reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja już po wizycie.. zarodek jest o 12 dni mniejszy niż wynika z OM, co oczywiście nie jest dobrym znakiem, biorąc pod uwagę fakt wcześniejszej straty, serduszko bije lecz trochę za wolno. Nie słyszałam, powiedział, że nie będziemy go narażać, i że włączanie dźwięku(?) Jest błędem w sztuce lekarskiej na tak wczesnym etapie. Kolejna wizyta za 2tyg, szybko i jednocześnie aż 2 tyg. Także w dniu moich urodzin. Poprosiłam go żeby te urodziny były dobre. Kazał brać acard, leżeć, odpoczywać, i L4.

Jest mi okropnie źle 😞
co do słuchania serduszka ro prawda i jeden lekarz włączy, inny nie. Moja lekarz tez na tak wczesnym etapie nie włącza i pokazuje jedynie kolory bicia serca.
bądź dobrej myśli! Może owulacja była później, może zagnieździł się później. To są dwa tygodnie tak jak mówisz, aż i tylko, ale teraz jedyne co możesz zrobić to odpoczywać i czekać. Odpoczywaj! Czekam na rozwój sytuacji! ❤️ a lekarz coś mówił o tym wieku?

reklama
Ja już po wizycie.. zarodek jest o 12 dni mniejszy niż wynika z OM, co oczywiście nie jest dobrym znakiem, biorąc pod uwagę fakt wcześniejszej straty, serduszko bije lecz trochę za wolno. Nie słyszałam, powiedział, że nie będziemy go narażać, i że włączanie dźwięku(?) Jest błędem w sztuce lekarskiej na tak wczesnym etapie. Kolejna wizyta za 2tyg, szybko i jednocześnie aż 2 tyg. Także w dniu moich urodzin. Poprosiłam go żeby te urodziny były dobre. Kazał brać acard, leżeć, odpoczywać, i L4.

Jest mi okropnie źle 😞
Trzymaj się dzielnie, mam nadzieje, ze nadrobi, a serduszko przyspieszy 💜

Jest mi okropnie źle 😞
Kochana jeszcze nic nie jest przesądzone, ale naprawdę Cię rozumiem :( Dbaj teraz o siebie i maluszka, będziemy tu wszystkie wysyłać Wam pozytywne energie ❤️

kochana tule, odpoczywaj dużo i leż. Może znajdź kogoś kto potwierdzi to co mówi ten lekarz? Tak za tydzień? Wiesz zawsze opinia dwóch lekarzy może być różna
pewnie tak, ale mojemu Filipowi, ufam jak Nikomu innemu. Chodzę do niego już tyle lat, zawsze służy pomocą o każdej porze dnia i nocy. Powiedział, że na tym etapie nic nie możemy zrobić, zbadać się, wysłać mu wyniki i cierpliwie czekać do 9maja. Powiedział, że wierzy, że będzie dobrze, trzyma kciuki itp 😞

Znaczy śledzie nie japońskie tylko nasze, polskie, patriotyczne 😂
A z japońskich słodyczy moje ulubione to np. takie bardzo lekkie babeczki z matcha (sproszkowana zielona herbata), albo opiekane słodkie bułki w formie rybek ze słodka pastą fasolową, albo mochi - takie pulchne kulki z mąki ryżowej ze słodkim nadzieniem. Pewnie brzmi troche dziwacznie, ale wg mnie sa naprawdę dobre, a poziom słodkości idealny :) Mają też takie bardziej normalne typu słodkie rurki, ale to już dla mnie za dużo cukru.
wiem ze nie śledzie, zapomniałam dac Enter a dałam spacje 😂

Muszę poszukać tych japońskich bo brzmią mega ciekawie. Ciekawe gdzie w PL takie bym dostała 🤔

co do słuchania serduszka ro prawda i jeden lekarz włączy, inny nie. Moja lekarz tez na tak wczesnym etapie nie włącza i pokazuje jedynie kolory bicia serca.
bądź dobrej myśli! Może owulacja była później, może zagnieździł się później. To są dwa tygodnie tak jak mówisz, aż i tylko, ale teraz jedyne co możesz zrobić to odpoczywać i czekać. Odpoczywaj! Czekam na rozwój sytuacji! ❤️ a lekarz coś mówił o tym wieku?
powiedział tak jak Ty napisałaś, że może coś się przesunęło, że nasz organizm nie jest szwajcarskim zegarkiem, że nie mamy wpływu. Powiedział, że będziemy kontrolować i że mamy rosnąć, żeby mógł mi dać super prezent. O mało się tam nie popłakałam..

powiedział tak jak Ty napisałaś, że może coś się przesunęło, że nasz organizm nie jest szwajcarskim zegarkiem, że nie mamy wpływu. Powiedział, że będziemy kontrolować i że mamy rosnąć, żeby mógł mi dać super prezent. O mało się tam nie popłakałam..
te pierwsze wizyty są straszne i pełne emocji. Bądź dobrej myśli! Serduszko bije i niech nie przestaje bic. Teraz odpoczywaj i czekaj na kolejna wizytę. Wierze, ze będzie dobrze. Ja swoją pierwsza ciąże miałam młodsza o 7 dni.

A serduszko ile miało uderzeń?

Trzymam kciuki zeby wszystko rosło jak należy 🤞🏻

reklama
Do góry