reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wizyta juz za godzinkę..aaa! Co do mdlosci to wlasnie ostatnio ich jakos nie mam i ogolnie te objawy ciążowe coś jakby się zmniejszyły u mnie i dlatego tak sie denerwuje..ale juz za chwilę sie wszystkiego dowiem, mimo wszystko staram sie myslec pozytywnie.

reklama
Witam,

Podczytuje Was od początku, bo też mam grudniowy termin (koniec grudnia).
Dzisiaj jestem dokładnie w 7 tygodniu ciąży. Mieszkam w UK 14 lat i chciałam powiedzieć dziewczynom z Anglii, że ja już miałam 2 x usg (i dostałam przepisany progesteron profilaktycznie), w związku z plamieniami.
W UK nie ma żadnego problemu, żeby mieć usg przed 12 tygodniem. To nieprawda, że tu nikt się nie przejmuję ciąża do drugiego trymestru. Dziewczyny, w każdym mieście (nawet malym) jest szpital, a w szpitalu jest oddział poświęcony wczesnej ciazy - Early Pregnancy Unit/ Assessment. Wystarczy w Google znaleźć numer telefonu tego oddzialu, zadzwonić i powiedzieć, że są plamienia/krwawienia. Ja usg mialm na drugi dzień po moim telefonie.
Jak coś, służę pomocą dziewczyny.

Pozdrawiam i miło Was poznać.

Witam,

Podczytuje Was od początku, bo też mam grudniowy termin (koniec grudnia).
Dzisiaj jestem dokładnie w 7 tygodniu ciąży. Mieszkam w UK 14 lat i chciałam powiedzieć dziewczynom z Anglii, że ja już miałam 2 x usg (i dostałam przepisany progesteron profilaktycznie), w związku z plamieniami.
W UK nie ma żadnego problemu, żeby mieć usg przed 12 tygodniem. To nieprawda, że tu nikt się nie przejmuję ciąża do drugiego trymestru. Dziewczyny, w każdym mieście (nawet malym) jest szpital, a w szpitalu jest oddział poświęcony wczesnej ciazy - Early Pregnancy Unit/ Assessment. Wystarczy w Google znaleźć numer telefonu tego oddzialu, zadzwonić i powiedzieć, że są plamienia/krwawienia. Ja usg mialm na drugi dzień po moim telefonie.
Jak coś, służę pomocą dziewczyny.

Pozdrawiam i miło Was poznać.
Witaj!!! Super, że się ujawniasz i do nas dołączasz. Już myślałam, że nikt więcej do nas nie dołączy, więc bardzo się cieszę :)

Dziewczyny, jesli ktoś jeszcze nas podczytuje i też ma termin na grudzień/późny listopad/wczesny styczeń - jest mile widziany żeby dołączyć :D:D

Pojechałam i... okazało się że Lidl ma remont i będzie nieczynny przez 1,5 miesiąca... i się obkupilam że szkoda gadać XD
Ja byłam na otwarcie. Oczywiście była walka jak to w lidlu ;p;p Kupiłam 3 - 2 krótkie i jedną długą. Po pracy przymierzę i ocenie co zostaje a co do zwrotu. ;)

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wizyta juz za godzinkę..aaa! Co do mdlosci to wlasnie ostatnio ich jakos nie mam i ogolnie te objawy ciążowe coś jakby się zmniejszyły u mnie i dlatego tak sie denerwuje..ale juz za chwilę sie wszystkiego dowiem, mimo wszystko staram sie myslec pozytywnie.
Powodzenia na wizycie, trzymam kciuki :) będzie wszystko dobrze, myśl pozytywnie.
Ja uwielbiam ten moment jak już leżę na łóżku do usg i taka pełna napięcia lekarz mówi, że wszystko jest ok. Rozpływam się wtedy na tym łóżku.

reklama
Do góry