reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja pier****.Co za akcja.Moj maz poszedl z psem.Syn jadl kolacje a ja poszlam podlac 1 kwiatka przed dom zostawiajac otwarte drzwi.Nagle moj trzylatek podbiegl i zamknal drzwi na klucz!10 min stalismy wolajac i dzwoniac a ten nic.. pozniej sie zaczal smiac gdzies w oddali.Powiedzielismy ze jedziemy stad to przyszedl otworzyc drzwi.Dostal taki slowny opier*** ode mnie i w dupe ze Mu w piety chyba poszlo!Mam wyrzuty teraz i brzuch mnie z tych nerwow rozbolał:(Pije karmi..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz, moja mame jak ze 3 lata miala siekiera z mieszkania wybijali ale wtedy drzwi sie zaciely a ona sama w.domu byla. Ale widzialam kiedys akcje jak rodzice wsadzili dziecko do samochodu, takie male, i obo sie w tym samochodzie zamknelo od srodka jakos. Okna byly lekko rozszczelnione i probowali ze.straza pozarna jakos otworzyc ale skonczylo sie wybiciem okna. Wiec nie bylo najgorzej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja pier****.Co za akcja.Moj maz poszedl z psem.Syn jadl kolacje a ja poszlam podlac 1 kwiatka przed dom zostawiajac otwarte drzwi.Nagle moj trzylatek podbiegl i zamknal drzwi na klucz!10 min stalismy wolajac i dzwoniac a ten nic.. pozniej sie zaczal smiac gdzies w oddali.Powiedzielismy ze jedziemy stad to przyszedl otworzyc drzwi.Dostal taki slowny opier*** ode mnie i w dupe ze Mu w piety chyba poszlo!Mam wyrzuty teraz i brzuch mnie z tych nerwow rozbolał:(Pije karmi..

W nerwach różnie człowiek reaguje, nie miej do siebie żalu. Młodemu nic nie będzie, a "coś zapamięta, że tak nie wolno" ja jestem przeciwniczka bicia i tego nie robię, a przynajmniej staram się ale raz na ruski rok też mi nerwy puszcza i się im oberwie, ludźmi jestemy a dzieci niestety ale aniołami nie są zawsze i brakuje im czasem rozumu ;] dobrze się otworzył i że się nie nic nie stało. !! (pisze ze raz na ruski rok i że staram się bo niestety ale są sytuacje kiedy człowiek nie wytrzymuje, miałam sytuację z pół roku temu że mój straszy bezmyślne przebiegł przez ulicę i nawet nie popatrzył się, nie zapytał, żadnej reakcji, a po sekundzie po jego przebiegnieciu samochód śmignal z prędkością światła - na ulicy mu wlalam w dupe, a ja tak płakałam i uspokoić się nie mogłam że mąż musiał po nas przyjechać samochodem, nie wiem co ku strzeliło NA MOICH OCZACH )

......:::::::::13t. i 2d::::::::.........

Moja młoda niestety dalej kaszle. Nic jej nie przechodzi po tych inhalacjach więc chyba jutro pojadę i zrobię jej testy z krwi. Może faktycznie coś pyli na co jest uczulona. Czy wasze dzieciaki są alergikami?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nadia kaszlała od początku marca do początku maja, inhalacje na nic (nebulizator + komora inhalacyjna, leki antyhistaminowe) osłuchowo czyta ( 3 lekarzy tak uznało), ale w końcu się jeden wkurzył dał antybiotyk na 4 dni i dziecko więcej ani jednego dnia nie zakaszlało.

Nadia kaszlała od początku marca do początku maja, inhalacje na nic (nebulizator + komora inhalacyjna, leki antyhistaminowe) osłuchowo czyta ( 3 lekarzy tak uznało), ale w końcu się jeden wkurzył dał antybiotyk na 4 dni i dziecko więcej ani jednego dnia nie zakaszlało.
Jaki antybiotyk dostała? U nas podobnie odkąd wróciliśmy z nad morza to non stop kaszle. Też już wszystko próbowałam i dalej nic. Ona co prawda uczulona jest na białko mleka i tendencje refluksowe Ale to raczej nie ta pora roku na tego typu ataki

Dzizas wspolczuje nerwowki !
karmi klasyczne ?

