reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczyny
Ja dziś tez dzień prania mam bo pogoda ładna za oknem i trzeba korzystać
Przydało by się aby już zaczęli grzać chociaż w nocy bo zimno się robi w mieszkaniu i jeszcze muszę mężowi powiedzieć aby lepiej okna po uszczelnia bo prawdopodobniej zapowiadają w tym roku srogą zimę.
Ja kupiłam miękki rożek i przy po przednich dzieciach miałam tez miękki bo w szpitalu i tak dziecko owijają w koc. Bo ja np. nie musze dla dziecka do szpitala zabierać rożka ani ubranek bo oni dają na oddzielę swoje tylko na wyjście musze mieć swoje.

A kiedy palujecie chrzciny maluszków w zimę czy jak ociepli się ???

reklama
Chwale się:
To jest ten najnowszy kocyk, ale niestety wyszedł ciut maly, bo mi się włoczki pokończyły. jeszcze po jednym rzędzie w każdym kolorze by się przydał. Minimum jeszcze ten biały na końcu. Ale nic, ten sie przyda, a zrobię nowy taki, tylko może tym razem jakieś róże kupię... :)
1505714288-aaaaaa.jpeg

A to jest poprzedni kocyk. Zdjecie nie jest najlepsze, ale ten kocyk jest juz duży i bedzie ciepły :)
1505714316-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Magda ale cudny kocyk aż mnie samej korci podzióbać na szydełku
Dodam że u nas na czerwcówka to była maja robienia na szydełku nawet nie które dziewczyny zaczęły robić czapeczki na zamówienie i nie tylko

M@gda kocyki sliczne, ja czekam na kocyk od przyjaciółki, ona czekala tylko na potwierdzenie plci i bedzie dzialac.
Musze poprosic, zeby zrobila mi jeszcze taki kaplecik, ale to chyba dopiero na chrzest, mam nadzieje, ze znajdzie czas:).Zobacz załącznik 822834
Ja ogolnie dalej chora, chociaz goraczki juz nie mam, ale kaszel straszny i slabo sie czuje, nie mam na nic siły.
Ja zapalenie krtani mialam rok temu i to byla chyba najgorsza choroba, caly czas kaszel i to taki suchy, przez tydzien zero snu i brak glosu. Nigdy wiecej tego. Franek mial ostatnia tez poczatki zapalenia krtani, ale szybko interweniowałam u lekarza i wyleczylismy go.
Wczoraj siostra zwiozla mi ciuszki po Franku, nie wiedzialam, ze tam tyle tego jest 10 wielkich prozniowych workow i dwa kartony, oprocz tego teściowa zaszalala na lumpkach i kupila kilka sukienek, wiec ciuchow mam juz dosyc.
Ja mam 2 rozki, jeden po Franku, a drugi po jego kuzynce, byl rozowy, dlatego Franiowi kupowalismy nowy i oba sa miekkie, chociaz ten rozowy ma jakas kieszonke i tam sie wklada usztywniacz, którego i tak nie mam. Teraz wiem co to bylo, wywalilismy, bo do niczego nam nie bylo potrzebne, a to byl chyba ten usztywniacz:).
U nas miekki sie sprawdzil, zreszta my rozek uzywalismy tylko w szpitalu, Franek nie czuł sie w tym dobrze.
Ja tez musze ogarnac szafy, wczoraj kupilismy nowa do przedpokoju i tam juz byla lekka segregacja, maz sie pozbyl 3par butow i 2 kurtek, ja tylko jedenej pary, ale ja mam 3x mniej rzeczy niz moj maz:/.
Dzisiaj pogoda tragiczna, a mnie czeka wyprawa do hematologa autobusem i to z Frankiem, bo nie ma kto z nim zostac. Masakra
Śliczny ten kąplecik z sukieniunią! :) Właśnie co do tych rożków to dużo dziewczyn mówi że dzieci w tym się źle czuły i nie używały, tylko w szpitalu. Mam jeden dostać taki prawie nieużywany i chyba poprzestane więc na tym jednym...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

M@gda kocyki sliczne, ja czekam na kocyk od przyjaciółki, ona czekala tylko na potwierdzenie plci i bedzie dzialac.
Musze poprosic, zeby zrobila mi jeszcze taki kaplecik, ale to chyba dopiero na chrzest, mam nadzieje, ze znajdzie czas:).Zobacz załącznik 822834
Ja ogolnie dalej chora, chociaz goraczki juz nie mam, ale kaszel straszny i slabo sie czuje, nie mam na nic siły.
Ja zapalenie krtani mialam rok temu i to byla chyba najgorsza choroba, caly czas kaszel i to taki suchy, przez tydzien zero snu i brak glosu. Nigdy wiecej tego. Franek mial ostatnia tez poczatki zapalenia krtani, ale szybko interweniowałam u lekarza i wyleczylismy go.
Wczoraj siostra zwiozla mi ciuszki po Franku, nie wiedzialam, ze tam tyle tego jest 10 wielkich prozniowych workow i dwa kartony, oprocz tego teściowa zaszalala na lumpkach i kupila kilka sukienek, wiec ciuchow mam juz dosyc.
Ja mam 2 rozki, jeden po Franku, a drugi po jego kuzynce, byl rozowy, dlatego Franiowi kupowalismy nowy i oba sa miekkie, chociaz ten rozowy ma jakas kieszonke i tam sie wklada usztywniacz, którego i tak nie mam. Teraz wiem co to bylo, wywalilismy, bo do niczego nam nie bylo potrzebne, a to byl chyba ten usztywniacz:).
U nas miekki sie sprawdzil, zreszta my rozek uzywalismy tylko w szpitalu, Franek nie czuł sie w tym dobrze.
Piękny komplecik! Znakomity pomysł na chrzest - jaśniutki kolor i klasa sama w sobie :) a te buciki urocze!:rolleyes2:
Ja tez musze ogarnac szafy, wczoraj kupilismy nowa do przedpokoju i tam juz byla lekka segregacja, maz sie pozbyl 3par butow i 2 kurtek, ja tylko jedenej pary, ale ja mam 3x mniej rzeczy niz moj maz:/.
Dzisiaj pogoda tragiczna, a mnie czeka wyprawa do hematologa autobusem i to z Frankiem, bo nie ma kto z nim zostac. Masakra

