reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny powodzenia na wizytach! Niech wszystko będzie jak najlepiej! [emoji3]

Carla ja też zapisałam się na Karową, ale są długie terminy i idę dopiero 19tego. Ja mam drugi etap badania za wysoki bo 197. Na pocieszenie Ci powiem że wczoraj byłam u dietetyka w Enelmedzie i powiedział że takie graniczne wyniki to kwalifikują do większej ostrożności w jedzeniu i dobrze jest stosować się do tej diety, natomiast to za dużo powiedziane że to cukrzyca. [emoji4] Przede wszystkim pamiętać o jedzeniu co 3h i nie jedzeniu słodyczy, zwłaszcza po obudzeniu się i późnym wieczorem. Dostałam listę jak łączyć produkty. Ciekawe w sumie. Naczytałam się wcześniej w internecie i się przeraziłam a okazało się że nie jest tak tragicznie. A Ty kiedy idziesz na Karową. Może się tam spotkamy? [emoji4]

Ps: a swoją drogą coś mnie tam ciągle kieruje na tą Karową, szkołę rodzenia też tam mam i chyba zdecyduję się na poród w tym szpitalu.
Właśnie sam gin powiedział, że on ma po prostu odgorne wymagania ze jak sie przekroczy ta norme nawet o 1 to musi pokierowac dalej ale zeby sie nie martwic. Ja postanowiłam po prostu odstawić slodkosci i bardziej zwracac uwage na to kiedy jem i bedzie ok. Ja bardzo duzo slodkiego wpierniczalam wiec ppdejrzewam zw samo odstawienie duzo zdziala.

reklama
Cudownie, to duże odciążenie. My wczoraj byliśmy po mebelki i czas oczekiwania do 7 tygodni, a ja myślałam, że w weekend zacznę już prać, prasować rzeczy dziecka. Coraz bardziej czuje presję czasu.
Dokładnie tak, zawsze taka pomoc dużo daje :)
7 tygodni to faktycznie długo, też miałam plan zacząć wszystko prać i przygotowywać, wiec tym bardziej się ciesze że mąż zaproponował te zakupy. A Ty sprowadziłaś mnie na ziemię że też możemy czekać na realizację zamówienia ...

Nieee... ja czekam na decyzje kredytowa i jako ze od 5 lat pracuje na etat policzyli mi moje średni e zarobki z ostatniego roku, ale nie widze roznicy miedzy moja normalna pensją a tym wyliczeniem.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moze sie zmieniło.to bylo kilka lat temu

Nie wiem czy to magia 3 trymestru czy jak ale wymiotuje jak kot...I nie wiem od czego a mdli mnie jak na początku ciąży.Pojechałam do kosmetyczki i ledwo co wróciłam do domu (dobrze,że u niej nie wymiotowałam).Idę się przespać może mi przejdzie trochę....
Ja ostatnio zauważyłam,że z byle powodu płacze.Zaraz mam łzy w oczach i w ryk a wcześniej tak nie miałam.

Nie wiem czy to magia 3 trymestru czy jak ale wymiotuje jak kot...I nie wiem od czego a mdli mnie jak na początku ciąży.Pojechałam do kosmetyczki i ledwo co wróciłam do domu (dobrze,że u niej nie wymiotowałam).Idę się przespać może mi przejdzie trochę....
Ja ostatnio zauważyłam,że z byle powodu płacze.Zaraz mam łzy w oczach i w ryk a wcześniej tak nie miałam.

Moj maz tez wymiotuje dziś. Jakaś jelitowka w powietrzu wiec uwazaj.. z tego co wiem to możemy w ciazy smecte i elektrolity ale sprawdz jeszcze i jak coś to lekarz :( trzymaj sie tam!

reklama
A ja po wizycie u mamuśki muszę wrócić na dobre tory. Dzisiaj krem z cukinii (trochę jednak przesadzilam z ostrościa, za dużo suszonej peperoni ;-) )
1504182372-aaaaaa.jpeg

Do góry