reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

1502551042-aaaaaa.jpeg
1502551046-aaaaaa.jpeg
my zaczynamy juz dzisiaj leniuchowac. Dostalam wlasnie zaproszenie na babski wieczor na dzisiaj ale chyba jakos nie czuje sie na silach zeby isc.. one wszystkie piekne szczuple a ja taki wielorybek eh

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
<3 ale piękny brzuszek

reklama
Dziewczyny dzisiaj mój kuzyn miał wypadek z rodzina na Śląsku. Jego żona zmarła w szpitalu. Miał w tylko 37 lat. Osierociła dwoje dzieci, córkę 13 lat i synka niecałe 2. I tak to we mnie walnęło, że nie mogę się ogarnąć!
Ja się martwiłam kolorem rożkow, że może wózek nie taki, że jak ja sobie poradzę z dwójka dzieci, a przecież na świecie naprawdę dzieją się tragedie. Już nie będę narzekać tylko się cieszyć tym co mam. Nawet sobie nie zdajemy sprawy z tego jak cenne i kruche jest życie...
bardzo mi przykro :( straszna tragedia :(

@iwilleatyou <3 Ja się nigdy nie napatrzę na Twój brzuszek :)

@Oska305 bardzo mi przykro :( Ja z ulotności życia akurat bardzo dobrze zdaję sobie sprawę. Czerpię ile się da od pewnego czasu. Szkoda tylko że wiecznie mnie coś boli w tej ciąży ^^ Ale przecierpię to dla Olcia :)

Mnie ostatnio łapią myśli że zacznę wcześniej rodzić i nie zdążę wcześniej odstawić Accardu (mam to zrobić 2 tyg przed terminem 0), przez co się wykrwawię przy porodzie... -.- Skąd takie chore myśli w głowie? Odstawię chyba 1.5 miesiąca wcześniej albo chociaż miesiąc już dla świętego spokoju.

@Marti92 ja morfologię mam raz na trymestr za to mocz mam mieć oddany przed każdą wizytą :) No ale ja mam wyniki w normie jak narazie.

@gie_er nie obraź się ale wydaje mi się że źle jesz :( I rozumiem że nie masz apetytu, bo mnie też to dotknęło na jakieś 2 tyg. Zmień chociaż te produkty na wartościowe. Ja tak wtedy robiłam i przytyłam mimo wszystko. Wiesz jak bułka to nie biała, pszenna tylko jakaś razowa. Zamiast frytek to warzywa. Ponoć przy chęci na słone dobrze jest zjeść avocado - ma dużo dobrych tłuszczy. No i mało smażonego mimo wszystko :* Upiecz coś sobie dobrego :) Przy 3 bułkach dziennie to Ty się wykończysz. :(

No a my wczoraj byliśmy na tej kolacji firmowej. Obrzarłam się tak że potem cierpiałam pół nocy ^^ Po prostu mój brzuch nie miał miejsca już się wydąć xD Jednak przyzwyczajenie do małych porcji robi swoje... Zjadłam sobie troszkę gruszki, chlebek ze smalcem, zupę gulaszową, 2 grillowane piersi z sałatą i ziemniaczkami pieczonymi. Miała być 1 ale nagle pojawiła się golonka i mój Ł o mało co nie umarł na jej widok to Mu zabrałam tego dodatkowego kurzego cycuszka żeby sobie ją zjadł [emoji14] No a na deser 1.5 kawałka cudownego sernika [emoji7][emoji7][emoji7] Także ja dziś chyba nic już nie zjem taka dalej jestem pełna :D

Fajnie było tylko jak na 28 osób dwie nie piją (bo są w ciąży ;) ) to mi tak było jakoś dziwnie. Zwłaszcza że ja z Szefem zawsze na imprezach cisnęłam równo xD Ale co tam 2l wody extra przynajmniej dopiłam :)

