reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

dziękuje ❤️ tak urodziny akurat w dzień dziecka 🙈🤣
Papita pyszna polecam 🤪😂 a waga no...no ...no pokazuje no za dużo 🤣🙈😂
Wszystkiego najlepszego 🥳
Wracam ze szpitala. Krwiak. Nie wiem czy kolejny, czy stary przy ujściu szyjki... Brakuje mi psychicznie siły na ten stres. Dzidziuś Ok ale nie mogą powiedzieć jak będzie.
Trzymam kciuki zeby z dzidzia było ok ✊🏼😘
Kupiłam klasyczny dwuczęściowy kostium w Reserved. Jestem fanką minimalizmu i majtek z wysokim stanem i mówiąc szczerze, bez ciąży kupiłabym ten sam model 😅 Mam bardzo podobny kostium od Kornelii Rataj, ale raczej się już w niego nie zmieszczę 😆 tutaj stanik wzięłam w rozmiarze większym niż majtki.
Widzę, że mają jeszcze kilka modeli ciążowych.
o bardzo fajny, tez zaczynam poszukiwać właśnie 🙂

reklama
Dziewczyny powiem szczerze że trochę mnie wystraszyłyście tą dyskusją - poród SN a CC i komplikacjami związanymi z oboma sposobami... Czytałam wszystko i wniosek który wyniosłam z Waszej dyskusji to trochę tak jakby u 90% ludzi były poważne komplikacje przy porodzie, a tymczasem tyle zdrowych dzieci i matek wokół. Nie może być tak źle...

Na moim przypadku powiem że zanim zaszłam w ciążę byłam zdecydowana na cesarkę a w obecnym momencie chyba wolałabym jednak SN bo boję się panicznie operacji, a i tak po porodzie muszę prawdopodobnie poddać się operacji usunięcia tarczycy 🙈. Ale nie wiem też czy mi się zdanie nie zmieni albo czy nie okaże się że mam jakieś przeciwskazania do SN... Ale na pewno nie możemy tak negatywnie się nastawiać wobec porodu i wobec siebie nawazjem bo to nic nie da.

Tez mam ten dylemat, myślałam ze zrobią mi cc i obejdzie się bez komplikacji tyle ze dłużej będę dochodzić do siebie ale myśle o naturalu ze znieczuleniem teraz…

Tez mam ten dylemat, myślałam ze zrobią mi cc i obejdzie się bez komplikacji tyle ze dłużej będę dochodzić do siebie ale myśle o naturalu ze znieczuleniem teraz…
Bo Ty akurat masz ogromne pojęcie jakie ja mam doświadczenia, ale oczywiście się "wypowiem" :)
Mówiłam o lekarzach, którzy nie uznają zaświadczenia od psychiatry, a nie o Tobie.
Co za różnica czy ktoś załatwił czy faktycznie ma problemy. Ma zaświadczenie? Ma. Na jakiej podstawie ginekolog kwestionuje to? Uważam, że to nie należy do jego kompetencji i po prostu nie powinien tego robić i tyle. A Ty mi tu wyjeżdżasz, że powinnam iść na terapię 😳 No proszę Cię...
Kończę ten temat, bo on zmierza do nikąd. @Marcowa22 idealnie wszystko ujęła i reszta dziewczyn w sumie też.

Dokładnie tak

Oczywiście można porównywać, rozmawiać o tym, byc świadomym itd, ale ja osobiście nie widzę potrzeby porównywania tego w związku z podjęciem decyzji w jaki sposób najlepiej jest rodzić, bo mi to nic nie da rodząc tu w Polsce za parę miesięcy, że porównam sobie jak jest w innych państwach, bo co to u mnie zmieni? No nic, tylko o to mi chodzi z porównywaniem

Musze zapamiętać 😁

O serio? Mi aplikacja pokazuje, że będę w 2 trymestrze jak będzie 14+0 czyli we wtorek ❤️😍
Czy są tu dziewczyny które chorują na depresje? I które w trakcie poprzednich porodów odczuły jej silne działanie? Ja cierpię na depresje lękową i stany lękowe. Myślałam o cc aby w trakcie naturala nic nie „odwalić” ale ciagle mi chodzi po głowie to ze mogłabym szybciej stanąć na nogi. I chciałabym sie na niego zdecydować. Ale znam siebie i swoją chorobę i wiem ze mogę wpaść w taka paranoje ze nie będę w stanie nic zrobić a lekarze potraktują z góry moja chorobę, będą komentarze: „załatwiła se papier”, „niech teraz nie udaje tylko prze” i co wtedy? Macie jakieś doświadczenie?

I podpis deja vu 😁😁

Witam w klubie. Też nie śpię ale to przez męża. Bo ma przeraźliwy budzik.. Zawału idzie dostać. Na szczęście ma tylko 2 ranki 😁😁 bo bym zwariowała. Wzajemnie miłego dnia 😊
ja też już na nogach. Pospalabym jeszcze ale odkąd nie ma pieska mąż wstaje później do pracy i oboje kotlujemy się w łazience. A tak ja się ogarnę i idę pić kawkę.
W ogóle miałam dziś jakieś dziwne sny, dużo zmarłych osób mi się śniło.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ☀️

reklama
Bo Ty akurat masz ogromne pojęcie jakie ja mam doświadczenia, ale oczywiście się "wypowiem" :)
Mówiłam o lekarzach, którzy nie uznają zaświadczenia od psychiatry, a nie o Tobie.
Co za różnica czy ktoś załatwił czy faktycznie ma problemy. Ma zaświadczenie? Ma. Na jakiej podstawie ginekolog kwestionuje to? Uważam, że to nie należy do jego kompetencji i po prostu nie powinien tego robić i tyle. A Ty mi tu wyjeżdżasz, że powinnam iść na terapię 😳 No proszę Cię...
Kończę ten temat, bo on zmierza do nikąd. @Marcowa22 idealnie wszystko ujęła i reszta dziewczyn w sumie też.

Dokładnie tak

Oczywiście można porównywać, rozmawiać o tym, byc świadomym itd, ale ja osobiście nie widzę potrzeby porównywania tego w związku z podjęciem decyzji w jaki sposób najlepiej jest rodzić, bo mi to nic nie da rodząc tu w Polsce za parę miesięcy, że porównam sobie jak jest w innych państwach, bo co to u mnie zmieni? No nic, tylko o to mi chodzi z porównywaniem

Musze zapamiętać 😁

O serio? Mi aplikacja pokazuje, że będę w 2 trymestrze jak będzie 14+0 czyli we wtorek ❤️😍
wogole jak ten czas leci! Dopiero wrzucaliśmy swoje bety i testy a tu drugie trymestry się pojawiają❤️

Do góry