Hej dziewczyny
Przydało by się aby już zaczęli grzać chociaż w nocy bo zimno się robi w mieszkaniu i jeszcze muszę mężowi powiedzieć aby lepiej okna po uszczelnia bo prawdopodobniej zapowiadają w tym roku srogą zimę.
Ja kupiłam miękki rożek i przy po przednich dzieciach miałam tez miękki bo w szpitalu i tak dziecko owijają w koc. Bo ja np. nie musze dla dziecka do szpitala zabierać rożka ani ubranek bo oni dają na oddzielę swoje tylko na wyjście musze mieć swoje.

U nas na szczęście okropna pogoda więc mam wymowke aby nie robić prania ;)
Chrzest planujemy raczej w ciepłe miesiące, może na koniec czerwca/początek lipca. Chciałabym aby mały był już bardziej kontaktowy ale żeby jeszcze nie chodził aby łatwiej było zapanować nad nim podczas uroczystości ;)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Zabralam się za ogarniecie ciuszkow dzieciecych: Pierwsza segregacja zrobiona,Zobacz załącznik 822853
To ciuchy do rozmiaru 74, wiem, ze bede musiala kupic pare swetrów i spodenek dziewczecych.
Okazalo sie tez, ze spiworki mam az 4, w tym jeden to taki kocyk. Teraz musze posegregowac te dziewczenskie na rozmiary i popakowac do workow. Cos czuje, ze meza bede musiala do tego zatrudnić jak wroci.
Wow niezły stosik. Masz co robić.

Och, wyjechać na weekend i potem nadrobić te kilkadziesiąt stron :D aż muszę sobie inke zrobić bo mi glowa rozbolala haha :)
Poczytałam co u Was, cieszę się, że badania usg i glukozy wyszły ok :)
U mnie wesele zaliczone, posiedziałam do 2:00, pojadlam, potanczylam, potem nawet trochę w drodze powrotnej zmieniłam Męża za kierownicą :) ale.. wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :) dziś wstałam późno, ale mam już zupę szczawiowa prawie zrobiona, teraz ogarnę pranie z podróży i będzie ok :) dziś postanowiłam wreszcie zamówić prześcieradła, kocyk grubszy, organizer na łóżeczko - czy zamawiacie też oddzielny zestaw do wózka z mniejszym kocykiem?
@M@gda ja też będę miała swoją położna do porodu. To duży komfort, tak myślę. Ale ja też jestem pierwiastka, więc w sumie to na razie nie myślę o porodzie aż tak, nie boję się i jestem dobrze nastawiona. Masz super zdolności, śliczne kocyki :)

Jest już kilka dziewczyn z końca listopada (w tym ja), ale już nie mogłabym nigdzie się wynieść z Grudniowek, także prawdziwe kobietki z Grudnia muszą nas tolerować :D

U mnie dziś 30t1d!!!!! :-)))

Hej dziewczyny

Tez sądzę że ogrzewanie mogliby juz podłączyć bo pranie lepiej schnie i tak jak piszesz noce są juz zimne.
Podobno ma nie być jesieni w tym roku tylko długa zima a co będzie czas pokaże ;)

Co do chrzcin to chyba jednak poczekamy na wiosnę :)

reklama
Hey dziewczyny :)
Wszystkim dzisiejszym wizytującym życzę wszystkiego dobrego jak i reszcie
ojjjj dawno mnie tu nie było zapewne zapomniałyście o moim istnieniu :(
ostatnio zabrałam się za ciuszki jakie już mam i okazało się że mam ich pełnooo a myślałam ze prawie nic :) muszę tylko dokupić spodenki i jakieś bluzy czy bluzeczki takie na wyjścia :) i wyprałam cały wózek - fajnie bo wszystko się ściąga do prania i tylko zostaje plastikowa skorupa :)
ja się od paru dni źle czuję, zaczęło się od bólu gardła ale zaraz przeszło na katar i kaszel ;( a do tego wszystkiego najgorsze jest to że wyszedł mi hemor... ;( który bardzo boli i przez kaszel mi to krwawi ;( ;( ale w środę mam wizytę kontrolna to mi to lekarz zobaczy i powie co dalej
Dziewczyny ile planujecie mieć kombinezonów dla waszych pociech?
Pozdrawiam i miłego dnia :)

Do góry