reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej dziewczyny
Ja dziś tez dzień prania mam bo pogoda ładna za oknem i trzeba korzystać
Przydało by się aby już zaczęli grzać chociaż w nocy bo zimno się robi w mieszkaniu i jeszcze muszę mężowi powiedzieć aby lepiej okna po uszczelnia bo prawdopodobniej zapowiadają w tym roku srogą zimę.
Ja kupiłam miękki rożek i przy po przednich dzieciach miałam tez miękki bo w szpitalu i tak dziecko owijają w koc. Bo ja np. nie musze dla dziecka do szpitala zabierać rożka ani ubranek bo oni dają na oddzielę swoje tylko na wyjście musze mieć swoje.

A kiedy palujecie chrzciny maluszków w zimę czy jak ociepli się ???

reklama
Chwale się:
To jest ten najnowszy kocyk, ale niestety wyszedł ciut maly, bo mi się włoczki pokończyły. jeszcze po jednym rzędzie w każdym kolorze by się przydał. Minimum jeszcze ten biały na końcu. Ale nic, ten sie przyda, a zrobię nowy taki, tylko może tym razem jakieś róże kupię... :)
1505714288-aaaaaa.jpeg

A to jest poprzedni kocyk. Zdjecie nie jest najlepsze, ale ten kocyk jest juz duży i bedzie ciepły :)
1505714316-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Magda ale cudny kocyk aż mnie samej korci podzióbać na szydełku
Dodam że u nas na czerwcówka to była maja robienia na szydełku nawet nie które dziewczyny zaczęły robić czapeczki na zamówienie i nie tylko

M@gda kocyki sliczne, ja czekam na kocyk od przyjaciółki, ona czekala tylko na potwierdzenie plci i bedzie dzialac.
Musze poprosic, zeby zrobila mi jeszcze taki kaplecik, ale to chyba dopiero na chrzest, mam nadzieje, ze znajdzie czas:).Zobacz załącznik 822834
Ja ogolnie dalej chora, chociaz goraczki juz nie mam, ale kaszel straszny i slabo sie czuje, nie mam na nic siły.
Ja zapalenie krtani mialam rok temu i to byla chyba najgorsza choroba, caly czas kaszel i to taki suchy, przez tydzien zero snu i brak glosu. Nigdy wiecej tego. Franek mial ostatnia tez poczatki zapalenia krtani, ale szybko interweniowałam u lekarza i wyleczylismy go.
Wczoraj siostra zwiozla mi ciuszki po Franku, nie wiedzialam, ze tam tyle tego jest 10 wielkich prozniowych workow i dwa kartony, oprocz tego teściowa zaszalala na lumpkach i kupila kilka sukienek, wiec ciuchow mam juz dosyc.
Ja mam 2 rozki, jeden po Franku, a drugi po jego kuzynce, byl rozowy, dlatego Franiowi kupowalismy nowy i oba sa miekkie, chociaz ten rozowy ma jakas kieszonke i tam sie wklada usztywniacz, którego i tak nie mam. Teraz wiem co to bylo, wywalilismy, bo do niczego nam nie bylo potrzebne, a to byl chyba ten usztywniacz:).
U nas miekki sie sprawdzil, zreszta my rozek uzywalismy tylko w szpitalu, Franek nie czuł sie w tym dobrze.
Ja tez musze ogarnac szafy, wczoraj kupilismy nowa do przedpokoju i tam juz byla lekka segregacja, maz sie pozbyl 3par butow i 2 kurtek, ja tylko jedenej pary, ale ja mam 3x mniej rzeczy niz moj maz:/.
Dzisiaj pogoda tragiczna, a mnie czeka wyprawa do hematologa autobusem i to z Frankiem, bo nie ma kto z nim zostac. Masakra
Śliczny ten kąplecik z sukieniunią! :) Właśnie co do tych rożków to dużo dziewczyn mówi że dzieci w tym się źle czuły i nie używały, tylko w szpitalu. Mam jeden dostać taki prawie nieużywany i chyba poprzestane więc na tym jednym...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

M@gda kocyki sliczne, ja czekam na kocyk od przyjaciółki, ona czekala tylko na potwierdzenie plci i bedzie dzialac.
Musze poprosic, zeby zrobila mi jeszcze taki kaplecik, ale to chyba dopiero na chrzest, mam nadzieje, ze znajdzie czas:).Zobacz załącznik 822834
Ja ogolnie dalej chora, chociaz goraczki juz nie mam, ale kaszel straszny i slabo sie czuje, nie mam na nic siły.
Ja zapalenie krtani mialam rok temu i to byla chyba najgorsza choroba, caly czas kaszel i to taki suchy, przez tydzien zero snu i brak glosu. Nigdy wiecej tego. Franek mial ostatnia tez poczatki zapalenia krtani, ale szybko interweniowałam u lekarza i wyleczylismy go.
Wczoraj siostra zwiozla mi ciuszki po Franku, nie wiedzialam, ze tam tyle tego jest 10 wielkich prozniowych workow i dwa kartony, oprocz tego teściowa zaszalala na lumpkach i kupila kilka sukienek, wiec ciuchow mam juz dosyc.
Ja mam 2 rozki, jeden po Franku, a drugi po jego kuzynce, byl rozowy, dlatego Franiowi kupowalismy nowy i oba sa miekkie, chociaz ten rozowy ma jakas kieszonke i tam sie wklada usztywniacz, którego i tak nie mam. Teraz wiem co to bylo, wywalilismy, bo do niczego nam nie bylo potrzebne, a to byl chyba ten usztywniacz:).
U nas miekki sie sprawdzil, zreszta my rozek uzywalismy tylko w szpitalu, Franek nie czuł sie w tym dobrze.
Piękny komplecik! Znakomity pomysł na chrzest - jaśniutki kolor i klasa sama w sobie :) a te buciki urocze!:rolleyes2:
Ja tez musze ogarnac szafy, wczoraj kupilismy nowa do przedpokoju i tam juz byla lekka segregacja, maz sie pozbyl 3par butow i 2 kurtek, ja tylko jedenej pary, ale ja mam 3x mniej rzeczy niz moj maz:/.
Dzisiaj pogoda tragiczna, a mnie czeka wyprawa do hematologa autobusem i to z Frankiem, bo nie ma kto z nim zostac. Masakra

