Blondynka w sieci
Fanka BB :)
To tak jak ja na punkcie moich zwierzakówja na punkcie swojego psa to jestem niezle powalona mój synuś tak mnie pilnuje ze szok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To tak jak ja na punkcie moich zwierzakówja na punkcie swojego psa to jestem niezle powalona mój synuś tak mnie pilnuje ze szok
Ja bym się nie przejmowała tym opóźnieniem bo sama wiesz że masz dłuższe cykle i późniejsze owulacje oraz jak widać kalkulator dobrze pokazuje. U mnie jest podobnie bo mam nieregularne cykle i seks był tylko jeden raz więc wiem doskonale kiedy. Mimo to prawie wszystkie aplikacje oprócz jednej pokazują mi że powinnam być w ciąży starszej o 4 dni niż jestem i u gin wychodziło to samo Te cudowne aplikacje oznajmiały mi że jestem w 5t+3d czyli według nich to jest już 6t i na usg musi być zarodek z sercem a to był tak naprawdę 4t+6d i był sam pęcherzyk. Najadłam się stresu do puki nie przeanalizowałam swojego cyklu i doszłam do wniosku że źle obliczają. W naszym przypadku powinny być brane daty z pomiaru a nie z om i od prenatalnych chyba będzie się liczyć termin który ustalą.Powiedzcie mi jak to jest z tym obliczaniem wg OM bo zwykle moje cykle trwają 34 dni a moja gin obliczyła mi termin wg OM że mam na 26.11 a mnie wychodzi o tydzień później i co wizyta mówi że ciąża jest o tydzień młodsza ....
Ja nawet jej na ostatniej wizycie powiedziałam że wiem kiedy było ten tegest i nie ma możliwości prędzej
Dodam tylko że w kalkulatorze jak wpisuje OM i ile dni cyklu to wypada mi 2 lub 3 grudnia
Ja za to jestem kociarąja na punkcie swojego psa to jestem niezle powalona mój synuś tak mnie pilnuje ze szok
Moj synuś tez mnie dzielnie pilnuje i dzięki niemu nie wariujeja na punkcie swojego psa to jestem niezle powalona mój synuś tak mnie pilnuje ze szok
tez dziś o tym myslalam.. apka pokazuje 6tydz i ze zarodek ma juz serduszko… a się okazuje ze u mnie było za wcześnie jak byłam 5+2Ja bym się nie przejmowała tym opóźnieniem bo sama wiesz że masz dłuższe cykle i późniejsze owulacje oraz jak widać kalkulator dobrze pokazuje. U mnie jest podobnie bo mam nieregularne cykle i seks był tylko jeden raz więc wiem doskonale kiedy. Mimo to prawie wszystkie aplikacje oprócz jednej pokazują mi że powinnam być w ciąży starszej o 4 dni niż jestem i u gin wychodziło to samo Te cudowne aplikacje oznajmiały mi że jestem w 5t+3d czyli według nich to jest już 6t i na usg musi być zarodek z sercem a to był tak naprawdę 4t+6d i był sam pęcherzyk. Najadłam się stresu do puki nie przeanalizowałam swojego cyklu i doszłam do wniosku że źle obliczają. W naszym przypadku powinny być brane daty z pomiaru a nie z om i od prenatalnych chyba będzie się liczyć termin który ustalą.
Team kociary!Ja za to jestem kociarą
Ja się nie przejmuje a złoszczę bo lekarka pewnie weszła na pierwszy lepszy kalkulator i wg niego obliczyła , za to ja wchodzę właśnie na takie gdzie wpisuje się ile dni ma cykl i wtedy wychodzi mi dobra data .Ja bym się nie przejmowała tym opóźnieniem bo sama wiesz że masz dłuższe cykle i późniejsze owulacje oraz jak widać kalkulator dobrze pokazuje. U mnie jest podobnie bo mam nieregularne cykle i seks był tylko jeden raz więc wiem doskonale kiedy. Mimo to prawie wszystkie aplikacje oprócz jednej pokazują mi że powinnam być w ciąży starszej o 4 dni niż jestem i u gin wychodziło to samo Te cudowne aplikacje oznajmiały mi że jestem w 5t+3d czyli według nich to jest już 6t i na usg musi być zarodek z sercem a to był tak naprawdę 4t+6d i był sam pęcherzyk. Najadłam się stresu do puki nie przeanalizowałam swojego cyklu i doszłam do wniosku że źle obliczają. W naszym przypadku powinny być brane daty z pomiaru a nie z om i od prenatalnych chyba będzie się liczyć termin który ustalą.
Hej kochana, gratulacje! Swietnie Cie rozumiem, bo to moja pierwsza ciaza a mam 39 lat i tez przez dluzszy czas myslalam, ze nie bede miec dzieci. U mnie to byla bardziej kwestia psychiki i tego, ze nie czulam sie gotowa, niz problemow ze zdrowiem, ale fakt faktem, ze teraz leci przyspieszony kurs wiedzy o ciazy i dzieciachCześć dziewczyny,
Podczytuję Was od kilku dni bo jak się w poniedziałek wielkanocny okazało, jestem w mojej 1 ciąży i nadal w to nie wierze. Mam 32 lata, zawsze miałam długie cykle, problemy z tarczycą i generalnie myślałam, że dziecka mieć nie będę bo od dość dawna nie stosujemy z narzeczonym żadnego zabezpieczenia a tu taka niespodzianka Według aplikacji termin na 17 grudnia. U lekarza jeszcze nie byłam, bo przeczytałam ze najlepiej między 8-10 tyg pójść wiec się zapisałam na 13 maja po czym przeczytałam tutaj ze robicie usg w 5-6 tygodniu i trochę się zestresowałam swoją nieodpowiedzialnością wiec zapisałam się prywatnie na wtorek na usg wczesnej ciąży. Podpowiecie mi jak ono przebiega? Czy jest robione przez powłoki brzuszne czy przez pochwę? Nie mam żadnego pojęcia na temat ciąży i strasznie mnie to stresuje. Dodatkowo w 2-3 tygodniu przeszłam covid teraz meczy mnie alergia od kilku dni i nie wiem jakie leki mogę przyjmować.. Szczerze to jestem w 6 tygodniu, i jestem wykończona bo jeszcze opryszczka po drodze się przypałętała
Ja tez team koty ale psy tez lubię, tylko nie w blokuTeam kociary!
O matulu, a myslalam, ze moj to jogin Piekny! Tez lubie psy, w ogole lubie wszystkie zwierzaki. Poza komaramiJa tez team koty ale psy tez lubię, tylko nie w bloku