Zwineliśmy się przed 23 bo już umierałam z senności. Ja nie wiem skąd ta moja koleżanka z pracy ma tyle energii. Jest listopadówką a jeszcze została żeby iść potańczyć o_O No i cały czas pracuje. W 8 miesiącu chce iść na zwolnienie. Ja bym umarła chyba :/ No cóż każda ciąża jest inna. No i też tak chojraczyłam w 1 ciąży z pracą aż nie zaczęłam tam krwawić. Teraz mam do tego inne podejście. Mimo to, to Jej wybór i się nie odzywam. ;)

Idę jeszcze poleżeć bo łeb mi pęka po takiej ilości hałasu :)

Miłej niedzielki! :*

U nas w nocy burza przeszła;) i wkoncu jest czym oddychać;) małej chyba burza nie spodobała się Bo kopała jak szalona ;)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny :)Ja zmykam zaraz robić śniadanie a potem uciekamy na zakupy.Jutro trzeba by też do Lidla jechać może uda mi się coś kupić dla maleństwa
Miłego dnia :):)

Dzień dobry
Ja też się obudziłam i czekam aż letrox się wchłonie ;-) już jestem głodna :p
Moje maleństwo ostatnio jakieś spokojne, od czasu do czasu dostanę kopniaczka i tyle, jutro wizyta to zapytam czy wszystko ok, np. Dzisiaj jeszcze nie kopnęło...
Dobra idę coś zjeść
Miłego dnia życzę!

@Oska305 Nie wiem co powiedzieć.Aż mam gęsią skórkę ;(Bardzo współczuje. ;(
@gie_er Aż dziwne,że nie ciągnie Cię do jedzenia.Ja bym stale coś jadła...

Co do poronień to i nawet temat o zachodzeniu w ciążę jest tematem tabu a i wiele osób nie może zrozumieć tego,że w dzisiejszych czasach bardzo ciężko jest zajść w ciążę albo ją utrzymać mimo dbania o siebie.Jak my się z mężem staraliśmy to ile ja się nasłuchałam,że na co czekamy,że pewnie czekamy jak skończymy dom albo jak się z pracą wszystko ułoży.I te głupie uszczypliwe komentarze,że mój mąż strzela ślepakami albo ja nie mogę załapać albo,że mu nie daje.A ja płakałam po nocach po każdym negatywnym teście i po przykrościach od innych.Tylko ten co się stara o dziecko wie jak jest i potrafi zrozumieć drugą osobę.
Dokładnie, u nas było całkiem podobnie. Nasłuchaliśmy się w tym temacie. I dziwi mnie, że ludzie są na tyle tępi i nie rozumieją ze jeśli jesteśmy ze sobą 15 lat w tym 5 lat po ślubie o nie było dzieci to nie jest to temat do żartu..
Ja wiecznie słuchałam, że pewnie karierę chce robić kosztem rodziny.. a po prostu pracowałam abyśmy mieli na wakacje, na wykończenie domu a potem na zabieg..
To jest chore.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A jeszcze Wam wrzucę coś. Ostatnio mi to wywaliło na FB ;) Ja się w sumie z tym zgadzam :)

1502600243-aaaaaa.jpeg
Może nie umiem tego przyrządzić, ale chyba nie miałam w ustach nic gorszego niż avocado raz z mężem próbowaliśmy to oboje to wypluliśmy [emoji23][emoji23][emoji23] jem pieczywo tylko ciemne i wędliny tylko drobiowe gotowane, ale generalnie temat zmiany diety w moim przypadku to temat rzeka, bo ja nic nie lubię. Jedyne warzywa jakoe mój mąż jest w stanie mi przemycić To w jakiś zupach kremach bo o ile jestem w stanie zjeść brokuł czy kalafior tak żadne marchewki, pietruszki, selery czy pomidory, fasola, cebulą, nie przejdą mi przez gardło. Nie lubię serów żadnych białych, żółtych, topionych nic, dodatkowo w ciąży odrzuciło mnie od mięsa więc Marcin kupuje wędliny, bo ja idę na mięsny i mam odruch wymiotny po prostu czuje jak od tego zapachu zaciska mi się gardło.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry