reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Chodzicie Kochane prywatnie do ginekologa? Bo Ja tak i wszystkie badania krwi muszę zrobić na swój kosz, bo chyba że zapisze się na NFZ do ginekologa to dostanę skierowanie 😅 ale nie wiem co mam zrobić, jutro będę dowiadywać się ile te wszystkie badania będą kosztować 😄

reklama
Cześć 😊 Ja już po wizycie, ginekolog dziś założył mi kartę ciąży termin porodu mam wpisany na 8 grudzień, dostałam spis badań które mam zrobić a jest ich sporo 🙈 dostałam również namiary gdzie mogę zrobić badania prenatalne i że najlepiej zrobić ten badania między 11 a 14 tygodniem ciąży, prawda Kochane?? Jeśli chodzi o ciążę to na chwilę obecną jest wszystko w porządku 😊 serduszko bije, dzieciątko mierzy 17mm dziś jest równy 8 tydzień od ostatniej miesiączki a z USG wychodzi 8+3 dni 😄 krwiaka niestety dalej jeszcze mam 😔 ale pocieszył mnie lekarz że ciąża jest na tyle już duża że ten krwiak niczemu nie zagraża. Dostałam następne 3 opakowania duphastonu 2x1 a poniżej pochwale się swoją fasolką ❤
Piekna fasolka, super 😍

530 złotych 😄
Czyli będzie widać dzieciątko? Super 😊 bo Mój już mówił że chciałby zobaczyć jak wygląda dzidzia na USG a nie tylko na zdjęciu 😅
u mnie prenatalne z pappa 670😥 Zapisałam się właśnie na 31.05. Do tego Sanco najtaniej widziałam za 2 tys zł. 9 maja czekają mnie jeszcze szczepienia limfocytami za 1500zł. W maju dojdą mi jeszcze z 2 zwykłe usg, czyli w totalu 400zł. No i badania krwi. Będziemy mieć fajny maj 🤦🏼‍♀️

A byłaś w poprzednich ciążach na tych badaniach ? Bo Ja niee 😅 i będę miała takiego też stresa że głowa mała 😅
Tak byłam w każdej 😂 dlatego pamiętam że jak leżałam to miałam na przeciwko siebie monitor i widziałam tak wszystko 😍
Jak teraz będzie to nie wiem bo w różnych miastach miałam prenatalne i nie pamiętam 🤣

u mnie prenatalne z pappa 670😥 Zapisałam się właśnie na 31.05. Do tego Sanco najtaniej widziałam za 2 tys zł. 9 maja czekają mnie jeszcze szczepienia limfocytami za 1500zł. W maju dojdą mi jeszcze z 2 zwykłe usg, czyli w totalu 400zł. No i badania krwi. Będziemy mieć fajny maj 🤦🏼‍♀️
Te ceny są straszne 😔 takie badania naprawdę powinny być refundowane bo nie każdego stać aby tak się badać.... ja jutro dowiem się ile będą kosztować badania na te tsh, HIV, grupę krwi itp jeśli tak jak gibekolog powiedział że około 500 złotych to zapisze się do przychodni po skierowanie 😄

Tak byłam w każdej 😂 dlatego pamiętam że jak leżałam to miałam na przeciwko siebie monitor i widziałam tak wszystko 😍
Jak teraz będzie to nie wiem bo w różnych miastach miałam prenatalne i nie pamiętam 🤣
Cudownie jak można na swoje dzieciątko popatrzeć 😍❤ a byłaś ze swoim mężem?? Towarzyszył Ci?

reklama
Te ceny są straszne 😔 takie badania naprawdę powinny być refundowane bo nie każdego stać aby tak się badać.... ja jutro dowiem się ile będą kosztować badania na te tsh, HIV, grupę krwi itp jeśli tak jak gibekolog powiedział że około 500 złotych to zapisze się do przychodni po skierowanie 😄
Za te badania co piszesz ja dałam w korlabie 170zl

Do góry