reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej wszystkim. Jak się macie ? Jak się czujecie ??? Ja się stresuję od dwóch dni , bo mocno szarpnęłam mojego psa żeby mi kota nie pogonił, a pies waży ponad 30 kg i teraz odchodzę od zmysłów. Dobrze że jutro mam wizytę u lekarza , mimo że byłam we czwartek , ale obawa jest silniejsza no i idę zweryfikować moje wyniki z badania prenatalnego .

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi proszę coś więcej na temat badań SANCO, NIFT, HARMOMY. Czy robicie te badania?
Do mnie zadzwonili z gyncentrum i na podstawie "wywiadu " no i mojego wieku (W lipcu kończę 36) stwierdzili że mam duże predyspozycje do wad genetycznych szczególnie zespołu downa, zaproponowali mi nifty za 2000 zl , ale moja znajoma mówi że jeśli przeziernosc karkowa i inne parametry sa w normie to nie na sensu sie kosztować. Jutro idę do mojej ginekolog dopytać o wszystko.

Hej wszystkim. Jak się macie ? Jak się czujecie ??? Ja się stresuję od dwóch dni , bo mocno szarpnęłam mojego psa żeby mi kota nie pogonił, a pies waży ponad 30 kg i teraz odchodzę od zmysłów. Dobrze że jutro mam wizytę u lekarza , mimo że byłam we czwartek , ale obawa jest silniejsza no i idę zweryfikować moje wyniki z badania prenatalnego .
Długo się tutaj nie udzielam, ale u mnie... u nas 🤭 wszystko dobrze, na ten moment oprócz bólu pleców przy dłuższym siedzeniu w jednej pozycji i rosnącego brzucha to nawet nie powiedziałabym, że jestem w ciąży 😅 A co do tej sytuacji z pieskiem to nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze! Dziecko jest tam dobrze chronione 😊

Długo się tutaj nie udzielam, ale u mnie... u nas 🤭 wszystko dobrze, na ten moment oprócz bólu pleców przy dłuższym siedzeniu w jednej pozycji i rosnącego brzucha to nawet nie powiedziałabym, że jestem w ciąży 😅 A co do tej sytuacji z pieskiem to nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze! Dziecko jest tam dobrze chronione 😊
Boziu no mam nadzieję, wiem że jestem przewrazliwiona, ale ten typ już tak ma 🙂... 🙂... jesli chodzio ból pleców. To u mnie to dziwnie wyglądało . Dwa dni temu no może trzy , obudziłam się rano z tak kosznarnie pulsującym bólem pleców, nie wiedziałam co się dzieje . I to było tyle. Ból trwał z jakieś pół h . Ja też mam pracę siedzącą, ale oprócz tego jednego razu po bólu pleców ani śladu 😶

Poza tym mój termin z daty miesiączki też wypada na 7go 😁😁😁😁☺☺☺🤗🤗🤗

Nie stresuj się, wszystko powinno być ok. Mam pieska, który waży ok. 45 kg. Wychodzę z nim codziennie i też zdarza się, że nie ja pieska, a piesek mnie szarpnie. 😉
Obawy rozumiem, także jak masz możliwość to weryfikuj.
Do mnie zadzwonili z gyncentrum i na podstawie "wywiadu " no i mojego wieku (W lipcu kończę 36) stwierdzili że mam duże predyspozycje do wad genetycznych szczególnie zespołu downa, zaproponowali mi nifty za 2000 zl , ale moja znajoma mówi że jeśli przeziernosc karkowa i inne parametry sa w normie to nie na sensu sie kosztować. Jutro idę do mojej ginekolog dopytać o wszystko.
Ja też dziś po rozmowie z genetykiem. Proponują amniopunkcję albo właśnie badanie wolnego DNA.

Nie stresuj się, maluszek jest już duży i takie jednorazowe szarpnięcie nie powinno zaszkodzić. Ale dobrze, że masz jutro lekarza, to Cię uspokoi :)
U mnie leci 14+ tc i jest całkiem fajnie, mdłości minęły, energii trochę więcej (choć do wulkanu energii to mi jeszcze trochę brakuje), jedzenie znormalniało :) A Ty, poza stresem, jak się czujesz?

nie pytałam 🙈 a wtedy tam było tak głośno 🤣
Dziecko słyszy chyba od 25 tygodnia ciąży.
Wiadomo że jak masz iść na film i się tam bardzo stresowac czy być pod napięciem to może odpuść
Boże mi się dziś śniło, że byłam u lekarza i on mi powiedział, że nie można chodzić do kina bo dziecko ma zamknięte powieki, ale coś tam do niego dociera 🤦‍♂️ masakra

reklama
Do góry