reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Beta 1267 🙈 tylko progesteron wydaje mi się dość niski, 14.20 🤔 myślicie, że powinnam to skonsultować z lekarzem? Wg aplikacji będzie to 5 tydzień od pierwszego dnia ostatniego okresu 🤔

reklama
Beta 1267 🙈 tylko progesteron wydaje mi się dość niski, 14.20 🤔 myślicie, że powinnam to skonsultować z lekarzem? Wg aplikacji będzie to 5 tydzień od pierwszego dnia ostatniego okresu 🤔
Mi lekarz mówił, że minimum zdrowej ciąży w 5 tyg to 10 wiec jest ok :) Ja bym skonsultowała żeby mnie utwierdził w przekonaniu ze jest dobrze, ale ja ogólnie jak w życiu jestem opanowana i niepanikuje tak w ciąży mi odbija w druga stronę. Ja miałam w 5 tyg 6,95 i brałam progesteron a teraz tydzień później mam serduszko <3

Znam to! Chociaż ta grupa i forum pomaga zachować zdrowy rozsądek 😊

Super! 💓💓

Mi lekarz mówił, że minimum zdrowej ciąży w 5 tyg to 10 wiec jest ok :) Ja bym skonsultowała żeby mnie utwierdził w przekonaniu ze jest dobrze, ale ja ogólnie jak w życiu jestem opanowana i niepanikuje tak w ciąży mi odbija w druga stronę. Ja miałam w 5 tyg 6,95 i brałam progesteron a teraz tydzień później mam serduszko <3

O czym Wy piszecie? 🤔😁 Proszę wyjaśnić nie doświadczonym koleżankom 😁
tak w dużym skrócie to badanie genetyczne robione z krwi matki w okolicach 12 t.C. Wykrywa wiele wad genetycznych np. Zespol downa, Edwardsa i wiele innych. Na zachodzie jest standardem, u nas oczywiście prywatnie i za ciężkie pieniądze. Warto pogooglać o nim w necie.

Właśnie idą święta i będę u rodziców równo 7tc+1 i jak ja mam to ukrywać w święta No nie dam rady :D jak usg będzie dobre to im powiem choc była bym spokojniejsza w 13tc ale ciężko utrzymać taką tajemnice

Właśnie idą święta i będę u rodziców równo 7tc+1 i jak ja mam to ukrywać w święta No nie dam rady :D jak usg będzie dobre to im powiem choc była bym spokojniejsza w 13tc ale ciężko utrzymać taką tajemnice
o to ja mam podobnie 😛 ale skoro 2 lata temu wytrzymałam i nawet sprytnie odmówiłam kieliszka wina ;) to i teraz dam radę. Wtedy 27.04 ogłosiliśmy, teraz 25.04 idę do lekarza. Prawie tak samo.

Ja też święta z rodziną i myślałam, że już wtedy będę po usg przynajmniej i wtedy im powiem, ale to UK i termin mam dopiero na 27 kwietnia 😭 Nie ma opcji, żebym tyle czasu to ukrywała. Więc powiem im w tym tygodniu i będę się modlić do Opatrzności, żeby wszystko było dobrze :)

reklama
Hej! Jakos nie mogę tak myślami wybiegać w przyszłość ponieważ boje się , co to bedzie. Zapewne odetchne po 12 tygodniu, wizytę u lekarza mam w piątek. Wszystko mi się TAAAK strasznie dłuży. Nie wiem koedy powiedzieć rodzicom ( w piątek będzie pewnie widać tylko pęcherzyk 5tyg+6dni)

Do tego przy mutacjach MTHR i PAI orientujecie od kiedy bierze się heparynę? Poki co jadę na acardzie i femibionie

Dobrego dnia !!!😊😊
heparynę bierze się od pozytywnego testu. Ja jestem już po 9 zastrzykach (do tego 3 zastrzyki accofilu).

też nie wybiegam myślami i nawet nie potrafię myśleć o tym, co może być za miesiąc… tym razem podchodzę do tematu zadaniowo: spokojny tryb życia, spacery zamiast biegania ✅, zdrowa dieta ✅ suple ✅ minimalizowanie stresu ✅ przeżycie pierwszego usg (będzie wtedy 6tyg + 5dni) i całego kwietnia 😅

lekarz dał mi dzisiaj skierowanie na doszczepienie limfocytami w ciąży na 9 maja (to byłby 10tydz). Ta data brzmi dla mnie nierealnie, bo nigdy nie przekroczyłam 8 tyg ciąży! Liczę, że tym razem będzie inaczej🍀

Do góry