reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja obecnie jestem w 6 ciazy mam 2 poronienia za soba pierwsza ciaza i poronienie w 13 tyg i ciaza 3 poronienie w 5 tyg. Obecnie 15 tyg jutro juz skonczony . Bylam u lekarza dzidzia ok tzn sprawdzil serduszko bije 157 uderzen na minute . Lekarz nie chcial robic usg tylko sprawdzil szyjke ale sama sie upomnialam ze chce wiedziec czy napewno zyje .To jest 2 lekarz do ktorego chodze w ramach ubezpieczenia z pracy do swojego prywatnie ide 15 czerwca tam zawsze mam usg moze juz poznam plec .

reklama
Ja obecnie jestem w 6 ciazy mam 2 poronienia za soba pierwsza ciaza i poronienie w 13 tyg i ciaza 3 poronienie w 5 tyg. Obecnie 15 tyg jutro juz skonczony . Bylam u lekarza dzidzia ok tzn sprawdzil serduszko bije 157 uderzen na minute . Lekarz nie chcial robic usg tylko sprawdzil szyjke ale sama sie upomnialam ze chce wiedziec czy napewno zyje .To jest 2 lekarz do ktorego chodze w ramach ubezpieczenia z pracy do swojego prywatnie ide 15 czerwca tam zawsze mam usg moze juz poznam plec .
Bardzo mi przykro z powodu strat, po części rozumiem. Mimo, że raz straciłam to na pewno każda kolejna strata bardzo boli..
To teraz musi się udać ❤️

Współczuję tych strat, ja właśnie jestem w 13 tygodniu i bardzo bym się nie chciała dowiedzieć teraz o starcie, to już jednak minęło trochę czasu, człowiek się przyzwyczaja do tej myśli, że zostanie mamą, czeka, wydaje się, że już minęło tyle tygodni to co ma się stać, a jednak czasem się dzieje :((

Jak jest z tym kinem?:) Można chodzić czy nie można chodzić? W internecie za nic nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi, a ja bym sobie chętnie poszła na nowego Top Guns :p wiadomo tam myśliwce na pewno narobią hałasu :)

można . Ja byłam w 10 tyg w kopalni w Zabrzu 🙈 ale to było w pierwszej ciazy
A pytałaś lekarza może? Czy Ci wtedy nie przyszło do głowy, że może nie można? :) Bo mi niestety przyszło i jak zaczęłam kopać internet to każdy co innego. A ja nawet nie wiem w sumie kiedy dziecko w brzuchu zaczyna słyszeć.

A pytałaś lekarza może? Czy Ci wtedy nie przyszło do głowy, że może nie można? :) Bo mi niestety przyszło i jak zaczęłam kopać internet to każdy co innego. A ja nawet nie wiem w sumie kiedy dziecko w brzuchu zaczyna słyszeć.
nie pytałam 🙈 a wtedy tam było tak głośno 🤣
Dziecko słyszy chyba od 25 tygodnia ciąży.
Wiadomo że jak masz iść na film i się tam bardzo stresowac czy być pod napięciem to może odpuść

reklama
Ja też bym poszła do pracy z chęcią, bo siedzieć samemu w domu całymi dniami to idzie zwariować. Tylko jakieś głupie myśli przychodzą.
Też jestem praktycznie od początku na L4, pierwsze dni to była dla mnie maskara , ciężko było mi się przestawić że nie idę do pracy , hormony robiły swoje , siedziałam i ryczałam. Pracuje w żłobku i patrząc na ilość chorób i wirusów nie było innej opcji , zresztą każdy dzieciaczek swoje waży więc jest co podnosić 🙂

Do góry