reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Beta 1267 🙈 tylko progesteron wydaje mi się dość niski, 14.20 🤔 myślicie, że powinnam to skonsultować z lekarzem? Wg aplikacji będzie to 5 tydzień od pierwszego dnia ostatniego okresu 🤔

reklama
Beta 1267 🙈 tylko progesteron wydaje mi się dość niski, 14.20 🤔 myślicie, że powinnam to skonsultować z lekarzem? Wg aplikacji będzie to 5 tydzień od pierwszego dnia ostatniego okresu 🤔
Mi lekarz mówił, że minimum zdrowej ciąży w 5 tyg to 10 wiec jest ok :) Ja bym skonsultowała żeby mnie utwierdził w przekonaniu ze jest dobrze, ale ja ogólnie jak w życiu jestem opanowana i niepanikuje tak w ciąży mi odbija w druga stronę. Ja miałam w 5 tyg 6,95 i brałam progesteron a teraz tydzień później mam serduszko <3

Znam to! Chociaż ta grupa i forum pomaga zachować zdrowy rozsądek 😊

Super! 💓💓

Mi lekarz mówił, że minimum zdrowej ciąży w 5 tyg to 10 wiec jest ok :) Ja bym skonsultowała żeby mnie utwierdził w przekonaniu ze jest dobrze, ale ja ogólnie jak w życiu jestem opanowana i niepanikuje tak w ciąży mi odbija w druga stronę. Ja miałam w 5 tyg 6,95 i brałam progesteron a teraz tydzień później mam serduszko <3

O czym Wy piszecie? 🤔😁 Proszę wyjaśnić nie doświadczonym koleżankom 😁
tak w dużym skrócie to badanie genetyczne robione z krwi matki w okolicach 12 t.C. Wykrywa wiele wad genetycznych np. Zespol downa, Edwardsa i wiele innych. Na zachodzie jest standardem, u nas oczywiście prywatnie i za ciężkie pieniądze. Warto pogooglać o nim w necie.

Właśnie idą święta i będę u rodziców równo 7tc+1 i jak ja mam to ukrywać w święta No nie dam rady :D jak usg będzie dobre to im powiem choc była bym spokojniejsza w 13tc ale ciężko utrzymać taką tajemnice

Właśnie idą święta i będę u rodziców równo 7tc+1 i jak ja mam to ukrywać w święta No nie dam rady :D jak usg będzie dobre to im powiem choc była bym spokojniejsza w 13tc ale ciężko utrzymać taką tajemnice
o to ja mam podobnie 😛 ale skoro 2 lata temu wytrzymałam i nawet sprytnie odmówiłam kieliszka wina ;) to i teraz dam radę. Wtedy 27.04 ogłosiliśmy, teraz 25.04 idę do lekarza. Prawie tak samo.

Ja też święta z rodziną i myślałam, że już wtedy będę po usg przynajmniej i wtedy im powiem, ale to UK i termin mam dopiero na 27 kwietnia 😭 Nie ma opcji, żebym tyle czasu to ukrywała. Więc powiem im w tym tygodniu i będę się modlić do Opatrzności, żeby wszystko było dobrze :)

reklama
Hej! Jakos nie mogę tak myślami wybiegać w przyszłość ponieważ boje się , co to bedzie. Zapewne odetchne po 12 tygodniu, wizytę u lekarza mam w piątek. Wszystko mi się TAAAK strasznie dłuży. Nie wiem koedy powiedzieć rodzicom ( w piątek będzie pewnie widać tylko pęcherzyk 5tyg+6dni)

Do tego przy mutacjach MTHR i PAI orientujecie od kiedy bierze się heparynę? Poki co jadę na acardzie i femibionie

Dobrego dnia !!!😊😊
heparynę bierze się od pozytywnego testu. Ja jestem już po 9 zastrzykach (do tego 3 zastrzyki accofilu).

też nie wybiegam myślami i nawet nie potrafię myśleć o tym, co może być za miesiąc… tym razem podchodzę do tematu zadaniowo: spokojny tryb życia, spacery zamiast biegania ✅, zdrowa dieta ✅ suple ✅ minimalizowanie stresu ✅ przeżycie pierwszego usg (będzie wtedy 6tyg + 5dni) i całego kwietnia 😅

lekarz dał mi dzisiaj skierowanie na doszczepienie limfocytami w ciąży na 9 maja (to byłby 10tydz). Ta data brzmi dla mnie nierealnie, bo nigdy nie przekroczyłam 8 tyg ciąży! Liczę, że tym razem będzie inaczej🍀

Do góry