reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja pier****.Co za akcja.Moj maz poszedl z psem.Syn jadl kolacje a ja poszlam podlac 1 kwiatka przed dom zostawiajac otwarte drzwi.Nagle moj trzylatek podbiegl i zamknal drzwi na klucz!10 min stalismy wolajac i dzwoniac a ten nic.. pozniej sie zaczal smiac gdzies w oddali.Powiedzielismy ze jedziemy stad to przyszedl otworzyc drzwi.Dostal taki slowny opier*** ode mnie i w dupe ze Mu w piety chyba poszlo!Mam wyrzuty teraz i brzuch mnie z tych nerwow rozbolał:(Pije karmi..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz, moja mame jak ze 3 lata miala siekiera z mieszkania wybijali ale wtedy drzwi sie zaciely a ona sama w.domu byla. Ale widzialam kiedys akcje jak rodzice wsadzili dziecko do samochodu, takie male, i obo sie w tym samochodzie zamknelo od srodka jakos. Okna byly lekko rozszczelnione i probowali ze.straza pozarna jakos otworzyc ale skonczylo sie wybiciem okna. Wiec nie bylo najgorzej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja pier****.Co za akcja.Moj maz poszedl z psem.Syn jadl kolacje a ja poszlam podlac 1 kwiatka przed dom zostawiajac otwarte drzwi.Nagle moj trzylatek podbiegl i zamknal drzwi na klucz!10 min stalismy wolajac i dzwoniac a ten nic.. pozniej sie zaczal smiac gdzies w oddali.Powiedzielismy ze jedziemy stad to przyszedl otworzyc drzwi.Dostal taki slowny opier*** ode mnie i w dupe ze Mu w piety chyba poszlo!Mam wyrzuty teraz i brzuch mnie z tych nerwow rozbolał:(Pije karmi..

W nerwach różnie człowiek reaguje, nie miej do siebie żalu. Młodemu nic nie będzie, a "coś zapamięta, że tak nie wolno" ja jestem przeciwniczka bicia i tego nie robię, a przynajmniej staram się ale raz na ruski rok też mi nerwy puszcza i się im oberwie, ludźmi jestemy a dzieci niestety ale aniołami nie są zawsze i brakuje im czasem rozumu ;] dobrze się otworzył i że się nie nic nie stało. !! (pisze ze raz na ruski rok i że staram się bo niestety ale są sytuacje kiedy człowiek nie wytrzymuje, miałam sytuację z pół roku temu że mój straszy bezmyślne przebiegł przez ulicę i nawet nie popatrzył się, nie zapytał, żadnej reakcji, a po sekundzie po jego przebiegnieciu samochód śmignal z prędkością światła - na ulicy mu wlalam w dupe, a ja tak płakałam i uspokoić się nie mogłam że mąż musiał po nas przyjechać samochodem, nie wiem co ku strzeliło NA MOICH OCZACH )

......:::::::::13t. i 2d::::::::.........

Moja młoda niestety dalej kaszle. Nic jej nie przechodzi po tych inhalacjach więc chyba jutro pojadę i zrobię jej testy z krwi. Może faktycznie coś pyli na co jest uczulona. Czy wasze dzieciaki są alergikami?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Nadia kaszlała od początku marca do początku maja, inhalacje na nic (nebulizator + komora inhalacyjna, leki antyhistaminowe) osłuchowo czyta ( 3 lekarzy tak uznało), ale w końcu się jeden wkurzył dał antybiotyk na 4 dni i dziecko więcej ani jednego dnia nie zakaszlało.

Nadia kaszlała od początku marca do początku maja, inhalacje na nic (nebulizator + komora inhalacyjna, leki antyhistaminowe) osłuchowo czyta ( 3 lekarzy tak uznało), ale w końcu się jeden wkurzył dał antybiotyk na 4 dni i dziecko więcej ani jednego dnia nie zakaszlało.
Jaki antybiotyk dostała? U nas podobnie odkąd wróciliśmy z nad morza to non stop kaszle. Też już wszystko próbowałam i dalej nic. Ona co prawda uczulona jest na białko mleka i tendencje refluksowe Ale to raczej nie ta pora roku na tego typu ataki

Dzizas wspolczuje nerwowki !
karmi klasyczne ?

