reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

JUŻ JEM! :-) filet z grilla w sosie tzatziki (czy jak to się tam pisze) ziemniaki i surówa- pychota ;-)
Usg mam trzecie, pierwsze było na samym poczatku jak nic nie było wiadać w 4 tygdniu, następne miałam w 7 już było serducho, teraaz będzie 11 tydzień ;-)

reklama
Czytam was dziewczyny w wolnych chwilach... tzn przed zaśnięciem, w korku ;) U mnie 9 tydz. i 3 dzień. Każdego dnia marzę o tym, żeby mdłości i nieustające zmęczenie minęły. Ja jestem pracującą mamuśką. Jeżeli mi maluszek i zdrowie pozwolą na zwolnienie pójdę miesiąc przed porodem. Bardzo chciałabym przez okres ciąży być w domku i na spokojnie przygotować się do macierzyństwa (to moja pierwsza ciąża). Jednak wybierając swój zawód nie myślałam o kwestiach związanych z założeniem rodziny... i mam teraz za swoje. Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, wolny zawód... klienci nie chcą zastępstwa. A zasiłek macierzyński czy chorobowy wystarczy mi jedynie na pokrycie 1/4 kosztów działalności. Mój mężczyzna oczywiście mówi mi żebym nie martwiła się na zapas, że damy radę :D ale ja cały czas myślę o tym. Wyszłam na niezłą marudę ;) Serdecznie was pozdrawiam i bardzo cenie sobie to forum. Dzięki waszej dyskusji podjęłam decyzje co do badań genetycznych i przynajmniej wiem że moje fatalne samopoczucie to nic nadzwyczajnego.

JUŻ JEM! :-) filet z grilla w sosie tzatziki (czy jak to się tam pisze) ziemniaki i surówa- pychota ;-)
Usg mam trzecie, pierwsze było na samym poczatku jak nic nie było wiadać w 4 tygdniu, następne miałam w 7 już było serducho, teraaz będzie 11 tydzień ;-)
Czyli juz prenatalne zrobisz?
Wlasnie, mnie tez pytano o nastepne usg, ja pojde juz u nas w Polsce, jak wroce to bedzie koncowka 12 tyg, wiec akurat na prenatalne:)

Czytam was dziewczyny w wolnych chwilach... tzn przed zaśnięciem, w korku ;) U mnie 9 tydz. i 3 dzień. Każdego dnia marzę o tym, żeby mdłości i nieustające zmęczenie minęły. Ja jestem pracującą mamuśką. Jeżeli mi maluszek i zdrowie pozwolą na zwolnienie pójdę miesiąc przed porodem. Bardzo chciałabym przez okres ciąży być w domku i na spokojnie przygotować się do macierzyństwa (to moja pierwsza ciąża). Jednak wybierając swój zawód nie myślałam o kwestiach związanych z założeniem rodziny... i mam teraz za swoje. Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, wolny zawód... klienci nie chcą zastępstwa. A zasiłek macierzyński czy chorobowy wystarczy mi jedynie na pokrycie 1/4 kosztów działalności. Mój mężczyzna oczywiście mówi mi żebym nie martwiła się na zapas, że damy radę :D ale ja cały czas myślę o tym. Wyszłam na niezłą marudę ;) Serdecznie was pozdrawiam i bardzo cenie sobie to forum. Dzięki waszej dyskusji podjęłam decyzje co do badań genetycznych i przynajmniej wiem że moje fatalne samopoczucie to nic nadzwyczajnego.
Witamy nową mamę.
Widzę, że ktoś planuje pracować dłużej niż ja. ;)

Ja tylko przelotem wpadłam zobaczyć jak wizyta @Brzuchatka2017 i cieszę się że wszystko w jak najlepszym porządku [emoji6]!

Witam nowe dziewczyny [emoji16] jak super że jeszcze nam się tu rozrasta grupa [emoji6].

I życzę miłego dnia [emoji6]
urwałam się właśnie z pracy i jadę z mamą na jakieś zakupy [emoji16] bo dziś mi ciągle brzuch ucieka spod bluzki [emoji6] wszystko się jakieś takie krótkie zrobiło [emoji23]!

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny poradzcie, 21 maja jestem chrzestna dziewusi malutkiej przekochanej ufff cudnej i wgl no i jutro jade kupic Jej ubranko do chrztu...nie wiem jak mam ją ubrać, pogoda jest zupełnie inna niż każdego roku o tej porze, ale może 21 będzie ładna jednak gwarancji nie mam... kupic sukieneczkę na długi rekaw, jakąś czapulke taka ażurową czy jak to się nazywa i cieply sweterek i płaszczyk? A buciki baletki czy cieplejsze??? Doswiadczone mamy pomóżcie :/

Do góry