reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ktoś tu pisał że płaci tylko 200zł za te badania prenatalne? We Wro prywatnie 700 ale to ten test z krwi + USG genetyczne + omówienie wyników. Jak patrzyłam na szybko to cena wszędzie była 600-700...

reklama
Cześć dziewczyny. Długo zwlekałam z dołączeniem bo się bałam że stanie się coś złego, dalej się boje ale przeczytałam kilka stron i widzę że też jesteście po przejściach.
To moja 4 ciąża. Z pierwszej bezproblemowej mam 6 letnią córkę. Druga córke poroniłam w tamtym roku w 5 miesiącu ciąży przez komplikacje spowodowane wyrostkiem robaczkowym. Trzecia ciążę blizniacza poronilam również w tamtym roku w 9 tyg.
Obecnie jestem w 9+3tyg. I liczę że wszystko dobrze się skończy. Biorę zmetylowane witaminy i neoparin (bo wyszły mi mutacje hetero).
Lekarz jeszcze nie wyznaczył mi daty porodu bo stwierdził że najdokładniej to Robić po 11 tyg. Ale apka pokazuje termin na 6 grudnia. Choć pewnie będę mieć cesarkę więc szybciej to będzie.
Czy mogę dołączyć ?

Hej
Dopiero piszę, bo telefon mi się urywał mama, siostra męża, tu z moją siostrą pogadałam i już tak późno. Do tego ogólnie lekarka miała ponad godzinny poślizg.

A więc tak. Widziałam maluszka i serduszko bijące. I tu wszystko w porządku wg OM 7+4 wg USG jakoś 6ty tydzień. Przewidywany termin porodu 17 Grudnia. Plamieniem się kazała nie przejmować. Zwolnienie dała niechętnie. Bo tu cytuje "jest za wcześnie na zwolnienia i jeszcze wszystko się może zdarzyć" więc powiedzialam, że właśnie tego wszystkiego chce za wszelką cenę uniknąć. Dostałam Duphaston i podniesiona dawkę Euthyroxu.

Kolejna wizyta 18 maja także proszę o dopisanie. ❤️ Będzie USG i normalna wizyta po USG.

Toksoplazmoze przechodziłam już i mam przeciwciała także już nie będę musiała robić. Reszta badań spoko poza glukoza i tsh. Ale to już eurhyrox podniesiony jest i na krzywa cukrową iść muszę przed wizytą... Mam nadzieję, że nie zwrócę glukozy. 😁😁

Dziękuję dziewczyny za wsparcie i trzymam za Was wszystkie kciuki. Bardzo mi przykro jak czytam o Waszych problemach i jestem całym sercem z Wami ❤️❤️ w kupie siła laski ❤️❤️

A od mamy dostałam polecenie nie dźwigania nawet więcej niż pół litra wody i żadnego sprzątania odkurzania i innych.
Jedynie co ginekolog mi zaleciła nie współżyć. Tylko, że kurde - jakbym sama nie zapytała to nie powiedziałaby tego.

Cześć dziewczyny. Długo zwlekałam z dołączeniem bo się bałam że stanie się coś złego, dalej się boje ale przeczytałam kilka stron i widzę że też jesteście po przejściach.
To moja 4 ciąża. Z pierwszej bezproblemowej mam 6 letnią córkę. Druga córke poroniłam w tamtym roku w 5 miesiącu ciąży przez komplikacje spowodowane wyrostkiem robaczkowym. Trzecia ciążę blizniacza poronilam również w tamtym roku w 9 tyg.
Obecnie jestem w 9+3tyg. I liczę że wszystko dobrze się skończy. Biorę zmetylowane witaminy i neoparin (bo wyszły mi mutacje hetero).
Lekarz jeszcze nie wyznaczył mi daty porodu bo stwierdził że najdokładniej to Robić po 11 tyg. Ale apka pokazuje termin na 6 grudnia. Choć pewnie będę mieć cesarkę więc szybciej to będzie.
Czy mogę dołączyć ?
Dołączaj śmiało, gratulacje! ❤️ 🌱 Też mam termin z apki na 6 grudnia (u mnie dziś 9+1). Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Tak czytam Wasze wiadomości o teście PAPPA i sama zaczęłam mieć w ogóle wątpliwości co do robienia tego... Ja będę panikować i stresować się na bank. A jak to statystyki to po co to w ogóle robić?

reklama
Do góry