Ja mialam calkiem niedawno tez sytuacje :-D
Jechalam sluzbowo do Gdanska - oczywiscie autem sluzbowym . Po drodze mialam tez klientow, wiec pod Gdanskiem bylam po 12 godzinach jazdy i spotkan.
Zatrzymalam sie na jakims duzym orlenie i ledwo sie wywloklam z auta po kawe - taka spiaca i zaspana - masakra.
Jak wrocilam z kawa bezskutecznie szukalam kluczyka do auta :eek:
Okazalo sie, ze ja madra zatrzasnelam klucze w samochodzie :-D:-D(centralny nie dziala na wszystkie drzwi i auto trzeba bylo zamykac od srodka guzikiem ) :-D
Ale byl cyrk, zaczepialam ludzi i blagalam o pomoc :-D ( dodam ze telefon tez zostal w aucie ).
Po kilku godzinach udalo sie sprowadzic Pana co jakims wytrzychem podwazyl drzwi i tyle :-D trwalo to zaledwie minute a stracilam 200 zl :-D

Ogolnie u mnie caly czas cos sie dzieje, nie pamietam kiedy na spokojnie sobie posiedzialam i porobilam cos dla siebie. Nie wliczam w to tylko poobiedniej drzemki, ale wtedy jestem wylaczona.
Teraz wrocilismy z dnia mamy i dziecka . Grupa przedszkolna maksa co roku organizuje w lesie i jest taki sympatyczny piknik rodzinny.
I wiecie co ? Ojadlam sie ! :D
Poza tym Maks tanczyl krakowiaka i pieknie wierszyki mowil . Duma mnie rozpiera :)

eh ja wiem co dziecko potrafi zmalować bo też miałam taką sytuacje ... ale nie jestem za biciem dziecka z resztą jak by mój S zobaczył ,że dziecko uderzyłam chyba by mi ręce połamał ... Mój S strasznie jest wrażliwy na tym punkcie zawsze jak słyszy o jakiejś krzywdzie co się dzieje dzieciom mega emocjonalnie reaguje ...
Szczerze sama mam złe wspomnienia z dzieciństwa bo nie raz jak nie byłam grzeczna dostałam pasem :/ pomyśleć tyle lat temu to było ale mimo wszystko złość o to ,że dostałam od ojca jest nadal ...

Dzizas wspolczuje nerwowki !
karmi klasyczne ?

Ja mialam calkiem niedawno tez sytuacje :-D
Jechalam sluzbowo do Gdanska - oczywiscie autem sluzbowym . Po drodze mialam tez klientow, wiec pod Gdanskiem bylam po 12 godzinach jazdy i spotkan.
Zatrzymalam sie na jakims duzym orlenie i ledwo sie wywloklam z auta po kawe - taka spiaca i zaspana - masakra.
Jak wrocilam z kawa bezskutecznie szukalam kluczyka do auta :eek:
Okazalo sie, ze ja madra zatrzasnelam klucze w samochodzie :-D:-D(centralny nie dziala na wszystkie drzwi i auto trzeba bylo zamykac od srodka guzikiem ) :-D
Ale byl cyrk, zaczepialam ludzi i blagalam o pomoc :-D ( dodam ze telefon tez zostal w aucie ).
Po kilku godzinach udalo sie sprowadzic Pana co jakims wytrzychem podwazyl drzwi i tyle :-D trwalo to zaledwie minute a stracilam 200 zl :-D

Ogolnie u mnie caly czas cos sie dzieje, nie pamietam kiedy na spokojnie sobie posiedzialam i porobilam cos dla siebie. Nie wliczam w to tylko poobiedniej drzemki, ale wtedy jestem wylaczona.
Teraz wrocilismy z dnia mamy i dziecka . Grupa przedszkolna maksa co roku organizuje w lesie i jest taki sympatyczny piknik rodzinny.
I wiecie co ? Ojadlam sie ! :D
Poza tym Maks tanczyl krakowiaka i pieknie wierszyki mowil . Duma mnie rozpiera :)
Śmieszne i rozczulajace są takie małe szkraby na takich przedstawieniach. Pamiętam jak moja Pola na jednym z pierwszych zamiast śpiewać, mówić wierszyki stała i w najlepsze dlubala w nosie. Ot dama się trafiła [emoji39]

Ostatnia edycja:
Ja tez nie jestem za biciem bo to porazka rodziców,ale dzis nie wytrzymałam a znam i wiem jaki jest moj syn..Gadac do Niego to sobie moge a On ma to gdzies..wszystko w smiech obraca..niczego sie nie boi..kary na nim nie robia wrazenia..takze wiedzialam ze tylko to zadziała po prostu..oczywiscie ja i tak bardziej przezywalam niz On bo ten za 5 min najchetniej by skakal i sie ze mna bawil jakby nie bylo problemu.Nie dostal mocno bo automatycznie reka stopuje..bardziej krzyk na Nim zrobil wrazenie bo sie juz darłam na maksa.Ehh.. mam dosc na dzis:(

reklama
Śmieszne i rozczulajace są takie małe szkraby na takich przedstawieniach. Pamiętam jak moja Pola na jednym z pierwszych zamiast śpiewać, mówić wierszyki stała i w najlepsze dlubala w nosie. Ot dama się trafiła [emoji39]

:D :D
u nas rok temu podobnie :D
A dzisiaj juz inaczej :D
maksio i pola.jpg

Załączniki

• maksio i pola.jpg
    maksio i pola.jpg
    63,4 KB · Wyświetleń: 368
Do góry