reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

A czy Wy też się tak szybko męczycie teraz???? Nigdy nie miałam jakieś cudownej kondycji, ale to co się teraz wyprawia to koszmar jakiś. Przejdę się kawałek i już zadyszka 😱
Identycznie. Brak kondycji a wcześniej spokojnie 10km na wiosłach i 5 szybkim tempem biegu. Teraz 20 schodów na rynku w Kazimierzu i sapie.

reklama
A czy Wy też się tak szybko męczycie teraz???? Nigdy nie miałam jakieś cudownej kondycji, ale to co się teraz wyprawia to koszmar jakiś. Przejdę się kawałek i już zadyszka 😱
To było pierwsze co poczułam, że zwyczajnie nie mam siły na chodzenie. A byłam w Bieszczadach wyczekanych naprawdę i zmuszałam się do chodzenia ale ledwo zrobiłam 10 tys kroków i już mi się nie chciało wychodzić z samochodu.. Nawet gofry mnie nie przekonały. 🤣 a zwykle to ja terroryzuje wszystkich do długich spacerów
To może akurat , ja osobiście bym się przeraziła ale koniec końców da się to ogarnąć. Koniecznie daj znać jak będzie coś wiadomo bo umieram z ciekawości skąd tak dość wysoka beta 🤨

To było pierwsze co poczułam, że zwyczajnie nie mam siły na chodzenie. A byłam w Bieszczadach wyczekanych naprawdę i zmuszałam się do chodzenia ale ledwo zrobiłam 10 tys kroków i już mi się nie chciało wychodzić z samochodu.. Nawet gofry mnie nie przekonały. 🤣 a zwykle to ja terroryzuje wszystkich do długich spacerów

To może akurat , ja osobiście bym się przeraziła ale koniec końców da się to ogarnąć. Koniecznie daj znać jak będzie coś wiadomo bo umieram z ciekawości skąd tak dość wysoka beta 🤨
Ja jestem trochę zmartwiona, bo są naprawdę niefajne powody, z tego co czytałam, ale nie chce się martwić na zaś. Bliźniaki z tego wszystkiego mnie najmniej przerażają.

Hej, nie odzywałam się tydzień, ale chciałam zameldować, że jestem po kolejnym usg i dzisiaj zarodek ciągle pięknie rośnie🥰, ma 1,12cm - usg pokazuje 7tydz +1, a wg owulacji mam dzisiaj 7+0. Co mnie bardzo cieszy, to że serduszko bardzo mocno bije♥️ Gin mnie zapewniła, że jest powyżej 150. Na ostatnim usg pęcherzyk był spłaszczony, a teraz jest idealny.

W moim poprzednich ciążach FSH było 112, 113 i zaraz potem przestawało bić. Poza tym zarodek rósł bardzo wolno- na początku był 4 dni do tyłu, potem tydzień i niedługo był koniec…

Czuję się bardzo średnio, mam mdłości, często jest mi niedobrze, ale nie non-stop i da się wytrzymać (obiecałam sobie, że nie będę narzekać 😁).
Za mną już 35 zastrzyków clexane i accofilu, ale partner już się wyrobił i ani nie boli, ani nie robią się siniaki ☺️
Kolejną wizytę planuję po majówce.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny 😘
Hej a w którym tygodniu czynności serca był 112 ?

też tak mam. Sapie jak parowóz. Do tego po prostej to jakoś idzie ale jak mam do pokonania kilka schodków to jest dopiero wyczyn 🙂

Identycznie. Brak kondycji a wcześniej spokojnie 10km na wiosłach i 5 szybkim tempem biegu. Teraz 20 schodów na rynku w Kazimierzu i sapie.
Oj tak.. To sapanie. Rozmawiam z kimś przez telefon i słyszę tylko "co Ty tak sapiesz?" 🤣🤣🤣

Hej a w którym tygodniu czynności serca był 112 ?
powinien być na 100% 7tydz z hakiem (miałam monitoring owulacji), a zarodek wyglądał na 6 tydzień. Rósł bardzo wolno, ale serduszko jeszcze biło właśnie z tak. Jeśli u Ciebie wszystko ładnie rośnie, to się nic nie martw, bo w 7 tyg przyspiesza.

Moja następna wizyta to prenatalne 24 maja, a potem 25 maja do mojego doktorka, ale zastanawiam się, czy nie zapisać się jeszcze początkiem maja, żeby było 2tyg od ostatniej wizyty, i 2 tygodnie do kolejnej... Nie wytrzymam miesiąca bez podglądnięcia czy wszystko ok 🤔

Moja następna wizyta to prenatalne 24 maja, a potem 25 maja do mojego doktorka, ale zastanawiam się, czy nie zapisać się jeszcze początkiem maja, żeby było 2tyg od ostatniej wizyty, i 2 tygodnie do kolejnej... Nie wytrzymam miesiąca bez podglądnięcia czy wszystko ok 🤔
Jeśli ma Cię to uspokoić to czemu nie ?
Ja już czekam właśnie na wizytę a ona dopiero w środę wieczorem ...po 2 tyg ale powiem ci że lekarka mówiła że kolejna już będzie za miesiąc 😣 nie wiem czy też dam radę wytrzymać 😂 choć będę się już też zapisywać na prenatalne

Witam się i ja w niedzielny poranek 😉🤗
Dołączam się do grudniowych mam termin z OM 30.12.2022.
Dzisiejszy test potwierdził moje przypuszczenia😁

Pierwszy cykl starań o czwartego dzidziusia

IMG_20220424_085846.jpg

reklama
Do góry