reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny muszę iść bo to 50 i obiecane młodemu, że do kuzynów idzie. Koronę miałam w zeszłym miesiącu więc optuję na antybiotyki i stam generalny do dupy 😉 najważniejsze to nie z wymiotować 😆😆😆🤢🤢🤢 bo dziewczyny u mnie niestety kiepsko. Dzięki za dorady 🌹

Hejka, ja dzisiaj byłam na wizycie która miałaś umówiona nie będąc jeszcze w ciąży wiec skorzystałam, bo chciałam mieć pewność na tym etapie, ze ciąża jest umiejscowiona w macicy - ciąża jest na prawdę młoda bo według moich obliczeń 4+4 i Pani doktor tez mówiła ze bardzo wczesna około 4-5 tygodnia, czy w tym czasie któraś z Was była i tez był maleńki pęcherzyk ? Czy któraś widziała już coś więcej? Wiadomo jak pewnie każda z nas, analizuje, doszukuje się i zamartwiam lekko 🤭
Jeśli w 4+4 był widoczny pęcherzyk to i tak już pięknie, bo w tym terminie miało prawo nic nie być widoczne, także super :) u mnie w 5+3 był widoczny pęcherzyk 6mm, a w 6+6 serduszko.

To brzmi nawet lepiej :) ale ktoś tu pisał o dochodzeniu do siebie dwa tygodnie, to naprawdę już rzadkość uważam
Ja doszłam do siebie bardzo szybko, tydzień po tu już normalnie biegałam na spacery, a pionizacja była po 8 godzinach mniej więcej. Ale...mialam bardzo dużo problemów kilka miesięcy po (nadmierne napięcie, przykurcz etc), a brzucha nie czułam ze dwa lata.

CC to operacja ratująca życie i zdrowie. Nie zabieg kosmetyczny. Szczególnie jeśli planujesz więcej dzieci (choć moja koleżanka ma 4 zdrowe córy po 4 CC) ;) ja będę walczyła o sn, ale zobaczymy...

Że się źle czujesz i ze pojechałaś zrobic test i wolisz nie ryzykować jesli jestes pozytywna. Fakt ze sa obostrzenia zmniejszone, ale chyba w przypadku pozytywnego tez trzeba pozostać w domu.
A jak idziesz do nich i nie bedziesz piła czy coś to ze jestes na antybiotyku bo ząb Cię boli i przez ten antybiotyk masz miłości..
Dokładnie!

@Carmen_87 ale po CC ja miałam normalne odchody poporodowe przez 6 czy 8 tygodni... I nie masz naruszonego krocza, ale pół brzucha - wszystko dostaje w kość (pęcherz, bo cewnik/ jelita etc). Plus dziecko nie kolonizuje się bakteriami z dróg rodnych.

U mnie CC tylko jak będzie jasne wskazanie.

Co do porodu w wodzie czy pozycjach wertykalnych - zależy nawet nie tyle od szpitala, ale ....od danej położnej. Tutaj serio trzeba zrobić dobre poszukiwanie dokąd jechać.

Dobre opinie ma Żelazna w Warszawie, choć podobno lepiej mieć swoją położną, Oleśnica i jeszcze jeden ze szpitali na Śląsku, ale nie pamiętam gdzie.

reklama
Cześć, opowiem wam o moich dzisiejszych stresach. Wizytę u ginekolog, u której chce prowadzić ciążę miałam umówiona na jutro. Dzisiaj pojawiła się u mnie krew i strasznie spanikowałam. Zadzonilam na rejstarcje i zapytałam się czy dzisiaj mogę liczyć na wizytę. Była inna Pani doktor ale się zgodziła. Zbadała mnie i stwierdziła, że ciąża się dobrze rozwija. Widziałam już bijące serduszko. Wszytko czysto, nic nie wykryła niepokojącego. Stwierdziła, że prawdopodnie jakaś żyłka pękła i mogę delikatnie krwawić parę dni. Specjalnych leków mi nie przepisano, bo nie ma do tego predyspozycji.
Najważniejsze, że wszystko ok i wstępnie termin wyznaczyła mi na 20.12 🥰

Do góry