reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej dziewczyny jak się czujecie? U mnie wybił dziś 34 tydzień i od 2 dni czuje się katastrofalnie. Zgaga , brzuch mi pęka, chęć do spacerów jest ale sił brak no i kłuje mnie pod zebrem. Masakra , gdzie tu jeszcze te 1,5 miesiąca 🙄
Przykro mi, ze tak sie czujesz:( U mnie znowu przyplyw energii i sil, ale to sie zmienia jak w kalejdoskopie i jest szansa, ze jutro u Ciebie odwroci sie o 180 stopni. Trzymam kciuki:)

reklama
Przykro mi, ze tak sie czujesz:( U mnie znowu przyplyw energii i sil, ale to sie zmienia jak w kalejdoskopie i jest szansa, ze jutro u Ciebie odwroci sie o 180 stopni. Trzymam kciuki:)
No tak, oczywiście zgadzam się, tym bardziej że przez ostatni tydzień czułam się wyśmienicie, chodziłam na spacery, zakupy , nawet chwaliłam sie tutaj , no ale właśnie, było minęło, równowaga w naturze być musi 🙂🙂🙂

ojej bardzo mi przykro a jaka wartość miałaś tych wód ? Poniżej 5?
No właśnie nie , miałam 6 coś, ale i tak dwóch lekarzy stwierdziło że to za mało, no i leżę:/ jeszcze chyba po badaniu dopochwowym zaczęła mi leciec brązowa wydzielina i dziś chyba miałam dwa skurcze takie konkretne , dobrze że jestem w szpitalu no ale ręce mi opadły :(((

No właśnie nie , miałam 6 coś, ale i tak dwóch lekarzy stwierdziło że to za mało, no i leżę:/ jeszcze chyba po badaniu dopochwowym zaczęła mi leciec brązowa wydzielina i dziś chyba miałam dwa skurcze takie konkretne , dobrze że jestem w szpitalu no ale ręce mi opadły :(((
o kurcze 6 to już trochę nisko. Ja mam 8 a lekarka już panikuje . A dają Ci jakieś kroplówki nawadniające ?

o kurcze 6 to już trochę nisko. Ja mam 8 a lekarka już panikuje . A dają Ci jakieś kroplówki nawadniające ?
Nieee, nic mi nie dają. Tylko obserwacja. Sama z siebie zaczęłam więcej pić, bo tak to nic właśnie nie robią , jedną położna tylko mówiła żeby się więcej nawadniac. Ktg dzis mi wyszlo ok , czekamna usg poniedziałkowe.

Nieee, nic mi nie dają. Tylko obserwacja. Sama z siebie zaczęłam więcej pić, bo tak to nic właśnie nie robią , jedną położna tylko mówiła żeby się więcej nawadniac. Ktg dzis mi wyszlo ok , czekamna usg poniedziałkowe.
ważne że ktg wyszło ok .
Duuuuuzo pij , tak mi moja lekarka mówiła .
Dziwne że obserwacja 🤔 słyszałam że próbują nawodnić , ale się nie znam to nie wiem .

A jak te upławy ? Dalej są ?

reklama
ważne że ktg wyszło ok .
Duuuuuzo pij , tak mi moja lekarka mówiła .
Dziwne że obserwacja 🤔 słyszałam że próbują nawodnić , ale się nie znam to nie wiem .

A jak te upławy ? Dalej są ?
Wiesz co , piszesz chyba o tym uzupełnieniu płynu strzykawką z roztworem soli?? Bo jeśli tak to wydaje mi się że taki zabieg to przy takim konkretnym potwierdzeniu tego malowodzia. Ja miałam badanie usg i mierzony poziom wód w czwartek wieczorem przy przyjęciu, w piątek mnie nie badali, dziś sobota , jutro niedziela więc badań nie ma , i pewnie zrobią kolejne w poniedziałek , wtedy się okarze. Wydzielina też dalej jest. Cały czas dopytuję czy to normalne. Pielęgniarka zapisała to w karcie, ale mówią raczej że to po badaniu i mam się nie przejmować. No leżę sobie trochę bezczynnie, ale wyjścia nie ma 🤷‍♀️ , z tym piciem to faktycznie, niektórzy lekarze twierdzą że nie ma to wpływu, ale jednak warto te płyny uzupełniać no i jednak w miare mozliwosci odpoczywać, a nie forsować się życiem codziennym.

Do góry