reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

ja się pozwolę wtrącić. Byłam wtedy sama co prawda z jednym dzieckiem, ale chusta ratowała mnie codziennie praktycznie. Mój mąż pracuje na morzu i byłam sama, pomocy jako tako tez nie mialam, teraz przy drugim dziecku chustę zamierzam uruchomić odrazu, jak będzie potrzeba :)
No właśnie ja pierwsze dziecko ogarniałam, bo wiadomo byłam cała tylko dla jednego dziecka, drugie też nie ma tragedi, bo starszy w lipcu 4 latka, więc już ogarnięty jest, ale jak się rozdwoić pomiędzy dwójką małych dzieci :D

reklama
No właśnie ja pierwsze dziecko ogarniałam, bo wiadomo byłam cała tylko dla jednego dziecka, drugie też nie ma tragedi, bo starszy w lipcu 4 latka, więc już ogarnięty jest, ale jak się rozdwoić pomiędzy dwójką małych dzieci :D
moja kończy za miesiąc 2 latka, jakoś to będzie. Czas w żłobku i przedszkolu to tez czas na ogarnięcie czegoś w domu czy małego dziecka. Damy radę, musimy sobie tylko wypracować system jakiś :) 🤞🏻 j liczę ze drugie będzie takim aniołem jak poerwsze 😅

Witam 🤰🏽🤰🏻🤰🦸‍♀️🦸‍♀️

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

05.05.22

@Malka_91 - wizyta
@pannadarianna - wizyta
@ka.an92 - wizyta
@moniczka95 - wizyta
@Aurora84 - wizyta

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

06.05.22
@Mamafasolki - wizyta
@Bibi80 - wizyta

@wiktoria708 - wizyta 09.05
@Magdalena_27 - wizyta 09.05
@Bobo93 - wizyta 09.05
@Agness29 - wizyta 10.05
@MoniaJ2424 - wizyta 10.05
@Kamilad - wizyta 10.05
@astorlee - wizyta 11.05
@Aurora84 - wizyta 12.05
@Justys28 - wizyta 12.05
@Karola z nadzieją - wizyta 13.05
@MissCe - prenatalne 15.05
@Evelina@ - wizyta 16.05
@PsychoPatka91 - wizyta 16.05
@stella33 - wizyta 18.05
@Carmen_87 - wizyta 18.05
@anulaa_89 - wizyta 18.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Agnesco - prenatalne 23.05
@Agnesco - wizyta 24.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@MissCe - prenatalne 24.05
@Poplątana9 - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05
@Blondynka w sieci - prenatalne 26.05
@Olha92 - prenatalne 30.05

@MartaMarkry - prenatalne 07.06
i ja16.05 wizyta 🙂
Witajcie, mam pytanie głównie już do doświadczonych mam, ale może i te noszące pierwsze dziecko mi pomogą. Co drogie panie można brać na przeziębienie? Coś mnie rozkłada mam katar, kicham i boli mnie gardło .
syrop z cebuli, na gardło płukanka z soli. Ogólnie te wszystkie prenatale gardło, kaszel. One są typowo przeznaczone dla kobiet w ciąży.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty oraz za fasolki, które walczą, pomimo, że nie wszystko idzie tak jak powinno ❤️
Ja wczoraj obudziłam się z okropnym bólem głowy, który zaraz potem przerodził się w migrenę i trzymało mnie cały dzień, cała noc i jeszcze dziś nad ranem. Wzięłam jeden paracetamol, ale nic nie pomógł, a bałam się już wziąć kolejny i tak się męczyłam 😢 chyba już wole mdłości niż takie migreny 🙄
Co do bólu brzucha jak na okres - ja jestem już 9+3 i również odczuwam takie bóle miesiączkowe, czasami lżejsze a czasami mocne i jak narazie wszystko jest w porządku, dlatego tez potwierdzam regułę, że to normalny objaw ciąży ❤️
tak ja też już od początku miewam czasami takie bóle jak na okres a już mam prawie 9 tydzień. Są lekkie ale wprowadzają niepokój.
Mnie całą noc głowa bolała i mialam mdłości 😱😱 co chwilę wstawałam na siku... I zimno raz gorąco... Normalnie sama z sobą nie mogę wytrzymać. 😱😱😱 Mam uczucie cały czas jakby krew mi nosem miała polecieć.

PS. Takie pytanie przy okazji. Jak dostałam ciążowe zwolnienie to muszę donosić jeszcze zaświadczenie? Bo teoretycznie mogą "nie zauważyć" kodu B...
ja myślę że nie potrzeba zaświadczenia. Jest zwolnienia i tam jest ten kod B, nie idzie go nie zauważyć.
Powiem Wam że chyba lepiej się wychowuje dzieci z małą różnica wieku niż z większą 😂
U mnie teraz kosmos będzie z różnicą bo będzie u starszej to 9 lat różnicy środkowy 7 lat a młodsza 5 i pół roku także ten .... Będą się rzucać 😂
czemu? Myślę że wszystko to kwestia organizacji i też dziecka. Moja będzie miała 7 lat jak się urodzi rodzeństwo i wiem że będzie mi pomagać, bo jest mega ogranieta. Czasami wydaje mi się że bardziej niz ja 🤣 jak jej wszystko wieczorem naszykuje to rano wstanie ubierze się, umyje, zje śniadanie i bawi się. A matka wstaje o 10 i się zastanawia co się dzieje że tak cicho😱 przy półrocznym dziecku mojej kuzynki też pomaga.
Ja chciałam żeby ta różnica była, nie aż tak duża ale chciałam już jedno mieć trochę odchowane. Zawsze mówiłam że bym sobie nie poradziła z dwójką małych ale z poronieniem też mówiłam że sobie nie poradzę, a przeżyłam dwa i jakoś dźwignęłam się. Także jak zostajemy postawieni przed czymś to zbieramy się w sobie i dajemy radę 🙂

Powiem Wam że chyba lepiej się wychowuje dzieci z małą różnica wieku niż z większą 😂
U mnie teraz kosmos będzie z różnicą bo będzie u starszej to 9 lat różnicy środkowy 7 lat a młodsza 5 i pół roku także ten .... Będą się rzucać 😂
O wcześniej mi się zacytowalas ale coś poszło nie tak 😁,
A myślisz że z kim będzie największy problem z 9 7 czy 5 latkiem ?
Mi się wydaje że najbardziej problematyczne mogą być takie 3-5 latki właśnie, choć nie wiem do końca... Tak zgaduje bo to jeszcze ani nie doroslejsze dziecko a wciąż takie uparte, niby nie małe ale nie duże

O wcześniej mi się zacytowalas ale coś poszło nie tak 😁,
A myślisz że z kim będzie największy problem z 9 7 czy 5 latkiem ?
Mi się wydaje że najbardziej problematyczne mogą być takie 3-5 latki właśnie, choć nie wiem do końca... Tak zgaduje bo to jeszcze ani nie doroslejsze dziecko a wciąż takie uparte, niby nie małe ale nie duże

Wydaje mi się że z tą moją najmłodsza , bo ona jest taka trochę wycackana że tak powiem 😂
Miała ostatnio kontakt z dzieckiem półtorarocznym to nie wiedziała jak ma podejść do tego dziecka a w nocy mi przeżywała i płakała.
Także obawiam się że z nią będzie najgorzej bo reszta 9 i 7 się cieszą , najbardziej ta 9 😁

reklama
Do góry