reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Lekarze są różni - jedni rozdają L4 na prawo i lewo a inni podchodzą do tego rozsądnie - dla mnie lekarz naciskający na L4 w zdrowej ciąży trochę minął się z powołaniem.
Chyba najlepiej ocenić samej - czy czujemy się faktycznie źle itp. Po co czując się super iść na L4 i w razie kontroli ZUS ryzykować utratę dochodów ?

Co innego jak ciąża jest zagrożona oczywiście.
Zgadzam się z tym jeśli jest zdrowa, co innego jak są komplikacje. 🙂 Ale w sumie pierwsze słyszę, ze ZUS kontroluje kobiety ciężarne, dobrze wiedzieć. Dzięki za informacje

reklama
Dziewczyny nie ma co wariować. Herbata i kawa w umiarze nie jest zakazana. Ja akurat bez kawy żyć nie mogę. Nie palę, nie piję od 2 lat, kawy i słodyczy mi noe odbiorą 😂

Moja przyjaciółka piła kawę 2 razy dziennie i ma zdrowa córeczkę ❤️ ja tak właśnie mam z herbatą i normalne dla mnie jest pić 4-5 herbat dziennie.Nie wyobrażam sobie życia bez herbaty, a w internecie mnóstwo opinii na temat za i przeciw. Staram się nie pic aż tak dużo, ale 2 dziennie to minimum
Kawy do 2 dziennie się uważa za bezpieczne ale nie ma zbadanej bezpiecznej ilości kofeiny jako takiej.

Nieśmiało się przywitam i dołączam. Mam nadzieje, ze zostanę jak najdłużej. Mam za sobą jedna ciąże donoszona, jedna stratę w listopadzie.. no i teraz, ciąża pełna nadziei. Jestem 9 dpo, 6 dni do okresu, test pozytywny, beta ciążowa. W czwartek powtarzam, z nadzieja na podwójny wynik. ❤️ jeśli wszystko się powiedzie termin wypadnie +\- 16-20.12.2022 🥺

O czym Wy piszecie? 🤔😁 Proszę wyjaśnić nie doświadczonym koleżankom 😁
To badanie wolnego płodowego dna - w dużym uproszczeniu bada się materiał genetyczny dziecka pobrany z krwi matki by wykluczyć prawdopodobieństwo chorób takich jak trisomie i
Monosomie (wszystkie NIPTy), triplodię (chyba tylko panorama) i wiele mikrodelecji (większość niptow Ale różnią się zakresem)

Nieśmiało się przywitam i dołączam. Mam nadzieje, ze zostanę jak najdłużej. Mam za sobą jedna ciąże donoszona, jedna stratę w listopadzie.. no i teraz, ciąża pełna nadziei. Jestem 9 dpo, 6 dni do okresu, test pozytywny, beta ciążowa. W czwartek powtarzam, z nadzieja na podwójny wynik. ❤️ jeśli wszystko się powiedzie termin wypadnie +\- 16-20.12.2022 🥺
Kibicowałam na kwietniowych :) ! Zapraszamy

Jak dobrze widzieć kogoś znajomego ❤️❤ trzymam kciuki Kochana!

Jak dobrze widzieć kogoś znajomego ❤️❤ trzymam kciuki Kochana!
dziekuje! Po sobie czuje, ze to zmierza w dobrym kierunku. Trochę wstrzelilam się w czasie robiąc testy ledwo po implantacji, ale widocznie miałam czuja 😂 teraz tylko czekam na ta betę w czwRTek. Walczę tylko z myślami, czy badać tego progesteron teraz czy tak jak zalecił ginekolog 13.04. Ona mi szybciej niż na wizycie duphaston nie przepisze, bo powiedziała ze jest on właściwy na tym etapie.. i sprawdzimy przed wizyta jak się kształtuje w tym dniu właśnie.
Prog wyszedł mi 10 z przecinkiem, 9 dpo. Pewnie gdybym zrobiła w terminie miesiączki to byłby wyższy, ale ja taka w gorącej wodzie kąpana..

reklama
dziekuje! Po sobie czuje, ze to zmierza w dobrym kierunku. Trochę wstrzelilam się w czasie robiąc testy ledwo po implantacji, ale widocznie miałam czuja 😂 teraz tylko czekam na ta betę w czwRTek. Walczę tylko z myślami, czy badać tego progesteron teraz czy tak jak zalecił ginekolog 13.04. Ona mi szybciej niż na wizycie duphaston nie przepisze, bo powiedziała ze jest on właściwy na tym etapie.. i sprawdzimy przed wizyta jak się kształtuje w tym dniu właśnie.
Prog wyszedł mi 10 z przecinkiem, 9 dpo. Pewnie gdybym zrobiła w terminie miesiączki to byłby wyższy, ale ja taka w gorącej wodzie kąpana..
Ja ide jutro na przyrost i po ostatnim biochemie ledwo żyje ze stresu. Pewnie zrobię jeszcze dla spokoju w piątek…
No na tenat progesteronu nie doradzę bo sama jestem od owulacji na luteinie wiec teraz chyba nawet nie mam co tego proga badać…
Ja w tym cyklu tez miałam przeczucie od kilku dni po owulacji 🙈

Do góry