No mój gin mi obliczył termin z OM na 1 grudnia bez uwzględnienia, że mój cykl trwa 31dni. Mi apka z uwzględnieniem długości cykli pokazuje 4 grudnia, a z uwzględnieniem owulacji 6 grudnia i tym moim obliczeniom bardziej wierzę, bo jak teraz nawet zalazłam aplikacje, bez podania długości cykli to pokazuje 1 grudnia.Powiedzcie mi jak to jest z tym obliczaniem wg OM bo zwykle moje cykle trwają 34 dni a moja gin obliczyła mi termin wg OM że mam na 26.11 a mnie wychodzi o tydzień później i co wizyta mówi że ciąża jest o tydzień młodsza ....
Ja nawet jej na ostatniej wizycie powiedziałam że wiem kiedy było ten tegest i nie ma możliwości prędzej
Dodam tylko że w kalkulatorze jak wpisuje OM i ile dni cyklu to wypada mi 2 lub 3 grudnia
reklama
Carolina123
Fanka BB :)
Dziewczyny kociary, jak radzicie sobie z sierścią kotòw. Moje dobrze się odżywiają, codziennie je czeszę, a w tym roku dalej jest sierść. Nie wiem co się stało, zabiorę chyba je do weterynarza niech coś zrobi bo ja zwiariuje. Nigdy tak nie było .
U mnie kot wychodzacy, bo to prawie wies, wiec wiekszosc gubi na zewnatrz. Moze zerknij na preparaty witaminowe z omega3 dla wzmocnienia wlosa, ale tez teraz jest wiosna i koty gubia zimowa siersc, od lata powinno byc juz lepiejDziewczyny kociary, jak radzicie sobie z sierścią kotòw. Moje dobrze się odżywiają, codziennie je czeszę, a w tym roku dalej jest sierść. Nie wiem co się stało, zabiorę chyba je do weterynarza niech coś zrobi bo ja zwiariuje. Nigdy tak nie było .
kasiaa91
Macica w 8 tygodniu nie jest jeszcze na tyle duża by się nie mieścić - u niektórych to raczej zmiany hormonalne / woda zatrzymana itp a nie brzuch ciążowy.A Tobie to pozazdrościć jak jesteś w 8 tygodniu i mieścić się w swoje spodnie
Ja chyba do 5-6 miesiąca nosiłam spokojnie swoje spodnie w pierwszej ciąży, później dopiero coś się zaczęło zmieniać.
kasiaa91
Ale mają racjeEhh widzę, że zarażamy się od systemu w UK. Czułaś obawę to przyjechałaś! Ja nie rozumiem tego podejścia! Wielka łaska a na co idą nasze chore składki! Oj zrobiłabym im awanturę!
Ginekologiczny SOR (bo na IP jako takie to ze skierowaniem ewentualnie się powinno zgłaszać w celu przyjęcia do szpitala) na ma celu ratowanie zdrowia i życia - ba tym etapie ciąży tylko ciężarnej. Więc mocne bóle/mocne krwawienia/spadki ciśnienia/mdlenia są wskazaniem do nieplanowego wizyty w szpitalu ale z plamieniem się zgłasza do swojego prowadzącego w normalnym trybie. Szpital nic tu nie pomoże a blokujemy tym samym dostępność pacjentom którzy będą czekać w kolejce.
@Helena! trzymam kciuki !
Carolina123
a no właśnie mąż mówi że jak się przeprowadzimy z bloku do domu to problem zniknie l, bo będą na zewnątrz większość sierści gubić. To, że gubią na wiosnę to wiem. Ale w tym roku to jakieś apogeum, wszędzie sierśćU mnie kot wychodzacy, bo to prawie wies, wiec wiekszosc gubi na zewnatrz. Moze zerknij na preparaty witaminowe z omega3 dla wzmocnienia wlosa, ale tez teraz jest wiosna i koty gubia zimowa siersc, od lata powinno byc juz lepiej
kasiaa91
Progesteron naturalnie podwyższa temperature, wiele kobiet ma przez całą ciąże ponad 37 stopnija tez mam podwyższona temperaturę, ale nie wiem czy to od ciąży, czy od tego okropnego kataru, którego nie mogę się pozbyć
kasiaa91
Mam tak samoja na punkcie swojego psa to jestem niezle powalona mój synuś tak mnie pilnuje ze szok
Aurora84
Jeju a myślałam że ja będę tu najstarsza i bezdzietna. Mam skończone 37lat a jak urodzę to 38, u mnie niestety problemy zdrowotne i w zeszłym roku pierwszy raz byłam w ciąży po in vitro ale poroniłam w grudniu. Teraz jest to naturalna ciąża i jesteśmy z mężem w wielkim szokuHej kochana, gratulacje! Swietnie Cie rozumiem, bo to moja pierwsza ciaza a mam 39 lat i tez przez dluzszy czas myslalam, ze nie bede miec dzieci. U mnie to byla bardziej kwestia psychiki i tego, ze nie czulam sie gotowa, niz problemow ze zdrowiem, ale fakt faktem, ze teraz leci przyspieszony kurs wiedzy o ciazy i dzieciach
Co do usg to po skonczonym 6 tygodniu (czyli 6 tydzien i 1 dzien i pozniej) powinno juz byc serduszko. Im pozniej, tym pewniejsze. Czyli tak, jak dziewczyny pisaly, 7 tydzien (6+ liczy sie jako siodmy tydzien).
Pytaj tu o wszystko, nie ma glupich pytan.
Trzymaj sie dzielnie, przed Toba prawdziwy rollercoaster!
reklama
Ja mam 38 lat i też jestem w pierwszej ciąży. WitajJeju a myślałam że ja będę tu najstarsza i bezdzietna. Mam skończone 37lat a jak urodzę to 38, u mnie niestety problemy zdrowotne i w zeszłym roku pierwszy raz byłam w ciąży po in vitro ale poroniłam w grudniu. Teraz jest to naturalna ciąża i jesteśmy z mężem w wielkim szoku