reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Witajcie grudniowe mamy! Skoro moderatorka tak ładnie zapraszała, to się ujawnię - tym bardziej, że właśnie wczoraj skończyłam czytać wszystkie posty. Jestem w 9t5d ciąży, termin mam na 8 grudnia. Pięć ostatnich lat mieszkałam w Niemczech, od niedawna w Szwajcarii. O ciąży dowiedziałam się jak już byliśmy w trakcie przeprowadzki.. Trochę szalony początek, ale mam nadzieję, że w żaden sposób nie zaszkodzi dziecku. Pozdrawiam i miłego (nie mylić z "mdłego") dnia życzę!

reklama
Witajcie grudniowe mamy! Skoro moderatorka tak ładnie zapraszała, to się ujawnię - tym bardziej, że właśnie wczoraj skończyłam czytać wszystkie posty. Jestem w 9t5d ciąży, termin mam na 8 grudnia. Pięć ostatnich lat mieszkałam w Niemczech, od niedawna w Szwajcarii. O ciąży dowiedziałam się jak już byliśmy w trakcie przeprowadzki.. Trochę szalony początek, ale mam nadzieję, że w żaden sposób nie zaszkodzi dziecku. Pozdrawiam i miłego (nie mylić z "mdłego") dnia życzę!
Witamy dziewczyny :)

Reniuszek smietankowe w czekoladzie Muciaaa sie nazywaja hihi;p

Widziałam gofry!!aaaa ale bym zjadla:)Uwielbiam!

Trzymam kciuki za wizyty:*
Ja o 20 chodzę spac [emoji25]a mojego brzuszka ciazowego dalej nie ma:(a Wy macie takie cudne juz..Zobacz załącznik 805901

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Coś już zaczyna się odznaczac[emoji8]

Witam,

Podczytuje Was od początku, bo też mam grudniowy termin (koniec grudnia).
Dzisiaj jestem dokładnie w 7 tygodniu ciąży. Mieszkam w UK 14 lat i chciałam powiedzieć dziewczynom z Anglii, że ja już miałam 2 x usg (i dostałam przepisany progesteron profilaktycznie), w związku z plamieniami.
W UK nie ma żadnego problemu, żeby mieć usg przed 12 tygodniem. To nieprawda, że tu nikt się nie przejmuję ciąża do drugiego trymestru. Dziewczyny, w każdym mieście (nawet malym) jest szpital, a w szpitalu jest oddział poświęcony wczesnej ciazy - Early Pregnancy Unit/ Assessment. Wystarczy w Google znaleźć numer telefonu tego oddzialu, zadzwonić i powiedzieć, że są plamienia/krwawienia. Ja usg mialm na drugi dzień po moim telefonie.
Jak coś, służę pomocą dziewczyny.

Pozdrawiam i miło Was poznać.
Ja bylam w 8 tyg, gdy zaczęłam plamić. Po kilku telefonach do położnej, jej przełożonego i do GP łaskawie zapisali mnie na usg na tydzień później. W między czasie kazali mi brać paracetamol do 8! tabletek dziennie. Chyba zalezy od dobrej woli lekarzy.

Witamy wsrod nas [emoji11]. Na kiedy masz termin?

Witaj i rozgość się [emoji11]

reklama
Witaj, Super, że się ujawniłaś.

Szwajcaria piękna jest, w sumie byłam tylko ze 2 razu w podróży u klienta w Genewie, ale podobało mi się i tak :)

Do góry