reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Chodzi ci o USG genetyczne tak ?
Ja bym radziła każdemu zrobić niezależnie od tego czy miał badane zarodki czy nie bo wady mogą się tworzyć na różnym etapie wzrostu płodu a jeśli chodzi no o serce to czasem na pierwszym genetycznym nic na widać a na kolejnym okazuje się że jest jakas wada tylko po prostu powstała później
Dziękuję, tak z ciekawości pytałam, bo zapłaciłam 8,5 tys. zł za badanie trzech zarodków i wiem, że to tam było pod kątem tych różnych najbardziej popularnych wad genetycznych, trisomii i innych. I tak sobie myślę czy znowu będę miała koszty :) a 35 lat kończę dopiero w październiku

reklama
jest. Idealnie się tam ciało układa. Nie zapada się jak „jasiek” jak w większości poduszek. Warto! Na nowa może szkoda, ale na vinted można kupić za małe pieniądze. To samo z poduszka do karmienia. Noworodek nie zapada się w nim. rogala te swoją droga można używać do karmienia. :) ale oczywicie tansze nigdy nie znaczy złe.
Ale on się nie układa - jest w literę C i nie da się go wyprostować ani zmienić jego kształtu 🤷‍♀️ o to mi chodzi. A normalny podłużny ma więcej opcji i układam go jak chce.

Witajcie, mam pytanie głównie już do doświadczonych mam, ale może i te noszące pierwsze dziecko mi pomogą. Co drogie panie można brać na przeziębienie? Coś mnie rozkłada mam katar, kicham i boli mnie gardło .
We Włoszech tylko tachipirina czyli paracetamol tak? Nic innego nie pozwalają brać.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty oraz za fasolki, które walczą, pomimo, że nie wszystko idzie tak jak powinno ❤️
Ja wczoraj obudziłam się z okropnym bólem głowy, który zaraz potem przerodził się w migrenę i trzymało mnie cały dzień, cała noc i jeszcze dziś nad ranem. Wzięłam jeden paracetamol, ale nic nie pomógł, a bałam się już wziąć kolejny i tak się męczyłam 😢 chyba już wole mdłości niż takie migreny 🙄
Co do bólu brzucha jak na okres - ja jestem już 9+3 i również odczuwam takie bóle miesiączkowe, czasami lżejsze a czasami mocne i jak narazie wszystko jest w porządku, dlatego tez potwierdzam regułę, że to normalny objaw ciąży ❤️
Mnie całą noc głowa bolała i mialam mdłości 😱😱 co chwilę wstawałam na siku... I zimno raz gorąco... Normalnie sama z sobą nie mogę wytrzymać. 😱😱😱 Mam uczucie cały czas jakby krew mi nosem miała polecieć.

PS. Takie pytanie przy okazji. Jak dostałam ciążowe zwolnienie to muszę donosić jeszcze zaświadczenie? Bo teoretycznie mogą "nie zauważyć" kodu B...

Hej Kobietki❤️

Ale piękna majówka w tym roku. Ja cały czas Was czytam i jestem na bieżąco, nie pisałam co u mnie i nie odp, bo byłam trochę zajęta i się średnio czułam. Oprócz tego, że jestem non stop śpiąca i mam ultra nasiloną alergie z non stop zatkanym nosem doszły mi jakieś niesamowite duszności. Nie wiem czy to zaostrzenie astmy czy coś innego, ale jest mi bardzo duszno, szczególnie jak się kładę, albo po śmianiu i po prysznicu. Coś tam odkasłuje przy tym i świszczy mi w gardle. Alergolog podwoiła dawkę sterydów i niestety to nie działa :(

Oprócz astmy mam chorobę autoimmunologiczna - toczeń i boje się czy przypadkowo ciąża także nie uruchomiła tego…

Któraś z Was ma podobny problem? Co tu robić? Kolejna konsultacja?
Również choruje na toczeń. Jesteśmy w trakcie starań o dziecko. Jak wygląda to u Ciebie ? Ginekolog powiedział, że jak tylko zajdę w ciąże to od razu zastrzyki neoparin i acard.

@Kamilad @Diaanaa polecacie jakiś konkretny inhalator/nebulizator? Czy obojętnie jaki kupię będzie ok ?
Ja mam ten od 4 lat i nigdy mnie nie zawiódł, pomocnik w walce z zatokami 🙂 Link do: Microlife Neb 100B - Opinie i ceny na Ceneo.pl
Moja szwagierka w tym roku tez go kupiła dla małej i jest zadowolona :)

Apropo inhalacji ja zawsze robię z soli fizjologicznej (proszę w aptece o ta mocniejsza) i kuzynka która właśnie ma już dzieci kiedyś mi doradziła bo dostała taka poradę od pediatry zeby do soli fizjologicznej dodawać tak z 5 kropelek olejku z drzewa herbacianego albo amolu, bo olejki tez maja właściwości które pomagają i na mnie to działa przynajmniej lepiej się oddycha 🤗

reklama
Ja mam ten od 4 lat i nigdy mnie nie zawiódł, pomocnik w walce z zatokami 🙂 Link do: Microlife Neb 100B - Opinie i ceny na Ceneo.pl
Moja szwagierka w tym roku tez go kupiła dla małej i jest zadowolona :)

Apropo inhalacji ja zawsze robię z soli fizjologicznej (proszę w aptece o ta mocniejsza) i kuzynka która właśnie ma już dzieci kiedyś mi doradziła bo dostała taka poradę od pediatry zeby do soli fizjologicznej dodawać tak z 5 kropelek olejku z drzewa herbacianego albo amolu, bo olejki tez maja właściwości które pomagają i na mnie to działa przynajmniej lepiej się oddycha 🤗
olejków nie wolno dawać do nebulizacji

Do góry