reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Powiedzcie mi jak to jest z tym obliczaniem wg OM bo zwykle moje cykle trwają 34 dni a moja gin obliczyła mi termin wg OM że mam na 26.11 a mnie wychodzi o tydzień później i co wizyta mówi że ciąża jest o tydzień młodsza ....
Ja nawet jej na ostatniej wizycie powiedziałam że wiem kiedy było ten tegest i nie ma możliwości prędzej 😂
Dodam tylko że w kalkulatorze jak wpisuje OM i ile dni cyklu to wypada mi 2 lub 3 grudnia
No mój gin mi obliczył termin z OM na 1 grudnia bez uwzględnienia, że mój cykl trwa 31dni. Mi apka z uwzględnieniem długości cykli pokazuje 4 grudnia, a z uwzględnieniem owulacji 6 grudnia i tym moim obliczeniom bardziej wierzę, bo jak teraz nawet zalazłam aplikacje, bez podania długości cykli to pokazuje 1 grudnia.

reklama
Dziewczyny kociary, jak radzicie sobie z sierścią kotòw. Moje dobrze się odżywiają, codziennie je czeszę, a w tym roku dalej jest sierść. Nie wiem co się stało, zabiorę chyba je do weterynarza niech coś zrobi bo ja zwiariuje. Nigdy tak nie było .

Dziewczyny kociary, jak radzicie sobie z sierścią kotòw. Moje dobrze się odżywiają, codziennie je czeszę, a w tym roku dalej jest sierść. Nie wiem co się stało, zabiorę chyba je do weterynarza niech coś zrobi bo ja zwiariuje. Nigdy tak nie było .
U mnie kot wychodzacy, bo to prawie wies, wiec wiekszosc gubi na zewnatrz. Moze zerknij na preparaty witaminowe z omega3 dla wzmocnienia wlosa, ale tez teraz jest wiosna i koty gubia zimowa siersc, od lata powinno byc juz lepiej ❤️

A Tobie to pozazdrościć jak jesteś w 8 tygodniu i mieścić się w swoje spodnie 😊
Macica w 8 tygodniu nie jest jeszcze na tyle duża by się nie mieścić - u niektórych to raczej zmiany hormonalne / woda zatrzymana itp a nie brzuch ciążowy.

Ja chyba do 5-6 miesiąca nosiłam spokojnie swoje spodnie w pierwszej ciąży, później dopiero coś się zaczęło zmieniać.

Ehh widzę, że zarażamy się od systemu w UK. Czułaś obawę to przyjechałaś! Ja nie rozumiem tego podejścia! Wielka łaska a na co idą nasze chore składki! Oj zrobiłabym im awanturę! 🤯🤬🤬
Ale mają racje

Ginekologiczny SOR (bo na IP jako takie to ze skierowaniem ewentualnie się powinno zgłaszać w celu przyjęcia do szpitala) na ma celu ratowanie zdrowia i życia - ba tym etapie ciąży tylko ciężarnej. Więc mocne bóle/mocne krwawienia/spadki ciśnienia/mdlenia są wskazaniem do nieplanowego wizyty w szpitalu ale z plamieniem się zgłasza do swojego prowadzącego w normalnym trybie. Szpital nic tu nie pomoże a blokujemy tym samym dostępność pacjentom którzy będą czekać w kolejce.

@Helena! trzymam kciuki !

U mnie kot wychodzacy, bo to prawie wies, wiec wiekszosc gubi na zewnatrz. Moze zerknij na preparaty witaminowe z omega3 dla wzmocnienia wlosa, ale tez teraz jest wiosna i koty gubia zimowa siersc, od lata powinno byc juz lepiej ❤️
a no właśnie mąż mówi że jak się przeprowadzimy z bloku do domu to problem zniknie l, bo będą na zewnątrz większość sierści gubić. To, że gubią na wiosnę to wiem. Ale w tym roku to jakieś apogeum, wszędzie sierść 😐

Hej kochana, gratulacje! ❤️Swietnie Cie rozumiem, bo to moja pierwsza ciaza a mam 39 lat i tez przez dluzszy czas myslalam, ze nie bede miec dzieci. U mnie to byla bardziej kwestia psychiki i tego, ze nie czulam sie gotowa, niz problemow ze zdrowiem, ale fakt faktem, ze teraz leci przyspieszony kurs wiedzy o ciazy i dzieciach:)
Co do usg to po skonczonym 6 tygodniu (czyli 6 tydzien i 1 dzien i pozniej) powinno juz byc serduszko. Im pozniej, tym pewniejsze. Czyli tak, jak dziewczyny pisaly, 7 tydzien (6+ liczy sie jako siodmy tydzien).
Pytaj tu o wszystko, nie ma glupich pytan.
Trzymaj sie dzielnie, przed Toba prawdziwy rollercoaster! :)
Jeju a myślałam że ja będę tu najstarsza i bezdzietna. Mam skończone 37lat a jak urodzę to 38, u mnie niestety problemy zdrowotne i w zeszłym roku pierwszy raz byłam w ciąży po in vitro ale poroniłam w grudniu. Teraz jest to naturalna ciąża i jesteśmy z mężem w wielkim szoku😉

reklama
Jeju a myślałam że ja będę tu najstarsza i bezdzietna. Mam skończone 37lat a jak urodzę to 38, u mnie niestety problemy zdrowotne i w zeszłym roku pierwszy raz byłam w ciąży po in vitro ale poroniłam w grudniu. Teraz jest to naturalna ciąża i jesteśmy z mężem w wielkim szoku😉
Ja mam 38 lat i też jestem w pierwszej ciąży. Witaj :)

Do góry