reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Cześć Dziewczyny! Przysiadam tu z duża nieśmiałością. Za mną 4 inseminacje, 3 transfery in vitro, 3 ciąże biochemiczne, a jestem w trakcie naturalnego cudu 💜
U mnie aktualnie 5+6.
Moje bety i progesterony to kolejno:
11dpo: beta 40.2, prog 25.5
13dpo: beta 125
15dpo: beta 309, prog 27.30
19dpo: beta 1783
20dpo: widziałam pęcherzyk 6mm
23dpo: beta 5434, prog 18 :(

Martwię się, że beta zwolniła, choć przyrost w normie 74%, no i ten progesteron spadł strasznie :( ciężka jest ciąża po tak długiej walce :(
Ktos miał podobna sytuacje, ze prog spadł albo beta tak szybko zwolniła?

u mnie prog 5.04 - 10,11,
7.04 18 z przecinkiem
14.04 11 z przecinkiem. Beta przyrasta prawidłowo i ginekolog uspakaja, ze prog jest skokowy i beta rośnie prawidłowo. Jutro jedynie na usg sprawdzimy czy wszystko w porządku i prawdopodobnie włączymy duphaston profilaktycznie.

reklama
Zaczęłam dziś 6tc 🙈 przy biochemie na tym etapie byłam już w trakcie poronienia i mam tylko nadzieje, że naprawdę wszystko okej, a nie, że luteina podtrzymuje coś czego nie powinno już być 🙈
Trzymamy kciuki ✊ u mnie tak samo było jak u Ciebie i też się martwiłam czy da rade się utrzymać . A dziś już 7+4 więc idziemy w dobrym kierunku

Zaczęłam dziś 6tc 🙈 przy biochemie na tym etapie byłam już w trakcie poronienia i mam tylko nadzieje, że naprawdę wszystko okej, a nie, że luteina podtrzymuje coś czego nie powinno już być 🙈
miałam dzisiaj takie takie same myśli. Dodatkowo ostatnim razem poroniłam dosłownie kilka dni po pozytywnym teście, a dzisiaj mija 15 dzień po pierwszym pozytywie 🤞🏻 u mnie 5+5 dzisiaj 🥺

u mnie prog 5.04 - 10,11,
7.04 18 z przecinkiem
14.04 11 z przecinkiem. Beta przyrasta prawidłowo i ginekolog uspakaja, ze prog jest skokowy i beta rośnie prawidłowo. Jutro jedynie na usg sprawdzimy czy wszystko w porządku i prawdopodobnie włączymy duphaston profilaktycznie.
Ok, dziękuje za uspokojenie ☺️A kiedy zaczęła Ci zwalniać beta?

O matko.. I to jest właśnie to, że pacjenci idąc do lekarza muszą się sami na tym wszystkim znać, żeby lekarz coś nie odpier**lił.. Ile ja już takich przypadków znam, dramat

No właśnie.. Jak to jest? 😁🤔🤔
Dlatego widzisz idziesz na NFZ a tu tak traktują pacjentów porażka .
Z książeczkami to sama chętnie się dowiem 😂

Nie wiem w sumie jak to jest, bo sama tego nie praktykowałam, ale słyszałam o takich przypadkach, ze dziewczyny chodziły do 2 lekarzy rownolegle, oni o tym nie wiedzieli i właśnie miały 2 książeczki 🤔 nie wiem jak to jest teraz przy tych nowych wymysłach, że każda ciąża jest rejestrowana itp.

reklama
Nie wiem w sumie jak to jest, bo sama tego nie praktykowałam, ale słyszałam o takich przypadkach, ze dziewczyny chodziły do 2 lekarzy rownolegle, oni o tym nie wiedzieli i właśnie miały 2 książeczki 🤔 nie wiem jak to jest teraz przy tych nowych wymysłach, że każda ciąża jest rejestrowana itp.
Eee serio 😱 i co wszyscy lekarze widzą że jesteś w ciąży czy jak

Do góry