reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Mnie całą noc głowa bolała i mialam mdłości 😱😱 co chwilę wstawałam na siku... I zimno raz gorąco... Normalnie sama z sobą nie mogę wytrzymać. 😱😱😱 Mam uczucie cały czas jakby krew mi nosem miała polecieć.

PS. Takie pytanie przy okazji. Jak dostałam ciążowe zwolnienie to muszę donosić jeszcze zaświadczenie? Bo teoretycznie mogą "nie zauważyć" kodu B...
Ja jestem na zwolnieniu i nic nie musiałam donosić, jestem już po wypłacie i wydaje mi się, ze panie w kadrach dobrze rozliczyły 😀

reklama
A mam pytanie czy są tu mamy które mają bardzo malutka różnice wieku między dziećmi.? Albo właśnie tak jak ja mają malucha w domu i również są w ciąży.. Chciałam tylko zapytać jak to ogarniacie, bo póki co jestem przerażona trochę :)
Między moimi jest 10 miesięcy ogarniam normalnie, nie sprawia mi to problemów zadnych, trochę jak z bliźniakami no i często się synchronizują w jedzeniu i spaniu

teraz będzie już duża różnica bo rok i 4 miesiące tak że już elegancko

Powiem Wam że chyba lepiej się wychowuje dzieci z małą różnica wieku niż z większą 😂
U mnie teraz kosmos będzie z różnicą bo będzie u starszej to 9 lat różnicy środkowy 7 lat a młodsza 5 i pół roku także ten .... Będą się rzucać 😂

Między moimi jest 10 miesięcy ogarniam normalnie, nie sprawia mi to problemów zadnych, trochę jak z bliźniakami no i często się synchronizują w jedzeniu i spaniu

teraz będzie już duża różnica bo rok i 4 miesiące tak że już elegancko
A jak radziłaś sobie w ciąży z brzuszkiem i z maluchem, nie było Ci ciężko.? W nocy ten maluch nie budził starszaka.? Chyba po prostu trzeba wypracować jakiś rytm dnia i jakoś to będzie co.? :)

Takalenka, przepraszam, że zapytam, ale czy miałaś pomoc kogokolwiek przy dzieciach.? Bo właśnie mąż pracuje zagranicą, pewnie parę dni będzie po porodzie, ale późnej jak sobie radzić z maluchami ;) używałaś może nosidełek, albo chusty do noszenia malucha.?

Takalenka, przepraszam, że zapytam, ale czy miałaś pomoc kogokolwiek przy dzieciach.? Bo właśnie mąż pracuje zagranicą, pewnie parę dni będzie po porodzie, ale późnej jak sobie radzić z maluchami ;) używałaś może nosidełek, albo chusty do noszenia malucha.?
ja się pozwolę wtrącić. Byłam wtedy sama co prawda z jednym dzieckiem, ale chusta ratowała mnie codziennie praktycznie. Mój mąż pracuje na morzu i byłam sama, pomocy jako tako tez nie mialam, teraz przy drugim dziecku chustę zamierzam uruchomić odrazu, jak będzie potrzeba :)

reklama
Powiem Wam że chyba lepiej się wychowuje dzieci z małą różnica wieku niż z większą 😂
U mnie teraz kosmos będzie z różnicą bo będzie u starszej to 9 lat różnicy środkowy 7 lat a młodsza 5 i pół roku także ten .... Będą się rzucać 😂

A jak radziłaś sobie w ciąży z brzuszkiem i z maluchem, nie było Ci ciężko.? W nocy ten maluch nie budził starszaka.? Chyba po prostu trzeba wypracować jakiś rytm dnia i jakoś to będzie co.? :)
Ja nie miałam praktycznie brzucha w ciąży ani w jednej ani w drugiej i teraz pewnie też nie, więc mnie problem ciężkości czy braku mobilności wogole nie dotyczył tak że tu miałam łatwo. Śpimy razem bo karmię obydwoje. Zdążały się wybudzenia na samym początku bo karmienie noworodka dłużej zajmuje ciężko mi było tak odłożyć żeby drugiego nie obudzić i jakoś cichaczem się położyć i w miarę nie ruszać :D teraz nie są takie skore do wybudzania ale wiem że to różnie bywa i czasem szelest kołdry potrafi dziecko wybudzić czasem zdarzają się noce gdzie karmię obydwie jednocześnie i to jest najlepsza opcja, najgorsza jest gdy obudzi się jedno i potem dopiero drugie bo ta przerwa bardzo się wydłuża i potem ją nie mogę już zasnąć muszę wtedy spać na każdej drzemce w ciągu dnia i je zsynchronizować jak najlepiej się da
Nie mam żadnej pomocy jestem w Hiszpanii sama mąż jest z Turcji i czasem tam lata więc już wgl jestem wtedy totalnie sama, ale generalnie to po pracy mi pomaga. Nie używałam żadnych nosidełek mam wózek bliźniaczy i nie używałam chust bo jest na nie po prostu za gorąco, próbowałam ale albo było niewygodnie albo właśnie za gorąco

Do góry