reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Hej! Również nieśmiało się przywitam jednak troszkę na chłodno. Nie dociera to do mnie. Dokładnie rok temu Miałam poronienie zatrzymane w 9tc. Po badaniach wyszły mi mutacje PAI i MTHR heterozygotyczne. I wczoraj zobaczyłam dwie kreski, nie mam żadnych objawów. I czekam na info od ginekolog kiedy pierwsza wizyta:)

Byłam tu na grupach ale jakis miesiac temu dałam sobie spokój i nie czytałam. Może temu dla mnie to taki szok?

Trzymam za wszystkie kciuki, bo jakby nie było te pierwsze 3 miesiące najwazniejsze i wiem, ze rok temu nie miałam takiej świadomości jaka mam teraz..
mam te same mutacje co Ty w heterozygocie. Jestem po 5biochemach i cp. Teraz jestem na acardzie i heparyna od pozytywnego testu

mam te same mutacje co Ty w heterozygocie. Jestem po 5biochemach i cp. Teraz jestem na acardzie i heparyna od pozytywnego testu
ja również mam pai i jedno mthfr hetero. Od poniedziałku heparyna, acard od owulacji. Badałaś poziom homocysteiny? Jej wynik jest całkiem istotny przy tych mutacjach. Ja musiałam się natrudzić żeby spadła.

ja również mam pai i jedno mthfr hetero. Od poniedziałku heparyna, acard od owulacji. Badałaś poziom homocysteiny? Jej wynik jest całkiem istotny przy tych mutacjach. Ja musiałam się natrudzić żeby spadła.
tak, mialam wysoki, ale teraz jest prawie w normie. Biore caly czas metylowe witaminy. Robilas sobie już kiedyś zastrzyki z heparyny?

reklama
tak, mialam wysoki, ale teraz jest prawie w normie. Biore caly czas metylowe witaminy. Robilas sobie już kiedyś zastrzyki z heparyny?
ja brałam b-complex z metylowanymi witaminami i ciągle miałam wynik 10. Dopiero dodatkowa suplementacja choliną i myo-inozytolem pomogła mi zejść na 7,9.

Robiłam w poprzednich nieudanych dwóch ciążach (przy pierwszym poronieniu nie miałam takiej świadomości). Sama heparyna niestety nie pomogła 🤷🏼‍♀️
Dla mnie to nic przyjemnego, no ale jestem przyzwyczajona do kłucia (w poniedziałek zaliczyłam 9! i to mój rekord 😅). Zastrzyki robi mi chłopak, ja zamykam oczy 🙈

Do góry