że chyba nie mam zakazu co do krwiaka to ponoć dużo osób go ma i lekarze ani o tym nie wspominają. Ja miałam w ciąży nr 2 i sam się wchłonął do nasteonej wizyty a duzy był.
Jak ten krwiak w ogóle wygląda na USG? Bo ja swojego też kiedyś szukałam i nie znalazłam. Chyba że go nie było jednak bo dwóch innych ginekologow go nie widziało.
a który to masz tydzień teraz ? To tyłozgięcie utrudnia badanie, niestety
czemu spanikowałas? Coś się dzieje?
Karola z nadzieją
Szanse wyglądają bardzo dobrze, nic się nie stresuj bardzo dobry wiek, a leki można dokładać w między czasie jak są przesłankiKurczę nie strasz mnie nawet, 39 lat, pierwsza ciąża i zero leków, jedynie suple Moje szanse chyba nie wyglądają najlepiej...
Kamilad
W pon idę do gina na NFZ po skierowania na badania i za miesiąc od dzisiaj ponownie do mojego gina prywatnie. Przez historię położnicza dostałam od niego skierowanie na badania prenatalne i Pappe na NFZ także super, nie spodziewałam siękochana! Tak isię ciesze! Jest pięknie! Widzisz, cały ten stres był niepotrzebny. Teraz odpoczywaj, dbaj o siebie i ciesz się tym widokiem kiedy kolejna wizyta?
Ok musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?
Diaanaa
Pierwsza ciąża kompletnie bez niczego, druga jedynie żelazo musiałam brać i teraz 3 ciąża i 16 maja się dowiem na czym stoję ale dwie pierwsze bez żadnych leków i żadnych problemówOk musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?
MartaMarkry
jaOk musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?
Pierwsza ciąża kompletnie bez niczego, druga jedynie żelazo musiałam brać i teraz 3 ciąża i 16 maja się dowiem na czym stoję ale dwie pierwsze bez żadnych leków i żadnych problemów
Dzieki dziewczyny, ulzylo mi troche
MartaMarkry
na brałam na początku dwa tyg. Ale mi progesteron nagle spadł i lekarz dał mi profilaktycznie globulki, jako ze jestem po stracie i trochę fiksowalam. Ale po dwóch tygodniach, jak zabiło serduszko, było wzorowo, lekarz powiedział, ze nie ma potrzeby ładować mnie lekami, jeśli nie ma wogole takiej potrzeby.Dzieki dziewczyny, ulzylo mi troche
reklama
Edka88
W pierwszej ciąży nic a nic nie brałam teraz od 8 tygodnia biorę ale mam krwiaka i dwie ciaze biochemiczne na koncieOk musze zapytac, mam nadzieje, ze to nie bedzie zle odebrane… Czy ktoras z Was jeszcze ma ciaze bez zadnych lekow? Bez progesteronu itd? Czy te leko to juz po prostu standard?