Ja mialam calkiem niedawno tez sytuacje :-D
Jechalam sluzbowo do Gdanska - oczywiscie autem sluzbowym . Po drodze mialam tez klientow, wiec pod Gdanskiem bylam po 12 godzinach jazdy i spotkan.
Zatrzymalam sie na jakims duzym orlenie i ledwo sie wywloklam z auta po kawe - taka spiaca i zaspana - masakra.
Jak wrocilam z kawa bezskutecznie szukalam kluczyka do auta :eek:
Okazalo sie, ze ja madra zatrzasnelam klucze w samochodzie :-D:-D(centralny nie dziala na wszystkie drzwi i auto trzeba bylo zamykac od srodka guzikiem ) :-D
Ale byl cyrk, zaczepialam ludzi i blagalam o pomoc :-D ( dodam ze telefon tez zostal w aucie ).
Po kilku godzinach udalo sie sprowadzic Pana co jakims wytrzychem podwazyl drzwi i tyle :-D trwalo to zaledwie minute a stracilam 200 zl :-D

Ogolnie u mnie caly czas cos sie dzieje, nie pamietam kiedy na spokojnie sobie posiedzialam i porobilam cos dla siebie. Nie wliczam w to tylko poobiedniej drzemki, ale wtedy jestem wylaczona.
Teraz wrocilismy z dnia mamy i dziecka . Grupa przedszkolna maksa co roku organizuje w lesie i jest taki sympatyczny piknik rodzinny.
I wiecie co ? Ojadlam sie ! :D
Poza tym Maks tanczyl krakowiaka i pieknie wierszyki mowil . Duma mnie rozpiera :)

eh ja wiem co dziecko potrafi zmalować bo też miałam taką sytuacje ... ale nie jestem za biciem dziecka z resztą jak by mój S zobaczył ,że dziecko uderzyłam chyba by mi ręce połamał ... Mój S strasznie jest wrażliwy na tym punkcie zawsze jak słyszy o jakiejś krzywdzie co się dzieje dzieciom mega emocjonalnie reaguje ...
Szczerze sama mam złe wspomnienia z dzieciństwa bo nie raz jak nie byłam grzeczna dostałam pasem :/ pomyśleć tyle lat temu to było ale mimo wszystko złość o to ,że dostałam od ojca jest nadal ...

Dzizas wspolczuje nerwowki !
karmi klasyczne ?

Ja mialam calkiem niedawno tez sytuacje :-D
Jechalam sluzbowo do Gdanska - oczywiscie autem sluzbowym . Po drodze mialam tez klientow, wiec pod Gdanskiem bylam po 12 godzinach jazdy i spotkan.
Zatrzymalam sie na jakims duzym orlenie i ledwo sie wywloklam z auta po kawe - taka spiaca i zaspana - masakra.
Jak wrocilam z kawa bezskutecznie szukalam kluczyka do auta :eek:
Okazalo sie, ze ja madra zatrzasnelam klucze w samochodzie :-D:-D(centralny nie dziala na wszystkie drzwi i auto trzeba bylo zamykac od srodka guzikiem ) :-D
Ale byl cyrk, zaczepialam ludzi i blagalam o pomoc :-D ( dodam ze telefon tez zostal w aucie ).
Po kilku godzinach udalo sie sprowadzic Pana co jakims wytrzychem podwazyl drzwi i tyle :-D trwalo to zaledwie minute a stracilam 200 zl :-D

Ogolnie u mnie caly czas cos sie dzieje, nie pamietam kiedy na spokojnie sobie posiedzialam i porobilam cos dla siebie. Nie wliczam w to tylko poobiedniej drzemki, ale wtedy jestem wylaczona.
Teraz wrocilismy z dnia mamy i dziecka . Grupa przedszkolna maksa co roku organizuje w lesie i jest taki sympatyczny piknik rodzinny.
I wiecie co ? Ojadlam sie ! :D
Poza tym Maks tanczyl krakowiaka i pieknie wierszyki mowil . Duma mnie rozpiera :)
Śmieszne i rozczulajace są takie małe szkraby na takich przedstawieniach. Pamiętam jak moja Pola na jednym z pierwszych zamiast śpiewać, mówić wierszyki stała i w najlepsze dlubala w nosie. Ot dama się trafiła [emoji39]

Ostatnia edycja:
Ja tez nie jestem za biciem bo to porazka rodziców,ale dzis nie wytrzymałam a znam i wiem jaki jest moj syn..Gadac do Niego to sobie moge a On ma to gdzies..wszystko w smiech obraca..niczego sie nie boi..kary na nim nie robia wrazenia..takze wiedzialam ze tylko to zadziała po prostu..oczywiscie ja i tak bardziej przezywalam niz On bo ten za 5 min najchetniej by skakal i sie ze mna bawil jakby nie bylo problemu.Nie dostal mocno bo automatycznie reka stopuje..bardziej krzyk na Nim zrobil wrazenie bo sie juz darłam na maksa.Ehh.. mam dosc na dzis:(

reklama
Śmieszne i rozczulajace są takie małe szkraby na takich przedstawieniach. Pamiętam jak moja Pola na jednym z pierwszych zamiast śpiewać, mówić wierszyki stała i w najlepsze dlubala w nosie. Ot dama się trafiła [emoji39]

:D :D
u nas rok temu podobnie :D
A dzisiaj juz inaczej :D
maksio i pola.jpg

Załączniki

• maksio i pola.jpg
    maksio i pola.jpg
    63,4 KB · Wyświetleń: 365
Do góry