reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Wy tu o porodach a mnie na noc naszedł smak na kebaba więc mąż mi zamówił i niedosc że pół zostawiłam to tak się nazarlam 🙈😂
Nie mam zielonego pojęcia jak ja dziś zasnę 🙈
Ty jesteś królową zachcianek 😁
Ja byłam na Tych naleśnikach 🙈 chciałam iść do galerii, bo tam wiedziałam że są, ale koleżanka nie no chodzmy na rynek.. O chodziłam się jak głupia wszędzie kuchnie już pozamykane, nigdzie nie ma nalesnikow, dupa mnie już bolała, ledwo szłam....w końcu poszłyśmy do jednej restauracji, wzięłam sobie barszcz z krokietem i naleśniki z wiśniami lodami i bita śmietana... Nie dobre były 😭 wiśnie wydłubałam z tych naleśników i mam niedosyt tych nalesnikow, bo inne sobie zamarzyłam.... Jutro pojadę do galerii i sama sobie pójdę na te naleśniki 🙈🤣🤣a jak nie to sama sobie zrobię 🙈

reklama
U mnie plan porodu jest tylko dodatkiem do papierów, jakoś średnio biorą cokolwiek co jest tam napisane..
Ale poród w wodzie brzmi fajnie, u mnie niestety nie ma takiej możliwości..
Ale masz rację jak przychodzi ten moment, to kobieta zrobi wszystko, żeby tylko dziecko było całe i zdrowe :) ja sobie teraz w styczniu zdjęcie z porodówki machnęłam na piłce, bo mówię drugi i OSTATNI raz tu jestem, to będę miała na pamiątkę, a tu jeszcze w tym samym roku tam trafię 😂😂😂😂 trochę taki śmiech przez łzy u mnie 😂
To teraz do kolekcji trzeba zrobić takie samo zdjęcie na piłce 😁😁😁

Łooooo, to cały dzień 🙄
Ale mi też tak prenatalne ustawili. Jeszcze się bezmyślnie w huk daleko od domu zapisałam, więc się będę denerwować, żeby dojechać i się nie spóźnić 🙄
ja też jechałam prawie 80 km na prentalne
Dziewczyny ja dziś 14+0, czyli chyba już na pewno rozpoczął się 2 trymestr? Bo w różnych źródłach różne podają daty 🤣
na bank 2 trymestr 😁
Mam dziś przyplyw energii , mniej mdłości ( oczywiście się już martwię 🙈) ugotowałam zupę pomidorowa , której nie jadłam przez mdłości 2 miesiące i zjadłam 2 talerze 💪
Wysprzatalam dom , idę się teraz kąpać i nasmarować balsamem brązującym . Bardzo lubię ten z kolastyny , znacie ? Jestem bardzo blada i mam fajny , taki zdrowy koloryt skóry po nim
tak, ja też używam tego z kolastyny brązującego. Smarowalam ostatnio i po 3 aplikacjach już ładny kolor. Ale potem miałam przerwę i dziś zaś zaczęłam
Tydzień temu w czwartek :)
czyli tydzień czasu na wyniki czekałaś jak jutro będzie wynik. A to ja chyba już odetchnę bo na bank wynik już maja.
I jeszcze jeśli mogę coś doradzić dziewczynom, które będą miały cesarke, to wiadomo po znieczuleniu lezycie plasko i nie czujecie nic od pasa w dół, po kilku godzinach to mija, i mi radzono, że jak tylko zacznę czuć nogi to żebym sobie delikatnie nimi ruszala, zataczala stopami takie mini kółka, bo pomalutku pobudzamy mięśnie. Powiem Wam, że mi to bardzo pomogło i pierwsza próba pionizacji poszła gladko🙂 i też słyszałam, że przy pionizacji chodzić prosto, starać się nie garbić i nie zginać- chociaż wiadomo łatwo mówić 😁
tak z tymi nogami mi też tak mówili 😁

Ty jesteś królową zachcianek 😁
Ja byłam na Tych naleśnikach 🙈 chciałam iść do galerii, bo tam wiedziałam że są, ale koleżanka nie no chodzmy na rynek.. O chodziłam się jak głupia wszędzie kuchnie już pozamykane, nigdzie nie ma nalesnikow, dupa mnie już bolała, ledwo szłam....w końcu poszłyśmy do jednej restauracji, wzięłam sobie barszcz z krokietem i naleśniki z wiśniami lodami i bita śmietana... Nie dobre były 😭 wiśnie wydłubałam z tych naleśników i mam niedosyt tych nalesnikow, bo inne sobie zamarzyłam.... Jutro pojadę do galerii i sama sobie pójdę na te naleśniki 🙈🤣🤣a jak nie to sama sobie zrobię 🙈
no masakra w tej ciąży to kosmos jakiś 😂

Wy tu o porodach a mnie na noc naszedł smak na kebaba więc mąż mi zamówił i niedosc że pół zostawiłam to tak się nazarlam 🙈😂
Nie mam zielonego pojęcia jak ja dziś zasnę 🙈
My wczoraj przed 22 obżarliśmy się kebabów, ale dla mnie to było jak zbawienie, przed dwa dni zaparcia, a dziś mnie przeczyściło 😆

My wczoraj przed 22 obżarliśmy się kebabów, ale dla mnie to było jak zbawienie, przed dwa dni zaparcia, a dziś mnie przeczyściło 😆
no u mnie też przed 22 🤣

Będzie ciężka noc ...jeszcze syn ma kaszel ale to taki że ciągle kaszle 🥴 nie idzie mu uspokoić go ( to astmatyk) masakra niedosc że się przezarlam to jeszcze młody chory 😭

reklama
Do góry