reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ale dlaczego musicie je prywatnie robić? We Włoszech wszystkie badania są gratis, prenatalne te podstawowe z usg które łączą z badaniem krwi też robią w szpitalu gratis, Villocentesi amniocentesi jeżeli masz 35 lat w zwszys są gratis. Płaci się tylko za testy z krwi dna. 😢🤦‍♀️
W UK to samo, ale część dziewczyn tu ma mniej niż 35 lat.

reklama
Jednak przepisałam się na prenatalne na 15 maja. Wtedy będzie 12tydzien. Dostałam tez skierowania na zrobienie Pappa. Patrząc na to ile płacicie to cieszę się ze mam ten Medicover i wszystko za darmo 😬
ja też mam Medicover, ale bardzo źle wspominam prowadzenie tam ciąży 🙈 mój gin nie mial usg w gabinecie i musialam się zapisywac oddzielnie na badania do gburów, którzy słowem się do mnie nie odzywali. Ten, który w gabinecie ma usg ma najbliższy termin 22 czerwca 😂 Ostatnio skorzystałam w medicover z konsultacji u endokrynologa. Wezmę w najbliższym czasie poradę telefoniczną z jakimś gin i zapytam się, czy mi nie da skierowania na te badania typu różyczka

Pierwsze 4 odczytam a co tam dalej to nie wiem 😅
Lekarka rodzinna ? Może też wypisać? A ja tam zapisze się do ginekologa na NFZ niech da na wszystko skierowanie 🙈😅 chyba nie będą na mnie krzyczeć co jak po skierowanie przyjdę? 🙈🤣
Tak jeśli nie miałaś w ciągu tego roku podstawowych badań robionych to może lekarz rodzinny.

Mój przy tym był, ale badanie robiła kobieta, więc jakoś to zniósł ;)
Mój też był, cieszył się na widok serducha. Nagle w domu pojawiło się sporo poradników też dla tatusiów i zrobił tabelę wydatków w Excel 🤦‍♂️ a do ósmy tydzień
O kurczę, chciałabym, żeby mój tak kompleksowo podszedł! Mój tylko gada do mojego brzucha :D
Mój ciągle mówi 'co tam słychać dziewczyny?' :)

A mi mąż w zeszłym roku wykupił pakiet medyczny enel-med. Płaci za niego chyba 70zł co miesiąc i mam tam setki badań które mogę robić oraz darmowe wizyty u prywatnych specjalistów w wybranych placowkach za które nie płacę. Tylko muszę mieć skierowanie na badania od lekarza ale może być również od prywatnego, bo takich bez skierowania to mogę zrobić dwa albo trzy razy w roku i jest to kilka podstawowych tanich jak ob, morfologia, mocz. Jak na razie nie jesteśmy na tym stratni bo co miesiąc z czegoś korzystam 🙂

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Purrfect - wizyta u położnej 27.04
@7grudnia - wizyta 27.04
@MissCe - wizyta 27.04
@AgataG21 - wizyta 27.04
@Misia94 - wizyta 27.04
@Blanca86 - wizyta 27.04
@LKarina - wizyta 27.04
@Renjja - wizyta 27.04

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@yuwena - wizyta 28.04
@Edka88 - wizyta 28.04
@Olha92 - wizyta 28.04
@kasiaa91 - wizyta 29.04

@Poplątana9 - wizyta 02.05
@Majka2022 - wizyta 02.05
@Margeritka28 - wizyta 02.05
@MartaMarkry - wizyta 04.05
@Nantes - wizyta 04.05
@Lunak - wizyta 04.05
@Carolina123 - wizyta 04.05
@MartaMarkry - wizyta 04.05
@Hol-inka - wizyta 04.05
@Malka_91 - wizyta 05.05
@pannadarianna - wizyta 05.05
@ka.an92 - wizyta 05.05
@moniczka95 - wizyta 05.05
@Mamafasolki - wizyta 06.05
@wiktoria708 - wizyta 09.05
@Magdalena_27 - wizyta 09.05
@Agness29 - wizyta 10.05
@astorlee - wizyta 11.05
@Aurora84 - wizyta 12.05
@Justys28 - wizyta 12.05
@AgataG21 - wizyta 19.05
@Blondynka w sieci - wizyta 20.05
@Cytryna* - wizyta 20.05
@Cleo92 - prenatalne 24.05
@Cleo92 - wizyta 25.05

@MartaMarkry - prenatalne 07.06
Hej! Dopiszesz mnie na 04.05?😊😊 Idę wtedy na pierwszą wizytę do ginekologa wg zalecenia położnej.

16511501173446955014371536577766.jpg
hej dziewczyny
U mnie dziś 8+2. Byłam na wizycie , wszystko na ten moment jest idealnie 🥺♥️
Na mdłości i wymioty dostałam specjalne czopki podobno bardzo skuteczne.

reklama
Chodzicie Kochane prywatnie do ginekologa? Bo Ja tak i wszystkie badania krwi muszę zrobić na swój kosz, bo chyba że zapisze się na NFZ do ginekologa to dostanę skierowanie 😅 ale nie wiem co mam zrobić, jutro będę dowiadywać się ile te wszystkie badania będą kosztować 😄
ja średnio 200 zł wydawałam na badania co miesiąc w pierwszej ciazy 😖 + wizyta 200

Do góry