Hej dziewczyny
Przydało by się aby już zaczęli grzać chociaż w nocy bo zimno się robi w mieszkaniu i jeszcze muszę mężowi powiedzieć aby lepiej okna po uszczelnia bo prawdopodobniej zapowiadają w tym roku srogą zimę.
Ja kupiłam miękki rożek i przy po przednich dzieciach miałam tez miękki bo w szpitalu i tak dziecko owijają w koc. Bo ja np. nie musze dla dziecka do szpitala zabierać rożka ani ubranek bo oni dają na oddzielę swoje tylko na wyjście musze mieć swoje.

U nas na szczęście okropna pogoda więc mam wymowke aby nie robić prania ;)
Chrzest planujemy raczej w ciepłe miesiące, może na koniec czerwca/początek lipca. Chciałabym aby mały był już bardziej kontaktowy ale żeby jeszcze nie chodził aby łatwiej było zapanować nad nim podczas uroczystości ;)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Zabralam się za ogarniecie ciuszkow dzieciecych: Pierwsza segregacja zrobiona,Zobacz załącznik 822853
To ciuchy do rozmiaru 74, wiem, ze bede musiala kupic pare swetrów i spodenek dziewczecych.
Okazalo sie tez, ze spiworki mam az 4, w tym jeden to taki kocyk. Teraz musze posegregowac te dziewczenskie na rozmiary i popakowac do workow. Cos czuje, ze meza bede musiala do tego zatrudnić jak wroci.
Wow niezły stosik. Masz co robić.

Och, wyjechać na weekend i potem nadrobić te kilkadziesiąt stron :D aż muszę sobie inke zrobić bo mi glowa rozbolala haha :)
Poczytałam co u Was, cieszę się, że badania usg i glukozy wyszły ok :)
U mnie wesele zaliczone, posiedziałam do 2:00, pojadlam, potanczylam, potem nawet trochę w drodze powrotnej zmieniłam Męża za kierownicą :) ale.. wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :) dziś wstałam późno, ale mam już zupę szczawiowa prawie zrobiona, teraz ogarnę pranie z podróży i będzie ok :) dziś postanowiłam wreszcie zamówić prześcieradła, kocyk grubszy, organizer na łóżeczko - czy zamawiacie też oddzielny zestaw do wózka z mniejszym kocykiem?
@M@gda ja też będę miała swoją położna do porodu. To duży komfort, tak myślę. Ale ja też jestem pierwiastka, więc w sumie to na razie nie myślę o porodzie aż tak, nie boję się i jestem dobrze nastawiona. Masz super zdolności, śliczne kocyki :)

Jest już kilka dziewczyn z końca listopada (w tym ja), ale już nie mogłabym nigdzie się wynieść z Grudniowek, także prawdziwe kobietki z Grudnia muszą nas tolerować :D

U mnie dziś 30t1d!!!!! :-)))

Hej dziewczyny

Tez sądzę że ogrzewanie mogliby juz podłączyć bo pranie lepiej schnie i tak jak piszesz noce są juz zimne.
Podobno ma nie być jesieni w tym roku tylko długa zima a co będzie czas pokaże ;)

Co do chrzcin to chyba jednak poczekamy na wiosnę :)

reklama
Hey dziewczyny :)
Wszystkim dzisiejszym wizytującym życzę wszystkiego dobrego jak i reszcie
ojjjj dawno mnie tu nie było zapewne zapomniałyście o moim istnieniu :(
ostatnio zabrałam się za ciuszki jakie już mam i okazało się że mam ich pełnooo a myślałam ze prawie nic :) muszę tylko dokupić spodenki i jakieś bluzy czy bluzeczki takie na wyjścia :) i wyprałam cały wózek - fajnie bo wszystko się ściąga do prania i tylko zostaje plastikowa skorupa :)
ja się od paru dni źle czuję, zaczęło się od bólu gardła ale zaraz przeszło na katar i kaszel ;( a do tego wszystkiego najgorsze jest to że wyszedł mi hemor... ;( który bardzo boli i przez kaszel mi to krwawi ;( ;( ale w środę mam wizytę kontrolna to mi to lekarz zobaczy i powie co dalej
Dziewczyny ile planujecie mieć kombinezonów dla waszych pociech?
Pozdrawiam i miłego dnia :)

Do góry