reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Jednak przepisałam się na prenatalne na 15 maja. Wtedy będzie 12tydzien. Dostałam tez skierowania na zrobienie Pappa. Patrząc na to ile płacicie to cieszę się ze mam ten Medicover i wszystko za darmo 😬

reklama
Te ceny są straszne 😔 takie badania naprawdę powinny być refundowane bo nie każdego stać aby tak się badać.... ja jutro dowiem się ile będą kosztować badania na te tsh, HIV, grupę krwi itp jeśli tak jak gibekolog powiedział że około 500 złotych to zapisze się do przychodni po skierowanie 😄
Zapisz się po skierowanie, a prenatalne są darmowe- opisane kiedy na stronie danego miejsca badania, np 35 lat skończone, jakieś wady w poprzedniej ciąży

Kurczę, położna zapisała mnie wczoraj na prenatalne na 22 czerwca a dziś liczę i liczę i wychodzi 16 tydzień (teraz jestem w 8+2). A to powinno być między 11 a 13 tygodniem. Nie mam jakiegoś zaćmienia, prawda? :) To powinno wypaść w maju?

A ja dziś wyjade z innej beczki.
Kobiety, co z tym seksem teraz? Bo ja dziwnie odseparowałam męża na czas przyjmowania tabsow dopochwowo. On mnie pyta i podchody robi a ja jakoś opór stawiam bo się boje ze coś uszkodzimy 😆
Mi lekarz powiedział, że ciąża to nie choroba i można normalnie uprawiać seks, ostatnio oboje mamy dużą ochotę 😈

Zapisz się po skierowanie, a prenatalne są darmowe- opisane kiedy na stronie danego miejsca badania, np 35 lat skończone, jakieś wady w poprzedniej ciąży
No właśnie tak ze swoim rozmawiałam i powiedział jeśli mam faktycznie możliwość aby zrobić te wszystkie badania ze skierowaniem to warto pójść po nie, wiadomo gdyby nie było takiej możliwości to zapłaciłabym tyle ile trzeba ale co do badań prenatalnych to ja mam dopiero 30 lat więc mnie nie obejmują darmowe.

Za te badania co piszesz ja dałam w korlabie 170zl
Ale dlaczego musicie je prywatnie robić? We Włoszech wszystkie badania są gratis, prenatalne te podstawowe z usg które łączą z badaniem krwi też robią w szpitalu gratis, Villocentesi amniocentesi jeżeli masz 35 lat w zwszys są gratis. Płaci się tylko za testy z krwi dna. 😢🤦‍♀️

reklama
Ale dlaczego musicie je prywatnie robić? We Włoszech wszystkie badania są gratis, prenatalne te podstawowe z usg które łączą z badaniem krwi też robią w szpitalu gratis, Villocentesi amniocentesi jeżeli masz 35 lat w zwszys są gratis. Płaci się tylko za testy z krwi dna. 😢🤦‍♀️
Bo chodzimy prywatnie to badania też prywatnie 😞
Tylko badania są za darmo wtedy gdy chodzimy na NFZ

Do góry