reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

To nie kwestia problemów z krążeniem - to był
ucisk mechaniczny tylko. Nazywa się to zespół zyly głównej dolnej, ja miałam ekstremalny.
Cc miałam na stole pochylonym o 30 stopni, inaczej bym zeszła położona na plecy w ciągu 3 minut :)

Hematologa mam bo mam problem z drugiego bieguna - skaza krwotoczna.
Aaaa to to
No niestety odcina to konkretnie

reklama

Załączniki

• IMG_1832.jpg
    IMG_1832.jpg
    51,8 KB · Wyświetleń: 35
Ja z jednej strony chciałabym doświadczyć chociaż takiego średniego brzucha :D może nie ogromnego ale taki średni do porodu to nawet słodko a nie taki mikro choć nie powiem bo zalety są, dżinsy do samego końca żadnych ciążowych szmat
wow! Zero brzucha przy ciąży jedna po drugiej, to rzeczywiście szok. Ja po ciąży przez kilka miesięcy nie wchodzę w swoje jeansy, bo biodra mi się po prostu rozchodzą. A powiedz mi (nadrobiłam wczoraj cały wątek )…nie miałaś problemów, że tak szybko po cesarce zaszłaś w ciążę? Bo wskazania mówią o przerwie Ok. 2 lat, a u ciebie 10 miesięcy.

To nie kwestia problemów z krążeniem - to był
ucisk mechaniczny tylko. Nazywa się to zespół zyly głównej dolnej, ja miałam ekstremalny.
Cc miałam na stole pochylonym o 30 stopni, inaczej bym zeszła położona na plecy w ciągu 3 minut :)

Hematologa mam bo mam problem z drugiego bieguna - skaza krwotoczna.
o rane, nawet nie wiedziałam, że tak może być 😳

I ja dołączam :) Test robiony w środę, w czwartek oraz dzisiaj również. Kreska od razu po 10 sekundach. Również wieczorem. Według wyliczeń wychodź ) tyfzien Umówiłam się na termin 8.4. Ponieważ miałam pierwotnie 5.5 u mojego gina, który jest na urlopie a do tego czasu zniosę jajo. Jestem lekko przeziębiona obecnie i kuruje się cytryna z miodem, jest lepiej. Dzisiaj w zasadzie jestem bezobjawowa, czasem powołał lub zakuł brzuch. Dzisiaj miałam absolutnie minimalne plamienie ciemnobrązowe, podobno to normalne w 5,6,7 tygodniu.

Załączniki

• 1C8551F1-6DB3-412F-BE8A-6BBC9428993F.jpeg
    1C8551F1-6DB3-412F-BE8A-6BBC9428993F.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 71
wow! Zero brzucha przy ciąży jedna po drugiej, to rzeczywiście szok. Ja po ciąży przez kilka miesięcy nie wchodzę w swoje jeansy, bo biodra mi się po prostu rozchodzą. A powiedz mi (nadrobiłam wczoraj cały wątek )…nie miałaś problemów, że tak szybko po cesarce zaszłaś w ciążę? Bo wskazania mówią o przerwie Ok. 2 lat, a u ciebie 10 miesięcy.
Nie żadnych

reklama
No to jestem w szoku, bo w moim szpitalu jednym z warunków kwalifikacji do Vbac jest odstęp 18 miesięcy od porodu CC. A w twoim szpitalu się na to zgodzili? Przecież istnieje zagrożenie pęknięcia miejsca szycia po tak krótkiej przerwie.
Ale czekaj czekaj na co się mieli godzić ? Albo mnie z kimś mylisz albo ja jestem zakręcona

Do góry