reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Przed świetami za bardzo za porządki grubsze sie nie brałam, zeby sie oszczędzać, poukladalam tylko pranie także myśle lekkie zajęcie. A w Święta to wiadomo dużo jeżdżenia, od jednych do drugich i oby to tak było ze sie po prostu zapomniał ✊🏼 Staram sie powtarzać sobie ze musi być dobrze, ze swojej strony robię co mogę, leki biorę także podjade zobaczyć na IP, zeby nie siedzieć i nie myśleć we wszystkie strony.
Byłaś na IP?

Cześć Dziewczyny! Przysiadam tu z duża nieśmiałością. Za mną 4 inseminacje, 3 transfery in vitro, 3 ciąże biochemiczne, a jestem w trakcie naturalnego cudu 💜
U mnie aktualnie 5+6.
Moje bety i progesterony to kolejno:
11dpo: beta 40.2, prog 25.5
13dpo: beta 125
15dpo: beta 309, prog 27.30
19dpo: beta 1783
20dpo: widziałam pęcherzyk 6mm
23dpo: beta 5434, prog 18 :(

Martwię się, że beta zwolniła, choć przyrost w normie 74%, no i ten progesteron spadł strasznie :( ciężka jest ciąża po tak długiej walce :(
Ktos miał podobna sytuacje, ze prog spadł albo beta tak szybko zwolniła?

Cześć Dziewczyny! Przysiadam tu z duża nieśmiałością. Za mną 4 inseminacje, 3 transfery in vitro, 3 ciąże biochemiczne, a jestem w trakcie naturalnego cudu 💜
U mnie aktualnie 5+6.
Moje bety i progesterony to kolejno:
11dpo: beta 40.2, prog 25.5
13dpo: beta 125
15dpo: beta 309, prog 27.30
19dpo: beta 1783
20dpo: widziałam pęcherzyk 6mm
23dpo: beta 5434, prog 18 :(

Martwię się, że beta zwolniła, choć przyrost w normie 74%, no i ten progesteron spadł strasznie :( ciężka jest ciąża po tak długiej walce :(
Ktos miał podobna sytuacje, ze prog spadł albo beta tak szybko zwolniła?
A co lekarz na to ?

Wiesz co nie wiem czy by odmówił , ale znając lekarzy to pewnie by odmówił 🤷
Może gdybym miała jakiegoś znajomego lekarza to może by na to poszedł ale nie znam takiego 😞 moja gin tylko już prywatnie a nie wyobrażam sobie innego mieć w prowadzeniu ciąży bo im nie ufam (w 3 ciąży poszłam do innego na NFZ i dał mi tylko acard , mimo że przy mutacji Vleiden trzeba zastrzyki brać , i doprowadził do zakrzepów )
O matko.. I to jest właśnie to, że pacjenci idąc do lekarza muszą się sami na tym wszystkim znać, żeby lekarz coś nie odpier**lił.. Ile ja już takich przypadków znam, dramat
z drugiej strony to możesz chodzic prywatnie i na NFZ i nie informować tego od NFZ, że chodzisz prywatnie 🤔

I mieć 2 książeczki ?😅 No nie wiem
No właśnie.. Jak to jest? 😁🤔🤔

Zaczęłam dziś 6tc 🙈 przy biochemie na tym etapie byłam już w trakcie poronienia i mam tylko nadzieje, że naprawdę wszystko okej, a nie, że luteina podtrzymuje coś czego nie powinno już być 🙈

reklama
O matko.. I to jest właśnie to, że pacjenci idąc do lekarza muszą się sami na tym wszystkim znać, żeby lekarz coś nie odpier**lił.. Ile ja już takich przypadków znam, dramat

No właśnie.. Jak to jest? 😁🤔🤔
Dlatego widzisz idziesz na NFZ a tu tak traktują pacjentów porażka .
Z książeczkami to sama chętnie się dowiem 😂

Do góry