reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

No ja miałam wyznaczone za tydzień na 12-go ale w majówkę zaczęły zanikać mi objawy i się zaniepokoiłam. Na razie zero plamień czy krwi ale dostałam mocnych bóli krzyżowych i czuję macicę oraz ból pachwin aż na uda. Teraz jestem w 6t+5d więc jak pójdę jutro to już będę wiedzieć czy wszystko ok czy jednak nie. Przypomnij który tydzień u ciebie?
Oby wszystko było u Ciebie dobrze ✊ to mi też da jakaś nadzieję że póki nie krwawię może jakoś to będzie :(

reklama
Ja również robię Pappe+USG, ale dlatego, że mam to za darmo w pakiecie 🙂 24.05 genetyczne - tak umówił mnie lekarz. Z tym że u mnie to będzie jakoś całkiem na opak, bo najpierw USG, a potem wyniki z krwi, dziwne 🧐 Dodatkowo idę 18.05. o 15:00 na wizytę do mojego prowadzącego lekarza, możecie mnie dopisać na liście 🙂

Właśnie się zastanawiam, mam 27 lat, żadnych przypadków chorób, pierwsza ciąża. Przyjaciolka robiła pappe i mówi, ze to statystyka i tak naprawdę bardziej tym się stresowała, druga znów robiła tylko usg prenatalne. Lekarz mi powiedział, ze on ma na tyle doświadczenia, żeby wyłapać coś na usg i on w razie „wu” kieruje później na dodatkowe badania. I szczerze mówiąc jestem w kropce, a u Was jak dziewczyny? Robicie?
Ja jestem bliżej usg+pappa 🙂
ja w pierwszej ciąży robiłam tylko usg, w tej chyba tez ku temu się skłaniam. Chyba, ze na usg coś wyjdzie nie tak - wtedy pewnie zdecyduje się na Nifty.

Ja również robię Pappe+USG, ale dlatego, że mam to za darmo w pakiecie 🙂 24.05 genetyczne - tak umówił mnie lekarz. Z tym że u mnie to będzie jakoś całkiem na opak, bo najpierw USG, a potem wyniki z krwi, dziwne 🧐 Dodatkowo idę 18.05. o 15:00 na wizytę do mojego prowadzącego lekarza, możecie mnie dopisać na liście 🙂
U mnie też najpierw USG a dopiero potem wyniki z krwi (bo krew pobiorą na tej samej wizycie, co USG). Mam nadzieję, że to się wszystko nie poopóźnia jakoś bardzo i wyniki będą szybko.

a co lekarz na to powiedział ?
powiedziała, że ciąża może być młodsza. Że generalnie w 6+0 jeżeli nie byłaby młodsza to powinno być coś widać. Ale podkreśla, że ciąża może być młodsza i żeby się na tym etapie nie przejmować bo zarodek może być za mały do uwidocznienia. Generalnie GS 13mm, YS 3mm. Ja nie potrafię się nie przejmować ...

Ja mam pobranie krwi w czwartek 19ego Maja rano, a to USG w pon 23.05 na 16 więc mam najpierw krew pozniej USG... Ale za to akirat place, ide prywatnie poza Luxmed... Wydaje mi się że taka kolejność powinna być ale nie dam głowy, za darmo mogłabym mieć odwrotnie 🤪. I jeszcze tego samego (23.05) na 17 mam wizytę z karty ciąży u ginekologa 😊.

reklama
Wg OM 6+2 ale owu była 20dc więc ciąża młodsza o prawie tydzień. To już moja 4 ciąża a póki co dzieci 0 :(
No ja w 5+3 to miałam tylko pęcherzyk a tak naprawdę też ciąża młodsza o 4dni ze względu na długie cykle. Więc ty po usg teraz też nie wiele byś się dowiedziała tylko musiała uzbroić w cierpliwość i czekać na rozwój sytuacji. Ja pierwsza ciąża we wrześniu biochemiczna, druga w listopadzie i zatrzymanie w 6+3, teraz trzecia naturalna bo tamte były po in vitro.
Oby wszystko było u Ciebie dobrze ✊ to mi też da jakaś nadzieję że póki nie krwawię może jakoś to będzie :(
To że nie ma krwawienia to dobry znak, ale znam przypadki co były a mimo to nadal dziewczyny są w ciąży i będą rodzić w czerwcu/lipcu.

Do góry