reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Witaj, Super, że się ujawniłaś.

Szwajcaria piękna jest, w sumie byłam tylko ze 2 razu w podróży u klienta w Genewie, ale podobało mi się i tak :)

To prawda, kraj piękny. Niestety nie jest w Unii i wiele rzeczy funkcjonuje tu inaczej. Na przykład nie ma powszechnego ubezpieczenia zdrowotnego, każdy musi ubezpieczyć się prywatnie. Jeszcze tego nie ogarnęliśmy do końca i mamy dużo obaw jak to będzie w przypadku mojej ciąży. Mam nadzieję, że tylko "strach ma wielkie oczy"... W końcu ludzie tu żyją i też się rozmnażają :laugh2:

Skończyło mi się zwolnienie i muszę jechać 70 km w jedną i 70 km w druga stronę po jeden papierek Jak mi się nie chce...

I juz po :)
Wszystko jest dobrze u naszej fasolki!
Slyszelismy jak bije serduszko..jej to takie emocje, dopiero jak sie to zobaczy na wlasne oczy, to dociera, ze naprawde sie w brzuchu malego czlowieka nosi! :-)
I fajnie to zorganizowali, lekarz umial tylko po hiszpansku,ale weszly tez z nami dwie babeczki, ktore wszystko na angielski tlumaczyly, a moj mąż mnie za rękę trzymal i jak czegos nie zrozumialam, to tez mi wszystko mowil :)))) ( moj angielski jest bardzo przecietny, bo 10 lat mialam niemiecko w szkole)
Wrzucam fotke, bardzo przecietnej jakosci, bo dostalismy tylko wydruk na papierze, ale i tak sie w nia caly czas gapie :p
Teraz to juz jestem spokojniejsza:))))
Jeszcze raz dzieki dziewczyny! :-)

Slyszelismy jak bije serduszko..jej to takie emocje, dopiero jak sie to zobaczy na wlasne oczy, to dociera, ze naprawde sie w brzuchu malego czlowieka nosi! :-)
I fajnie to zorganizowali, lekarz umial tylko po hiszpansku,ale weszly tez z nami dwie babeczki, ktore wszystko na angielski tlumaczyly, a moj mąż mnie za rękę trzymal i jak czegos nie zrozumialam, to tez mi wszystko mowil :)))) ( moj angielski jest bardzo przecietny, bo 10 lat mialam niemiecko w szkole)
Wrzucam fotke, bardzo przecietnej jakosci, bo dostalismy tylko wydruk na papierze, ale i tak sie w nia caly czas gapie [emoji14]
Cieszymy sie razem z toba!!! Super!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wrzucam fotke, bardzo przecietnej jakosci, bo dostalismy tylko wydruk na papierze, ale i tak sie w nia caly czas gapie :p
Ale cudowne wieści kochana! Gratuluję!
Na kiedy masz kolejna wizytę i jak duży jest dzidziuś?? :biggrin2:

Oo, teraz udalo sie wrzucic dopiero :)
Dzidzia ma 1,4 cm. Z OM wychodzi 8t2d,ale w sumie jest tam dopiska +/- 9dni, z usg 7t2d :) tetna nie mam w wynikach, ale moj maz widzial tam jakies zmieniajace sie 140,wiec chyba to bylo tętno :)

Załączniki

• IMG_20170511_132247.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    IMG_20170511_132247.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
    42,7 KB · Wyświetleń: 79
@brzuchatka- super, cudna wiadomość!!! Gratulacje!
Ja już się nie moge doczekać mojego usg, ehhh jeszcze 11 dni! Oszaleje :p
czekam na obiad który sobie zamówiłam ponad godzinę temu i jeszcze nie ma! Zaraz jakiś długopis zjem :p

reklama
@brzuchatka- super, cudna wiadomość!!! Gratulacje!
Ja już się nie moge doczekać mojego usg, ehhh jeszcze 11 dni! Oszaleje :p
czekam na obiad który sobie zamówiłam ponad godzinę temu i jeszcze nie ma! Zaraz jakiś długopis zjem :p
Dzieki ;* A ktore usg?:) ja tez teraz jak mi zeszly te wszystkie emocje, to dostalam wilczego glodu..;) co zamowilas dobrego?

Do góry