reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Jeju a myślałam że ja będę tu najstarsza i bezdzietna. Mam skończone 37lat a jak urodzę to 38, u mnie niestety problemy zdrowotne i w zeszłym roku pierwszy raz byłam w ciąży po in vitro ale poroniłam w grudniu. Teraz jest to naturalna ciąża i jesteśmy z mężem w wielkim szoku😉
Ja mam 38 lat i też jestem w pierwszej ciąży. Witaj :)
Nie nie, jeszcze @Helena! jest w naszym wieku, tak że kilka nas tu jest. Ja się w ogóle nie czuję na prawie 40-tkę, czuję się na 29 lat i tego się trzymam ;)

Hej kochana, gratulacje! ❤️Swietnie Cie rozumiem, bo to moja pierwsza ciaza a mam 39 lat i tez przez dluzszy czas myslalam, ze nie bede miec dzieci. U mnie to byla bardziej kwestia psychiki i tego, ze nie czulam sie gotowa, niz problemow ze zdrowiem, ale fakt faktem, ze teraz leci przyspieszony kurs wiedzy o ciazy i dzieciach:)
Co do usg to po skonczonym 6 tygodniu (czyli 6 tydzien i 1 dzien i pozniej) powinno juz byc serduszko. Im pozniej, tym pewniejsze. Czyli tak, jak dziewczyny pisaly, 7 tydzien (6+ liczy sie jako siodmy tydzien).
Pytaj tu o wszystko, nie ma glupich pytan.
Trzymaj sie dzielnie, przed Toba prawdziwy rollercoaster! :)
We wtorek będzie 6+4, więc mam nadzieję, że już coś będzie widać i mi trochę rozjaśni w głowie i uspokoi bo czytając wszystkie posty i historie dziewczyn trochę mam stresa. A chciałabym już powiedzieć chociaż siostrze 😁

Ja też team kociara 🐾 Mam fioła na punkcie naszego kota, w rodzinie nawet się trochę z nas śmiali, że traktujemy ją jak nasze dziecko 😂 Pieszczoch jakich mało 🥰

Załączniki

• e0c6643b-d656-4126-b81c-e2961f67dc78.jpg
    e0c6643b-d656-4126-b81c-e2961f67dc78.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 56
Cześć Kobietki co tam słychać?
Ja dziś jakoś nie bardzo 😔 pojawił mi się brazowy śluz i lekki ból podbrzusza tak jak boli na okres... gibekolog mi mówił że przy odklejonej kosmowce z krwiakiem może coś takiego się dziać bo to ten krwiak jakby musi gdzieś ujść 🙈 wybaczcie jak coś źle napisałam albo niezrozumiale 🙈....właśnie siedzę i tak się zastanawiam czy faktycznie tak jest czy coś się złego dzieje 😔

Macica w 8 tygodniu nie jest jeszcze na tyle duża by się nie mieścić - u niektórych to raczej zmiany hormonalne / woda zatrzymana itp a nie brzuch ciążowy.

Ja chyba do 5-6 miesiąca nosiłam spokojnie swoje spodnie w pierwszej ciąży, później dopiero coś się zaczęło zmieniać.
A no widzisz człowiek całe życie się uczy 🙈 myślałam że to brzuszek już ciazowy rośnie 😅
No to ładnie jak do prawie 6 nosiłaś swoje spodnie 🙂 ja w 2 poprzednich ciążach już bliżej 10 tygodnia musiałam o rozmiar większe nosić 🙈

Cześć Kobietki co tam słychać?
Ja dziś jakoś nie bardzo 😔 pojawił mi się brazowy śluz i lekki ból podbrzusza tak jak boli na okres... gibekolog mi mówił że przy odklejonej kosmowce z krwiakiem może coś takiego się dziać bo to ten krwiak jakby musi gdzieś ujść 🙈 wybaczcie jak coś źle napisałam albo niezrozumiale 🙈....właśnie siedzę i tak się zastanawiam czy faktycznie tak jest czy coś się złego dzieje 😔
U mnie od rana lekkie mdłości, ale nadal - do wytrzymania. Mąż zamarzył sobie szarlotkę, więc właśnie się piecze, pogoda dopisuje, jakoś energii mam więcej niż w ostatnich dniach, może dlatego że dziś dłuuuuugo spałam 🤗 Czeka mnie intensywny tydzień, bo w środę mam pierwsze USG, a w piątek wyjeżdżamy na majówkę ze znajomymi, mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje naszych planów 😍

reklama
We wtorek będzie 6+4, więc mam nadzieję, że już coś będzie widać i mi trochę rozjaśni w głowie i uspokoi bo czytając wszystkie posty i historie dziewczyn trochę mam stresa. A chciałabym już powiedzieć chociaż siostrze 😁
Ja miałam w 6+3 i już wszystko pięknie było widać, mały bąbel i bijące serduszko 😍 Więc jeśli dobrze policzyłaś to raczej na pewno. Daj koniecznie znać po wizycie!
Ja też team kociara 🐾 Mam fioła na punkcie naszego kota, w rodzinie nawet się trochę z nas śmiali, że traktujemy ją jak nasze dziecko 😂 Pieszczoch jakich mało 🥰
U nas to samo, kocurek jest tak rozpieszczany że nie wiem, czy dziecko damy radę rozpieścić bardziej :D

Do góry