reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Lekarze są różni - jedni rozdają L4 na prawo i lewo a inni podchodzą do tego rozsądnie - dla mnie lekarz naciskający na L4 w zdrowej ciąży trochę minął się z powołaniem.
Chyba najlepiej ocenić samej - czy czujemy się faktycznie źle itp. Po co czując się super iść na L4 i w razie kontroli ZUS ryzykować utratę dochodów ?

Co innego jak ciąża jest zagrożona oczywiście.
Zgadzam się z tym jeśli jest zdrowa, co innego jak są komplikacje. 🙂 Ale w sumie pierwsze słyszę, ze ZUS kontroluje kobiety ciężarne, dobrze wiedzieć. Dzięki za informacje

reklama
Dziewczyny nie ma co wariować. Herbata i kawa w umiarze nie jest zakazana. Ja akurat bez kawy żyć nie mogę. Nie palę, nie piję od 2 lat, kawy i słodyczy mi noe odbiorą 😂

Moja przyjaciółka piła kawę 2 razy dziennie i ma zdrowa córeczkę ❤️ ja tak właśnie mam z herbatą i normalne dla mnie jest pić 4-5 herbat dziennie.Nie wyobrażam sobie życia bez herbaty, a w internecie mnóstwo opinii na temat za i przeciw. Staram się nie pic aż tak dużo, ale 2 dziennie to minimum
Kawy do 2 dziennie się uważa za bezpieczne ale nie ma zbadanej bezpiecznej ilości kofeiny jako takiej.

Nieśmiało się przywitam i dołączam. Mam nadzieje, ze zostanę jak najdłużej. Mam za sobą jedna ciąże donoszona, jedna stratę w listopadzie.. no i teraz, ciąża pełna nadziei. Jestem 9 dpo, 6 dni do okresu, test pozytywny, beta ciążowa. W czwartek powtarzam, z nadzieja na podwójny wynik. ❤️ jeśli wszystko się powiedzie termin wypadnie +\- 16-20.12.2022 🥺

O czym Wy piszecie? 🤔😁 Proszę wyjaśnić nie doświadczonym koleżankom 😁
To badanie wolnego płodowego dna - w dużym uproszczeniu bada się materiał genetyczny dziecka pobrany z krwi matki by wykluczyć prawdopodobieństwo chorób takich jak trisomie i
Monosomie (wszystkie NIPTy), triplodię (chyba tylko panorama) i wiele mikrodelecji (większość niptow Ale różnią się zakresem)

Nieśmiało się przywitam i dołączam. Mam nadzieje, ze zostanę jak najdłużej. Mam za sobą jedna ciąże donoszona, jedna stratę w listopadzie.. no i teraz, ciąża pełna nadziei. Jestem 9 dpo, 6 dni do okresu, test pozytywny, beta ciążowa. W czwartek powtarzam, z nadzieja na podwójny wynik. ❤️ jeśli wszystko się powiedzie termin wypadnie +\- 16-20.12.2022 🥺
Kibicowałam na kwietniowych :) ! Zapraszamy

Jak dobrze widzieć kogoś znajomego ❤️❤ trzymam kciuki Kochana!

Jak dobrze widzieć kogoś znajomego ❤️❤ trzymam kciuki Kochana!
dziekuje! Po sobie czuje, ze to zmierza w dobrym kierunku. Trochę wstrzelilam się w czasie robiąc testy ledwo po implantacji, ale widocznie miałam czuja 😂 teraz tylko czekam na ta betę w czwRTek. Walczę tylko z myślami, czy badać tego progesteron teraz czy tak jak zalecił ginekolog 13.04. Ona mi szybciej niż na wizycie duphaston nie przepisze, bo powiedziała ze jest on właściwy na tym etapie.. i sprawdzimy przed wizyta jak się kształtuje w tym dniu właśnie.
Prog wyszedł mi 10 z przecinkiem, 9 dpo. Pewnie gdybym zrobiła w terminie miesiączki to byłby wyższy, ale ja taka w gorącej wodzie kąpana..

reklama
dziekuje! Po sobie czuje, ze to zmierza w dobrym kierunku. Trochę wstrzelilam się w czasie robiąc testy ledwo po implantacji, ale widocznie miałam czuja 😂 teraz tylko czekam na ta betę w czwRTek. Walczę tylko z myślami, czy badać tego progesteron teraz czy tak jak zalecił ginekolog 13.04. Ona mi szybciej niż na wizycie duphaston nie przepisze, bo powiedziała ze jest on właściwy na tym etapie.. i sprawdzimy przed wizyta jak się kształtuje w tym dniu właśnie.
Prog wyszedł mi 10 z przecinkiem, 9 dpo. Pewnie gdybym zrobiła w terminie miesiączki to byłby wyższy, ale ja taka w gorącej wodzie kąpana..
Ja ide jutro na przyrost i po ostatnim biochemie ledwo żyje ze stresu. Pewnie zrobię jeszcze dla spokoju w piątek…
No na tenat progesteronu nie doradzę bo sama jestem od owulacji na luteinie wiec teraz chyba nawet nie mam co tego proga badać…
Ja w tym cyklu tez miałam przeczucie od kilku dni po owulacji 🙈

Do góry