reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Ja tez nie jestem za biciem bo to porazka rodziców,ale dzis nie wytrzymałam a znam i wiem jaki jest moj syn..Gadac do Niego to sobie moge a On ma to gdzies..wszystko w smiech obraca..niczego sie nie boi..kary na nim nie robia wrazenia..takze wiedzialam ze tylko to zadziała po prostu..oczywiscie ja i tak bardziej przezywalam niz On bo ten za 5 min najchetniej by skakal i sie ze mna bawil jakby nie bylo problemu.Nie dostal mocno bo automatycznie reka stopuje..bardziej krzyk na Nim zrobil wrazenie bo sie juz darłam na maksa.Ehh.. mam dosc na dzis:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie córka ( 5 lat ) też zrobiła się taka nieznośna ... kiedyś aniołek a ostatnio nic się nie słucha :/ i cyrki robi pięknie nie kiedy wstyd gdziekolwiek z nią iść

Jaki antybiotyk dostała? U nas podobnie odkąd wróciliśmy z nad morza to non stop kaszle. Też już wszystko próbowałam i dalej nic. Ona co prawda uczulona jest na białko mleka i tendencje refluksowe Ale to raczej nie ta pora roku na tego typu ataki

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Azycyna 4x1 i po sprawie

Witam. Dziewczyny. Jestem juz w 14 tyg ciazy. Wszystko przebiega dobrze. Poza jednym malym uciazliwym szczegolem. Albo i nie szczegolem. Czy ktoras z Was ma podobny problem ? Nigdy nie mialam zadnych infekcji ( grzybicy, czy jakich kolwiek wgl podraznien ) jednak w czasie ciazy juz drugi raz powrocilo mi jakies swedzenie. Bralam juz Pimafucin, byl spokoj na jakis czas. Teraz znowu. Chyba zwariuje. Tak mnie to denerwuje. Wizyte mam w poniedzialek takze zobaczymy. Ale vzy ktoras ma podobnie ? Dodam ze dbamy o higienę wraz z mezem. I nie wiem tak na prawde w czym tkwi problem. To moja pierwsza ciaza. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie :)
Najlepiej to skonsultować sprawę z lekarzem. On/Ona dokładnie będzie wiedział co jest przyczyną swędzenia. Powód może być malutki a może być poważniejszy jak u nas ;) My z mężem też mocno dbamy o higienę a zwłaszcza męża w tym wyszkoliłam ;) Mimo wszystko w 1 ciąży złapałam opryszczkę intymną. Co też dorzuciło swoje 3 grosze... Także skknsultuj swędzenie z lekarzem. Może stynie zwykły osłonowy probiotyk, a może będzie trzeba coś micniejszego.

Powiem wam ze posmialam z trzylatka @Millo cwaniaczek jeden. Ja jestem za karaniem dzieci. Mowisz @pieszczoszka1988 ze maz by rece polamal za klapsa dziiecku a ppotem dziecko cyrki robi wszedzie ze wstyd.

Juz wyjasniam czemu tak reaguje. Poszlam na lodt z siostrzenica ona mam 22lata i przyszla grupa szkol a wraz z paniami z 4 klas. Dziewczynki ladne ,fajne i mowia do Pauli a pani nie moze stac w kolejce bo juz ma loda a ja sobie kupowalam wiec nie slyszalam pogadanki, ona mo ze nietoi tylko namnie czeka a te do jiej Idz do ortodonty kumasz?? Pewnie tez maja bezstresowe wychowanie i wywalone na uczucia innych. Pisalam to znajomej bo strasznie mnie to ruszylo a ona pracuje w szkole i wiecie jak dzieci mowia do sprzatajacej pani?? Ty szmato, to jawojemu dalabym w dupe . Fakt moj syn nie sprawia mi pproblemow ma 5lat , ale reaguje na liczenie do 3 na dwa juz wykonuje pocenia bo nie wie jaka kara bedzie na 3 .;)

Mój tez mnie zamknął na balkonie, miał dwa lata. Po 15 minutach udało mi się otworzyć. Aż mi ciarki przechodzą na samą myśl...
Ja już w łóżku leżę , dzisiaj intensywny dzień ale łazienki zapłacone ; -)
Jutro mam imprezę z roboty na którą pójdę na dwie godziny :-)

@Millo ja się nie dziwię, że Ci nerwy puściły. Człowiek jest tylko człowiekiem, ma uczucia, emocje i swoje granice. Ja z racji swojej pracy nigdy nie uderzyłam dziecka, ale były momenty, że byłam doprowadzona do granic wytrzymałości. Wtedy każe iść dziecku do pokoju, żebym ja mogła się uspokoić, a dziecko przemyślało. Miałam dwie dziewczynki, którymi opiekowałam się 4 lata. Alicję miałam od 7 miesiąca, Basie od noworodka i różne etapy z Nimi przeżyłam. Pokochałam je bardzo, do ten pory się widujemy, teraz mnie odwiedzają, mieszkamy bardzo blisko.
Millo nie męcz się wyrzutami sumienia. Jutro będzie lepiej :)

reklama
Do góry