reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@chucherko super wieści, gratki

@JaneHeart gdzie lecicie?

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Do Bułgarii :) W zeszłym roku też byliśmy i bardzo nam się podobało. W tym roku już w styczniu rezerwowaliśmy, żeby fajny hotel zaklepać, bo to tam kluczowe :) Tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam, że nie poszaleję na tym all inclusive [emoji28][emoji484] ale za to we wrześniu będę biła rekordy w "kto ma ile na plusie" jak będę miała non stop jedzenie pod nosem z moim aktualnym apetytem [emoji200]

yuudhqvkh0cpri5e.png

reklama
Kochana ciężko Ci się przestawić z dnia na dzień, ale może poszukaj jakis konkretnych przepisów i spróbuj je dopasować do siebie. Może są jakieś "słodkości" które możesz zjeść a nie wywalą Ci cukru?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
patrzyłam na te przepisy ale kurcze tu ogarniam jedzenie dla S i Laury tu jeszcze coś robić osobno dla siebie przerasta mnie to wszystko

Pieszczoszka, a gorzka czekolada Ci nie pomaga zastopować chętkę na słodkie? Mój teść je takie powyżej 80% kakao i z cukrem ma się dobrze. Może to by Cię jakoś ratowało? Kurcze, nie wiem jak Ci doradzić. Sama też bym pewnie popełniała takie grzeszki... :(

Ależ te Wasze dzieciątka wysoko siedzą. Mój to ciągle pod pępkiem. Im niżej tym lepiej ^^ Chwilę temu znów wcisnął mi się w prawe biodro. O wyprostowaniu się mogłam zapomnieć na ponad 30 min :D Łobuziaczek mój :)
nie lubie gorzkiej czekolady :( muszę zacząć w końcu odmawiać sobie najdrobniejszej pokusy wiem ,że szkodze sobie i dziecku a mimo to mam jakieś napady ,że coś skubne :(

Ehh kochana ja zawsze sobie myśle właśnie jak to jest. Wcześniej nie wiedziałaś i żyłas!! To teraz jak sobie raz na jakoś czas pozwolisz to wydaje mi się że nic się nie stanie ;(, chociaż nie wiem nie znam się i nie chce ci źle doradzić. ja też bym nie dała rady. Nie wiedziała bym co jeść i jak żyć. Mam nadzieję że jutro wyniki wyjadą ok.

Tule ;*
no jedynie taki minus ,że mam tydz sprawdzający i każdy wynik notuje :/ jak zobaczy to moja diabetolog to nie wiem czy insuliny nie każe mi brać :/ sama nie wiem na ile złe są te przekroczenia normy .

@pieszczoszka1988 współczuję, mi też by było trudno. A jeszcze te pomiary i stres, nie pomagają.
Może jakieś ciastka, albo czekolada dla diabetyków. Nie wiem co Co doradzić

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
dokładnie .. powiem Ci ,że świruje już przy tych pomiarach ... jestem też dużo bardziej nerwowa mój S już powiedział ,że nie idzie ze mną normalnie porozmawiać bo zaraz się rozdzieram :(

Do Bułgarii :) W zeszłym roku też byliśmy i bardzo nam się podobało. W tym roku już w styczniu rezerwowaliśmy, żeby fajny hotel zaklepać, bo to tam kluczowe :) Tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam, że nie poszaleję na tym all inclusive [emoji28][emoji484] ale za to we wrześniu będę biła rekordy w "kto ma ile na plusie" jak będę miała non stop jedzenie pod nosem z moim aktualnym apetytem [emoji200]

yuudhqvkh0cpri5e.png
Ooo to udanego wypoczynku i obzarstwa :D :*

jestem okropna :((( nie umiem sobie odmawiać :((( tak mi ciężko z tą cukrzycą :(( wczoraj na wieczór się tak najadłam ,że wywaliło mi ponad 160... Dziś się w dzień pilnowałam a teraz na wieczór nie wiem co mnie napadło i zjadłam budyń czekoladowy :( mam takie wyrzuty sumienia :( sama sobie szkodze i pewnie skończy się na insulinie
Kochana, nie obraz się proszę, ale jesteśmy w indentycznej sytuacji i rozumiem, że może się zdarzyć odstępstwo od normy i grzeszek, ale sama dobrze wiesz że jak się nie będziesz pilnować to skończy się na insulinie i musisz nauczyć się samokontroli. Mnie też skręca czasem an coś słodkiego to jem owoce z jogurtem np. Jesteśmy dorosłe, mamy silną wolę..
Damy radę!!!

dokładnie .. powiem Ci ,że świruje już przy tych pomiarach ... jestem też dużo bardziej nerwowa mój S już powiedział ,że nie idzie ze mną normalnie porozmawiać bo zaraz się rozdzieram :(
Biedna jesteś :-(
A nie możesz gotować dla Was wszystkich zgodnie z tymi zaleceniami? Wszystkim na zdrowie wyjdzie, a Tobie będzie łatwiej.
Ja bym tak zrobiła, tak samo jak wszystkie grzeszki bym z szafek usunęła by mnie nie kusilo ;-)

reklama

yuudhqvkh0cpri5e.png
Moja mama co roku musi Bułgarię odwiedzić. Ja jeszcze nie byłam, planuje przyszły rok z dzieciakami i siostra ;-)
Baw się dobrze :-) A wagą się nie przejmuj :-*

Do góry