reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Cześć Dziewczyny! Przysiadam tu z duża nieśmiałością. Za mną 4 inseminacje, 3 transfery in vitro, 3 ciąże biochemiczne, a jestem w trakcie naturalnego cudu 💜
U mnie aktualnie 5+6.
Moje bety i progesterony to kolejno:
11dpo: beta 40.2, prog 25.5
13dpo: beta 125
15dpo: beta 309, prog 27.30
19dpo: beta 1783
20dpo: widziałam pęcherzyk 6mm
23dpo: beta 5434, prog 18 :(

Martwię się, że beta zwolniła, choć przyrost w normie 74%, no i ten progesteron spadł strasznie :( ciężka jest ciąża po tak długiej walce :(
Ktos miał podobna sytuacje, ze prog spadł albo beta tak szybko zwolniła?

u mnie prog 5.04 - 10,11,
7.04 18 z przecinkiem
14.04 11 z przecinkiem. Beta przyrasta prawidłowo i ginekolog uspakaja, ze prog jest skokowy i beta rośnie prawidłowo. Jutro jedynie na usg sprawdzimy czy wszystko w porządku i prawdopodobnie włączymy duphaston profilaktycznie.

reklama
Zaczęłam dziś 6tc 🙈 przy biochemie na tym etapie byłam już w trakcie poronienia i mam tylko nadzieje, że naprawdę wszystko okej, a nie, że luteina podtrzymuje coś czego nie powinno już być 🙈
Trzymamy kciuki ✊ u mnie tak samo było jak u Ciebie i też się martwiłam czy da rade się utrzymać . A dziś już 7+4 więc idziemy w dobrym kierunku

Zaczęłam dziś 6tc 🙈 przy biochemie na tym etapie byłam już w trakcie poronienia i mam tylko nadzieje, że naprawdę wszystko okej, a nie, że luteina podtrzymuje coś czego nie powinno już być 🙈
miałam dzisiaj takie takie same myśli. Dodatkowo ostatnim razem poroniłam dosłownie kilka dni po pozytywnym teście, a dzisiaj mija 15 dzień po pierwszym pozytywie 🤞🏻 u mnie 5+5 dzisiaj 🥺

u mnie prog 5.04 - 10,11,
7.04 18 z przecinkiem
14.04 11 z przecinkiem. Beta przyrasta prawidłowo i ginekolog uspakaja, ze prog jest skokowy i beta rośnie prawidłowo. Jutro jedynie na usg sprawdzimy czy wszystko w porządku i prawdopodobnie włączymy duphaston profilaktycznie.
Ok, dziękuje za uspokojenie ☺️A kiedy zaczęła Ci zwalniać beta?

O matko.. I to jest właśnie to, że pacjenci idąc do lekarza muszą się sami na tym wszystkim znać, żeby lekarz coś nie odpier**lił.. Ile ja już takich przypadków znam, dramat

No właśnie.. Jak to jest? 😁🤔🤔
Dlatego widzisz idziesz na NFZ a tu tak traktują pacjentów porażka .
Z książeczkami to sama chętnie się dowiem 😂

Nie wiem w sumie jak to jest, bo sama tego nie praktykowałam, ale słyszałam o takich przypadkach, ze dziewczyny chodziły do 2 lekarzy rownolegle, oni o tym nie wiedzieli i właśnie miały 2 książeczki 🤔 nie wiem jak to jest teraz przy tych nowych wymysłach, że każda ciąża jest rejestrowana itp.

reklama
Nie wiem w sumie jak to jest, bo sama tego nie praktykowałam, ale słyszałam o takich przypadkach, ze dziewczyny chodziły do 2 lekarzy rownolegle, oni o tym nie wiedzieli i właśnie miały 2 książeczki 🤔 nie wiem jak to jest teraz przy tych nowych wymysłach, że każda ciąża jest rejestrowana itp.
Eee serio 😱 i co wszyscy lekarze widzą że jesteś w ciąży czy jak

Do góry