reklama
Poplątana9
Fanka BB :)
Zdrówka i siły dla chorych wszędzie czytam, że 1 kawa jest dopuszczalna i 1 rozpuszczalną pije, skoro wszędzie tak piszą to chyba nie ma tragedii ?
Moja przyjaciółka piła kawę 2 razy dziennie i ma zdrowa córeczkę ja tak właśnie mam z herbatą i normalne dla mnie jest pić 4-5 herbat dziennie.Nie wyobrażam sobie życia bez herbaty, a w internecie mnóstwo opinii na temat za i przeciw. Staram się nie pic aż tak dużo, ale 2 dziennie to minimum
tragedii na pewno nie ma. Dietetyczka, której bardzo ufam, Paulina Ichnat, pisze, że w 1 trymestrze lepiej unikać, więc ja jej wierzę w 100% Link do: Kofeina w ciąży - jaka ilość jest bezpieczna? - SanDietZdrówka i siły dla chorych wszędzie czytam, że 1 kawa jest dopuszczalna i 1 rozpuszczalną pije, skoro wszędzie tak piszą to chyba nie ma tragedii ?
Szacunek za tą siłownię A kawę też kocham, ale piję ją tylko dla smaku a ostatnio nawet nie mam ochoty. Jeśli coś to będę piła decaf, boi tak mi to nie robi różnicy.ja nawet byłam dzisiaj rano na siłowni te moje ćwiczenia były oczywiście emeryckie, ale doszłam do wniosku, że nawet taka forma ruchu będzie na plus.
Kawę kocham i jeszcze do niedawna wierzyłam, że 1 kawę dziennie można wypić bez problemu. Jednak jakis czas temu trafiłam na badania, z których wynika, że kawę w ciąży należy unikać oraz dietetyczka, którą bardzo cenię, picie kawy odradza. Zaopatrzyłam się jakiś czas temu w kawę bezkofeinową pozbawioną w 99,9% kofeiny. Jest pyszna i na mnie działa pobudzająco - pewnie to placebo, ale mi wystarczy
Tragedii na pewno nie ma, ja piję zieloną herbatę a tam też przecież jest kofeina. A skoro Grimes, matka dziecka Elona Muska, na dzień dobry w ciąży dobudzała się cukierkami z kofeiną (lekarz jej pozwolił), to nie może być tak źleZdrówka i siły dla chorych wszędzie czytam, że 1 kawa jest dopuszczalna i 1 rozpuszczalną pije, skoro wszędzie tak piszą to chyba nie ma tragedii ?
tragedii na pewno nie ma. Dietetyczka, której bardzo ufam, Paulina Ichnat, pisze, że w 1 trymestrze lepiej unikać, więc ja jej wierzę w 100% Link do: Kofeina w ciąży - jaka ilość jest bezpieczna? - SanDiet
"W 1 trymestrze zabrania się także picia zielonej herbaty, ponieważ zawiera m. in. katechiny, które utrudniają wchłanianie kwasu foliowego oraz żelaza"
No ładnie, okazuje się, że zieloną herbatę też będzie trzeba odstawić. To chyba już nie wstanę z łóżka w ogóle.
ona ma na nazwisko Ihnattragedii na pewno nie ma. Dietetyczka, której bardzo ufam, Paulina Ichnat, pisze, że w 1 trymestrze lepiej unikać, więc ja jej wierzę w 100% Link do: Kofeina w ciąży - jaka ilość jest bezpieczna? - SanDiet
tutaj jeszcze link do badania o tym, że nie ma bezpiecznego poziomu kofeiny w ciąży: Link do: No safe level of caffeine consumption for pregnant women and would-be mothers | BMJ
oj tak, o zielonej herbacie to trąbią na prawo i lewo akurat. Z herbat to polecam rooibosa - jest bezpieczny w ciąży."W 1 trymestrze zabrania się także picia zielonej herbaty, ponieważ zawiera m. in. katechiny, które utrudniają wchłanianie kwasu foliowego oraz żelaza"
No ładnie, okazuje się, że zieloną herbatę też będzie trzeba odstawić. To chyba już nie wstanę z łóżka w ogóle.
że postanowiłaś sobie zrobić wiosenny detox?Kurde to co ja mam w pracy mówić babkom, z którymi codziennie razem parze kawe
reklama
Ja serio pierwsze słyszę, a pierwsze co zrobiłam to poszukałam, co mogę a czego nie mogę jeść/pić. Na szczęście to była tylko filiżanka dziennie, a rooibosa uwielbiam (ale nie budzi niestety.)oj tak, o zielonej herbacie to trąbią na prawo i lewo akurat. Z herbat to polecam rooibosa - jest bezpieczny w ciąży.